Maar hoe heet ie dan...?


T

Tikki

Guest
Leuk, nieuw aquarium ingericht. Vissen kopen natuurlijk. Vrouw en kids ook wat inspraak gegeven. Hebben ze onderstaande vis uitgekozen. Fraaie kleuren, mooi beest. Maar hoe heet ie dan? Want dat wisten ze me dan weer niet te vertellen... Ik hoop jullie wel.

934572_0_82_20161016_131112.jpg
 
Apistogramma agassizii is extreem polychromatisch. Uit kleur valt niet heel veel af te leiden en kleur hoeft niet bij elk exemplaar of herkomstgebied hetzelfde te zijn.
 
Ik had de aanschaf van deze vis helaas niet zelf in de hand.... Vrouw en kinderen kwamen ermee thuis. Nou is het min of meer een geluk bij een ongeluk. Het is immers ook een dwergchiclide net als de antennebaarzen. Dus de handhaving van het watermilieu komt op hetzelfde neer. En de Agassizi leeft in de onderlaag van het water. de antennes middenin. Blijkt in de praktijk ook prima gescheiden. Het gaat verder ook prima met de medebewoners hoor. Hij is tegen de cory`s een beetje territoriaal, maar de cory`s zijn de lastigste ook niet. En bovendien is de bodem nog niet erg druk bij mij dus hij heeft zat ruimte.
Ik ga inderdaad nog naar wat vrouwen voor hem op zoek.
 
En het is een mooie vis, dat zeker.
En het beginnersgeluk is er dan dat ze een vis uitzoeken die er gelukkig in/bij past.
Ze hadden ook met een L nummer van 30cm thuis kunnen komen....:stars:
 
Toch niet de vroeg juichen en zeker nog eens nadenken over uitbreiden met vrouwen. Een meterbak is gewoon kratjes als er straks nestjes zouden komen. We zien het hier: 3 vrouwtjes met een nestje en veel ruimte rondom de bodem blijft er niet over.
 

Terug
Bovenaan