Geelwangschildpadden


A

aquaria17

Guest
Na een aantal jaren tropische zoetwater vissen in mijn rio 240 te hebben gehad, leek het mij tijd voor iets nieuws. Ik zat al een tijdje met het idee om schildpadden te gaan houden, dus dit was een mooie kans. Alle vissen hebben een nieuw huisje bij iemand anders gekregen en in mijn rio 240 zwemmen nu 2 prachtige geelwangschildpadden. Ik wilde eigenlijk de roodwang, maar deze mogen al niet meer verkocht worden. De geelwang mag tot 1 oktober 2017 nog verkocht worden in de winkels, dus hier kon ik nog wel aan komen.

Op de rio 240 zit een tetratec ex 1200 filter. Boven de bak hangt een nature lamp en een uv lamp. Verder drijft er een groot stuk schors (kurk) waar de schildpadden makkelijk op kunnen klimmen om op te drogen en op te warmen. Ik heb het waterniveau expres erg hoog, zodat ze veel zwemruimte hebben.

Dan nu even wat foto's!

456957aquaria17_0_84_image4.jpg


581879aquaria17_0_84_image1_1.jpg


938385aquaria17_0_84_image2_1.jpg


877735aquaria17_0_84_image3_1.jpg


Tips en aanbevelingen over hoe ik het verblijf nog beter kan inrichting of over het houden van deze schildpadden op zich zijn van harte welkom!
 
Mooi, maar waarom mogen ze niet meer verkocht worden:S
 
De voornaamste reden is dat ze salmonella kunnen verspreiden. En vaak zetten slechte eigenaren de schildpadden uit in het wild als ze er van af willen, wat veel schade toe heeft gebracht aan de flora en fauna.
 
Mooie beestjes hoor. Op TV Noord was laatst ook te zien dat er schildpadden in de Plantsoenvijver hier voorkomen. Je hebt altijd mensen die deze beetjes daar zomaar plaatsen:(.
 
Dankje! Het is echt niet te geloven hoe mensen hun huisdieren zomaar kunnen "dumpen". Deze schildpadjes zullen in elk geval lekker hier blijven :)
 
Ik voer ze trouwens rode muggenlarven, witte muggenlarven en garnalen. Las dat ze ook wel fruit en groente eten. Wat vinden ze het lekkerst?
 
De voornaamste reden is dat ze salmonella kunnen verspreiden. En vaak zetten slechte eigenaren de schildpadden uit in het wild als ze er van af willen, wat veel schade toe heeft gebracht aan de flora en fauna.
Dat is slecht van die mensen, en waarom zou je van die mooie dieren afwillen.:D
 
Vaak kopen ze de schildpadjes klein, en stoppen ze de beestjes in een klein bakje. Dan worden ze toch wel groot en vervuilen ze enorm snel. En sommigen doen ze dan weg. Maar daarom zitten ze bij mij in een bak van 1.20 meter, ruimte genoeg om te groeien!
 
Vaak kopen ze de schildpadjes klein, en stoppen ze de beestjes in een klein bakje. Dan worden ze toch wel groot en vervuilen ze enorm snel. En sommigen doen ze dan weg. Maar daarom zitten ze bij mij in een bak van 1.20 meter, ruimte genoeg om te groeien!
Hoe groot kunnen die dieren dan worden, en als je een dier koopt ga je je toch wel inlezen over dat dier.:engel:
 
Ze kunnen wel 35cm worden en ook wel 40 jaar oud!
 
Nog een twee leuke plaatjes:

168323aquaria17_0_84_image1.jpg


587982aquaria17_0_84_image2.jpg
 
Ik heb ze vroeger ook gehad (roodwang) toen die 30 cm waren werden ze me echt te groot, en moest de filter bijna dagelijks worden schoongemaakt om de stank uit huis weg te houden. Wij hadden er drie.
Je vraagt wat ze graag eten, de mijne waren gek op rundergehakt. Wij konden ze indertijd kwijt aan Artis, waar ik een oppasser kende.. leuk spul, dat wel!
 
