Betta visbestand 60x30


A

AquaLife

Guest
Ik had het dus ik een vorig forum over een betta in m'n bak, en aangezien ik nog maar 5 tetra's 2 platy's en een molly in m'n bak heb als vissen kan ik dat wel ergens anders kwijt. Ik heb alleen ook 3 algeneters en 2 slakken. Kunnen die samen met een betta ? En mijn citroengarnalen populatie die ik wil creëren, kan dat samen met een betta ? En moet ik wel een betta uit zo'n klein mini bakje halen om hem te redden, of haal ik dan die handel in stand.. ?
 
mijn betta heeft niet alleen de kleine garnalen, maar ook de grote garnalen opgegeten. dus ik zou de combinatie niet proberen. er zijn ook mensen bij wie dit wel goed is gegaan.

of je ze uit zo´n mini bakje haalt.. ach het is tijdelijk, niet top maar bij kwekers zitten ze ook niet beter dan dat.

slakken is geen probleem, algeneters ook niet.

over welke tetra hebben we het?
 
Neon tetra gaat t over (x5). Ik moet dus geen garnalen doen blijkt.. Nouja ik heb m'n vader voor sinterklaas leuke soorten planten ornamenten en slakken gevraagd dus ik ga me wel genoeg vermaken de komende tijd. Nu mag ik bijna gaan nadenken over de kleur van de betta :)
 
Betta + neon tetra´s kan prima. de platy´s en molly´s zou ik weg doen.

wat ik zou doen:

1 betta man
10x neon tetra
6-7x Corydoras ( bijv: trilineatus of panda )

deze laatste is alleen geschikt als je een zandbodem hebt of heel fijn niet scherp grind.

weet je ook welke soort algeneter je hebt?
 
Dat weet ik niet precies maar dat beessie is niet groter dan 4cm dus die heeft genoeg ruimte. Ik ga dus voor meer corydora's tetra's en een betta. Geweldig dit ! :)
 
weet niet waar je vandaan komt, maar Rifwachter in Hilversum heeft meestal wel veel en mooie betta´s zitten. zeker op de zaterdag. deze zitten tevens ook niet in van die kleine bakjes.
 
mijn betta heeft niet alleen de kleine garnalen, maar ook de grote garnalen opgegeten. dus ik zou de combinatie niet proberen. er zijn ook mensen bij wie dit wel goed is gegaan.


Mij is hetzelfde ooit overkomen dus ik adviseer ook een Betta zonder garnalen te nemen.
 
Ik heb 2 weken geleden bij mijn bettaman in mijn 60 cm een 17-tal vuurgarnalen gestopt en die kijkt er niet(meer) naar om. Hij heeft de eerste dag achter ze aangejaagd met als gevolg dat ik een week lang alleen de garnalen in het mos verstopt zag zitten. Nu sinds een paar dagen komen er steeds meer garnalen te voorschijn en hij zwemt er op 2 cm langs en kijkt er niet naar om. De garnalen gaan ook gewoon verder met waar ze ook mee bezig zijn en lopen nu overal rond. Ik moet je eerlijk wel vertellen dat ik het idee heb dat ik er geen 17 meer heb want ik zie gewoon op het oog er op dit moment maximaal 6 verschillende garnalen maar ze kunnen zich goed verstoppen dus wie weet hoeveel ik er nog heb. Ik heb sowieso 1 man met meerdere volwassen vrouwen dus ze kunnen de groep als het goed is ook weer uitbreiden.

Hij deed dit jagen trouwens ook eerst bij mijn schooltje Brevibora dorsiocellata toen ik die bij hem plaatsten maar hij was daar ook binnen een dag achter dat ze veel te snel zijn voor hem en dat ze verder niet interessant zijn. Het is wel een vrij lang-vinnige Dumbo-ear bettaman. Zo snel kan hij dus ook niet zwemmen en hij valt al heel snel op met zijn grote witte vinnen.

Ik denk dat je vooral gewoon geluk moet hebben met een betta. Al zou ik nooit betta vrouwen bij garnalen zetten want die zijn een stuk vraatzuchtiger heb ik het idee. Als ik die dames van mij in mijn 120 cm al bovenop een van de bovenkant van de ruit vallend torenslakje zie springen:juggle:
 
En ook rekening houden met dat een beta misschien de volwassenen op den duur met rust laat, maar de baby'tjes is wellicht weer een ander verhaal.
 
Is ook een karakter kwestie denk ik. De ene betta zal meer temperament hebben dan de andere en dus meer in de kill-modus staan dan de andere.
Mijn betta heeft mijn populatie vuurgarnalen ook binnen een paar dagen de kop omgedraaid (hoewel hij hulp kreeg van wat antennebaarzen), dus ik ben ook geen fan van de combinatie. Maar er zijn vast genoeg voorbeelden waar het wel goed gaat.
 

Terug
Bovenaan