1e aquarium


I

Ilze

Guest
haiii

ik heb een gevuld zoet water aquarium gekocht op marktplaats maar ik heb eerlijk gezegd geen enkel idee hoe en hoe vaak ik de bak moet verschonen. in de bak heb ik een filter,thermometer, Java mos,hout, 2 plantjes en steentjes. qua vissen heb ik ongeveer 30 guppen waarvan ook drachtige, 3 algeneters ongeveer 5 centimeter per stuk, en nog 6 vuurgarnalen. ik heb echt 0,0 ervaring met een aquarium en er is me ook niks uitgelegd door de verkoper ik weet inmiddels hoe het filter en de thermometer werkt maar daar blijft het dan ook bij. ik heb wel ervaring met guppen maar die zaten in koud water. ik hoop echt dat iemand mij het nodige kan leren zodat ik mijn vissen goed kan verzorgen en ze gelukkig worden!
 
Hoi Ilze,was natuurlijk verstandiger geweest om je eerst te verdiepen in het hoe en wat voor je een aankoop doet maar heel goed dat je hier om advies komt vragen en niet zomaar wat gaat rommelen!

Hoe groot is het aquarium? je moet iig niet alles te schoon willen maken want dat kan alleen maar kwaad hoe gek dat misschien klinkt.
 
Heey,
Allereeest een hartelijk welkom!
Wat goed dat je advies vraagt op het forum!
Als ik het zo begrijp heb je je aquarium dus niet ingedraaid wat een behoorlijk probleem is... Op t moment kan ik het je even niet uitleggen maar Google maar even op nitrietpiek Aquarium. (K heb krampen in m'n arm ofzo, te veel getypt denk ik :D :D )
Als eerste typ, luister niet naar de medewerkers van de winkels...
Jammer genoeg gaat het die mensen alleen maar om geld, hie meer vissen er bij jou dood gaan hoe meer geld zij verdienen aan jou. Bovendien is het Aquarium houden best lastig soms dus is het ook niet haalbaar voor alle medewerkers om van alle vissen alles te weten ;)
Andere leden kunnen je wel helpen met wat je nu moet doen met het Aquarium ;)
 
mijn aquarium is ongeveer 20 liter. ik heb alles gratis opgehaald via marktplaats de eigenaar kon ze niet meer verzorgen vanwege verhuizing naar het buitenland. ze moesten meteen worden opgehaald.
 
Ik snap het maar 20 liter is echt totaal niet geschikt voor vissen helaas.
 
ik ben ook al aan het kijken naar een groter aquarium ik wil er een van 100 liter maar heb niet veel geld en moet toestemming hebben van mijn ouders omdat ik minderjarig ben.
 
Waarom heb je dan geen lege gekocht want staan er overal genoeg van te koop?
Zo'n misleidende verpakking helpt er ook niet aan mee om te weten dat zo'n bakje echt niet voor guppen geschikt is.
 
Als je de vissen op marktplaats gratis zet dan raak je ze zo kwijt. Dan verdiep je je in 'aquascaping', maak jij je eerste aquascape en dan heb je een prachtige garnalenbak.
 
ik heb ze niet gekocht maar gekregen van mijn ouders ik ging ze ophalen zonder dat ik er iets van wist
 
Je moet eerst die vissen kwijtraken voordat je iets leuks met je bak kan.
 
moet ik ze dan echt allemaal wegdoen?!
 
ik heb ze niet gekocht maar gekregen van mijn ouders ik ging ze ophalen zonder dat ik er iets van wist

Is wat anders dan waar je je eerste bericht mee begon want staat dat je zelf de bak gekocht hebt namelijk dus vandaar mijn vraag.
Ik zou nu iig om de dag een paar liter water verversen want dat is wel nodig in deze situatie.
 
okayyy bedankt dat jullie allemaal zo snel reageren
 
Een leeg (zonder vissen) 100 liter aquarium is wel te vinden op marktplaats (incl, pomp verwarming, etc) voor onder de 100 euro, bijvoorbeeld een juwel rekord 800. Deze zal dan eerst wel ingedraaid moeten worden. Je kan het indraaien wel versnellen door water/filtermateriaal van een ingedraaid aquarium (van bijvoorbeeld een bekende of de verkoper) te gebruiken bij het opstarten. Hoop dat je hier iets mee kan en je toch plezier kan gaan beleven aan deze hobby.

Voorbeeld:

http://www.marktplaats.nl/a/dieren-...651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=6
 
dankjewel
 
heyyy ik heb nu voor alle vissen een heel goed huisje gezocht. ze zitten nu met ze alle in een bak van 2 meter lang. ik vraag me nu af wat voor soort dieren erin kan doen. ik dacht aan 2 appelslakken heeft iemand hier ervaring mee?
 
Heyy, wat goed! Ik heb helaas geen verstand van appelslakken en nano aquariums. Maar andere forummers kunnen je hier vast mee helpen.
 
Top dat je een betere thuis hebt gevonden voor de visjes!!

Appelslakken worden eigenlijk vrij groot voor dit soort bakje en gaan voor vrij veel vervuiling zorgen denk ik.
Wat makkelijke plantjes (zoals mossoorten en anubias bijvoorbeeld) en een kolonie garnalen lijkt me leuker voor dit bakje.
Google eens op Neritina natalensis bijvoorbeeld als je andere slakken zoekt of posthoornslakken zijn ook een optie...
 
ik zou er wel appelslakken in durven houden hoor, 2 stuks is leuk.

kolonie garnalen erbij en hoppa, een bak vol leven :)
 
ik ga dan denk ik toch voor de appelslakken en garnalen! waar kan ik deze het best kopen? in een dierenwinkel of via marktplaats of dergelijke. ik heb het best vaak gehad met dieren uit dierenwinkels dat ze heel erg snel overleden met gewoon goede verzorging.ik wil natuurlijk ook geen zieke slakken en garnalen ophalen via marktplaats ofzo.
 
Appelslakken mogen in nederland officieel niet meer verkocht worden.
Garnaaltjes kun je het beste via marktplaats of online kopen, meestal vragen ze er namelijk heel veel geld voor in de winkels.

Kans op ziekten heb je altijd. Of je ze nu via marktplaats, online of in de winkel koopt.
Het zijn ook heel gevoelige beestjes ;)
 
ik denk dat ik dan voor de appelslakken en garnalen ga! waar kan ik ze heb best vandaan halen? en met hoeveel garnalen heb je een goede start groep? wat voor een garnalen worden er aangeraden?
 
Het is me even niet duidelijk voor welk aquarium je nu garnalen wilt. Is dat het 20 liter bakje?
Je kunt eens wat lezen in het aparte garnalentopic.

Daar staan meerdere topics met heel veel info en (ongeveer) dezelfde vragen:

http://www.aquaforum.nl/threads/wie-kan-mij-helpen.97930/
http://www.aquaforum.nl/threads/garnalenbakje-tips-opmerkingen-met-fotos.97862/
http://www.aquaforum.nl/threads/elk-begin-is-moeilijk.98497/

Je kunt dan daar desnoods een ook een nieuw topic openen met de speciefike vragen over garnalen die je nog hebt :) .
 
het is inderdaad een 20 liter bakje. ik zal snel bij die ander topics gaan kijken bedankt!
 

Terug
Bovenaan