Ik heb ook al enkele jaren een schildpad zitten, hij is ook echt extreem gegroeid, ondertussen telkens al 3 grotere bakken gekocht :smitten:
 
Rundergehakt zal ik ook een proberen! Hoorde van de verkoper ook dat ze hard groeien en veel vervuilen, daarom ook deze ruime bak met groot filter er op.

Ik heb alleen wel een klein probleem. Toen ik de schildpadden kocht waren de uvb lampen niet op voorraad. Deze zijn nu wel binnen gekomen, maar de verkoper had zich vergist in de maten van de lichtbak van de rio 240. Deze is namelijk 105cm voor t5 lampen. De verkoper kan deze niet krijgen helaas. Weet iemand waar ik zo'n lamp kan bestellen?
 
Hier hebben wij ook 6 geelwangschildpadden. Zijn leuke beestjes
 
Wij voeren garnalen, meelwormen, vaste voer eigenlijk beetje van alles wat de schildpadden mogen.
Zal de foto's vanavond even erop zetten.
 
Ben benieuwd naar de foto's! En voer je alles in het water? Las dat je ze niet op het droge kan voeren omdat ze water nodig hebben om het voer door te slikken. Klopt dat?
 
Wij voeren alles in het water en de foto's eraan;)
 
Mooie schilpadjes!!!!
 
ze zijn een beetje slecht omdat met mobiel is gemaakt en ze wouden niet allemaal alleen deze 3 ;)
 
Alleen kan ik de eerste foto niet zien, er staat img.

Heeft u ook een foto van de hele bak:S
 
Ik ben ook wel nieuwsgierig naar een foto van de hele bak! Hoe groot zijn de schildpadden van jou ongeveer?
 
Nog een paar leuke plaatjes, ze worden steeds nieuwsgieriger!

621669aquaria17_0_84_image1_1.jpg


787481aquaria17_0_84_image2.jpg


828323aquaria17_0_84_image3.jpg
 
Dankje :) Een juwel high lite day en high lite nature. Wilde er eigenlijk een uv-b lamp inhangen, maar de rio 240 maar bestaat gewoonweg niet. Dus ik geef extra vitamine over het voer om dit tekort aan vitamine voor de schildpadden op te vangen.
 
Ik zou toch een uvb lamp erin zetten, liefst een kwikdamp lamp van solar raptor of reptile expert. (Jaarlijks vervangen)
Schildpadden en andere reptielen nemen vitamine D3 niet tot nauwlijks op in de vorm van poeder.
Ook hebben ze warmte nodig zowel luchttemp en landtemp. Wanneer dat lager is dan watertemp kunnen ze ziek worden.
Bij u is het erg lastig als ze ziek worden, geen reptielenartsen behandelen ze meer.
Stel water is 21c, dan moet de lucht temp +5C zijn en op het land +10.
In de avond mag koeler zijn, ze slapen onder water.
Je schildpadden hebben geen verwarming nodig, kamertemp is al voldoende voor ze, watertemp bedoel ik dan.
 
Bedankt voor de info! Heb jou topic ook al eens grondig doorgelezen Little, en weet dat jij hier al enorm veel van af weet en de nodige ervaring hebt, dus ik neem je tips en adviezen zeker ter harte! Probleem is dat ik geen plek heb voor een e27 fitting. Dus zulke uvb lampen zijn geen optie. Alles kan natuurlijk, maar dat gaat me veel tijd en geld kosten om zo'n lamp in de bak te integreren. Ik zal nog wel even gaan rondkijken of er toch een mogelijkheid is om een 115cm t5 uvb tl lamp te vinden. De vitamine die ik nu geef zijn niet in poeder vorm. Het is vloeibaar. Je laat het voer er een paar minuten in drijven, waardoor het voer zich vol zuigt met vitamine. Dan voer je de schildpadden, en zo zouden ze voldoende binnen moeten krijgen.

De temp van het water is hier 24, en op het land 33. Wat ik gelezen heb moet dit prima zijn toch?

Als je verder nog tips hebt hoor ik het heel graag :)
 

Terug
Bovenaan