eSHa 2000


S

Sabien

Guest
Hoi allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en dit is mijn eerste topic. Ook heb ik mijn aquarium nog niet erg lang dus ik hoop nog veel te leren!

Mijn ramirezi vrouwtje was vast komen te zitten... Daarbij heeft ze wat beschadigingen opgelopen. De medewerker bij de dierenwinkel zei dat ik dit kon behandelen met eSHa 2000. Netjes gedaan wat mij verteld was, maar het was helaas te laat.. Volgende morgen was ze dood.. Zelf denk ik dat ze iets meer heeft opgelopen dan alleen schade aan de buitenkant.

Nu is mijn vraag of ik de eSHa kuur moet afmaken? Misschien handig voor de algemene gezondheid van mijn visjes? En moet ik na de kuur het water extra verversen of iets anders doen om het medicijn weer uit het water te halen?

Dankjewel
 
Welkom!

Je moet altijd de kuur afmaken.

Filter je over kool? (Zwart sponsje)

De kool haalt namelijk het medicijn er weer uit, daarom moet je altijd onder een kuur, de kool eruit halen. En na de kuur doe je de active kool erweer in en word het medicijn eruit gehaald. Na de kuur moet je ook waterverversen (staat volgens mij in de gebruikshandleiding)
 
Nee, ik filter niet over kool.. Nu ben ik alleen maandag begonnen met de kuur.. Heb toen dinsdag ochtend weer gedruppeld.. Even later was ze er al niet meer. Woensdag heb ik toen niks gedaan.
Zal ik het dan nu alsnog afmaken of nu het water verversen? Ik heb helaas de handleiding niet meer, kan het doosje niet meer vinden
 
Heeft geen zin lijkt me om nu weer te beginnen na een dag niks.
 
Oke dus dan nu water verversen. hoeveel deel, gewoon 1/4 zoals bij het normale verversen of moet er meer uit?
 
Dankjulliewel!
 
Wat voor filter heb je?

Kun je kijken of je daar kool in kunt doen, dan weet je zeker dag al je medicijn eruit is.;)
 
Ik heb een Nano Eckfilter XL van Dennerle. Aanbevolen door de aquariumwinkel. Ik ga morgen naar de aquariumwinkel, kijken of er verschillende inzetstukken voor te koop zijn. Ik heb het water verversd, omdat er geen kool in mijn filter zit. Wel heb ik nog mijn oude filter die bij de bak geleverd werd, een Super Fish Aquaflow 200, daarvan weet ik dat het een koolfilter is. Kan ik die er zo inzetten zonder problemen?

Ondertussen is mijn ramirezi mannetje nu ook overleden.. Waar aan weet ik niet.. Is het verstandig om nu opnieuw een kuur te starten? Voor de overige vissen? Ze zien er niet ziek uit, ze gedragen zich nog net zoals ze altijd doen. Ik zie ook nergens schimmels, stipjes, etc. zitten. Heb het water thuis getest met een stripje en laten testen in de winkel toen ik de ramirezi's kocht. Zij vertelde mij dat het water helemaal goed was, zij doen dit daar met druppels. Ook testen ze daar hoe vuil je water is met meetapparatuur. Vandaag weer met een stripje getest en er was niks veranderd ten opzichte van de vorige test.

Heb het idee alsof beide visjes al iets hadden opgelopen voordat ze bij mij waren.. Daarom lijkt het mij misschien verstandig om alle visjes te behandelen. Wat moet ik doen.. HELP
 
Ik zou er geen medicijnen meer in doen maar een gedeelte water wisselen dan wel ongeveer de zelfde temperatuur terug gieten.
Ongeveer 40% zou voldoende moeten zijn.
Medicijnen maken de vissen zwakker en als het probleem alleen bij de ramirezi was is het probleem nu de bak uit.
 
Ik zou er geen medicijnen meer in doen maar een gedeelte water wisselen dan wel ongeveer de zelfde temperatuur terug gieten.
Ongeveer 40% zou voldoende moeten zijn.
Medicijnen maken de vissen zwakker en als het probleem alleen bij de ramirezi was is het probleem nu de bak uit.
hier kan ik mij helemaal in vinden. Kool anders in een zakje erin hangen als het niet in de filer past.
 
Ga ik doen! Moet ik dat oude filter nog mee laten draaien? Daar zit wel kool in.
 

Terug
Bovenaan