nest bruine Dwergmeervallen.


J

jasper16

Guest
Ik heb ongeveer 3 maanden geleden 2 bruine Dwergmeervallen
( http://www.ravon.nl/Infotheek/Soortinformatie/Vissen/Bruinedwergmeerval/tabid/1413/Default.aspx ) gekocht, bij ons tuincentrum in de buurt. Ze doen het helemaal prima. Misschien iets te goed. Toen ik op een ochtend wakker werd zag ik dat er zo'n 300 eitjes lagen. En er is eigenlijk niet veel op Internet over te vinden. Is er iemand die me kan helpen deze rakkertjes in leven kan houden? Ik heb terug gegaan naar dat tuincentrum, alles wat zij me konden vertellen is dat ik een primeur te pakken had. En ze het zelf eigenlijk ook niet wisten. Heeft iemand een idee wat ze eten? of hoeveel leefruimte ze nodig hebben? Ze zitten nu in een Juwel 240 met JBL e1501 ( hier zitten ze al in sinds ik ze heb)

Als iemand een idee heeft laat het me alsjeblieft weten. ik weiger deze schatjes dood te laten gaan :(
gr jasper.
 
ja, daar ben ik me van bewust. ik heb geen grotere bak, wel een vijver van 6000 liter. en heel eerlijk gezegt heb ik voor die kleintjes nog geen plan ( als ze al groot worden)
 
daar ben ik inderdaad ook achter gekomen, maar mij is toen vertelt in het tuincentrum dat prima gaat. ze zijn nu een dikke 24 uur oud, En voor me gevoel leven ze allemaal nog.
 
ter extra informatie...de jongen zijn 5 dagen lang met liefde verzorgt:smitten: en toen was de lol er wel weer af en zijn ze allemaal toch opgegeten...
ik besloot voor mezelf dat dat de laatste keer was dat in een te kleine bak jongen krijgen. dus heb ik ze weg gegeven aan iemand met een 6000 liter bak
 
Je had beter de ouders eerst weg gegeven en dan de jongen opgekweekt ;)
 
De jongen opvoeren aan andere vissen. As die 20-25 cm zijn , de pan in. Doen ze daar ook.
 

Terug
Bovenaan