Maanvissen in een ....


A

AlexS

Guest
ik heb momenteel een RIO 180, voorzien van planten, en een kleintje schooltje tetra's. Sinds kort zijn we de trotse eigenaar van 4 jonge maanvissen, waarvan er twee heel snel een koppeltje hebben gevormd. Ik weet inmiddels dat mijn bak te klein is voor volwassen maanvissen, dat de groep eigenlijk te klein is en dat we dus aan een groter aquarium zullen moeten (hoe spijtig haha).

Mijn vrouw heeft de voorkeur voor een (gebruikte) Ferplast Star 120 330LTR 122X52X64.5 ,deze kan staan op de locatie van het huidige aquarium. Zelf kan ik ook heel enthousiast worden van de Star 160 570LTR 162x62x67,5 deze past niet op de huidige plek maar wel ergens anders.

Ik heb 2 doelen; gelukkig getrouwd blijven, maar ook een aquarium waarin 6 tot 8 maanvissen te houden zijn. Met planten en hout en een kleine hoeveelheid bijvisjes. Kan dit in een Star 120?

Alvast bedankt voor jullie input!
 
Je eerste doel is natuurlijk de belangrijkste! Maar in het kader van mogelijkheden, hoe meer liters hoe meer mogelijkheden en hoe meer stabiliteit en rust en dus ook tijd voor de wederhelft :) Ik zou kijken of het lukt om op de 160 bak uit te komen. 6 vissen op 122 ken net, maar ik denk dat je aan de grotere echt meer plezier gaat beleven!



wie weet: http://link.marktplaats.nl/m1115478104
 
Laatst bewerkt:
Ik zou gelijk voor de 160 cm gaan, veel beter voor je vissen, voor de vrouw van nu af aan een bloemetje mee brengen wekelijks! ( en ook eens stofzuigen)
 
In de 120 kunt je ook niet echt genieten van het schoolgedrag van de maanvissen. Ik zie dat nu in mijn aquarium heel mooi en moet zeggen dat ik dit een van de mooiste aspecten vind van deze vissen. Een school volwassen maanvissen die samen zwemmen!!!
 
Bedankt voor de input. Ik sta nu alleen nog in twijfel tussen een RIO 400 (450 liter), deze past ook nog net op de plaats van mijn huidige bak. Of toch een Star 160 (570 liter). Deze laatste wordt een gebruikte, de RIO is nieuw, €635,- inclusief meubel, ook een optie (goedkoper als een gebruikte star).

Wat zouden jullie doen?
 
Ik zou als je nu een keuze moet maken altijd voor de grootste gaan, daar ga je minder snel behoefte krijgen aan een grotere bak............ Maar moet natuurlijk mogelijk zijn qua middelen en wat de vrouw vind.........

Succes met je puzzel en zoektocht!
 
Zou ook een nieuwe kopen. Heb ook een tweede hands gekocht en na een jaar lekt die. Een aquarium gaat niet ewig mee.
 
Ik weet niet welke maten je kwijt kunt? 150cm kan je wel kwijt dus?


Vraag eens bij een aantal aquariumbouwers wat het kost voor een 150x60Hoogx70breed.
Maken ze zo voor je.
 
De kwaliteit van een Ferplast star aquarium is niet te vergelijken met een Rio aquarium. Daarom zijn Star aquaria ook duurder. Ik zou liever een goede tweedehands Star aquarium kopen dan een nieuw Rio.het is een beetje duurder maar als hij eenmaal staat ben je dat snel vergeten.

Hobbygroet Jos Hut
 
Test bij een 2e hands wel altijd goed de waterdichtheid. Liefst voor de koop... anders thuis... maar niet direct in de woonkamer ;-)
 
Jawel, we zijn eruit. De vissen krijgen de ruimte en dus een andere plek. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar een Ferplast Star 160 of 200 , vind het gewoon een waanzinnig mooi aquarium, ga ik morgen kijken bij een aquarium inclusief ondermeubel, 2 JBL filterpompen, led verlichting met dag nacht (show hihi) en JBL CO2 set met computer gestuurde PH meting. Moet voor dit alles, zonder vissen €375,- betalen.

Als alles in goede staat is, is dit dan een nette prijs?
Heb ik met maanvissen wat aan de CO2 set?
Maat van het aquarium is 180 cm, 52 cm diep en 58 hoog, er vanuit gaande dat de waterhoogte dan 50cm is, is dit dan een geschikt aquarium?


Uiteraard hangt alles af van hoe het er uitziet in het echt.

Graag jullie reactie, bedankt!
 
weet je toevallig ook wat voor merk ledverlichting erin zit?

als ik het zo is bekijk vind ik dit een goede prijs als de bak verder (bijna) krasloos is.
 
Helaas is het merk van zowel de verlichting als het aquarium zelf onbekend.
 
zou even goed naar kijken als ik jou was.

als het superfish balken zijn, of gewone ledstrips zou ik het niet nemen.
planten (en daar wil je er veel van geloof ik) doen het daar niet goed op.
 

Terug
Bovenaan