kweek Microdevario kubotai


A

A.Slak

Guest
Ok, ik weet niet goed wat er aan de hand is, maar na de otocinclus kleintjes die het niet gered hebben is echt alles aan de kweek.

De micro kubotai zit op dit moment in de ziektespeciekuip tegen schimmel. Sta ik vanmorgen voor het aquarium: kleintjes (minstens 15 vrijzwemmend). Waren zeker gisteravond niet aanwezig, dus moeten vannacht/vanmorgen zijn uitgekomen.

Nu zitten de ouders in de speciekuip, maar ook mijn reservepomp. Het is zondag en ik heb niet veel om baby vissen te voeren (lees wat diepvries cyclops en microorganismen bacter AE voor garnalen) De rest is allemaal te groot. En het is zondag (jippie).

Ze hangen in een kweekbakje in de bak (zonder filter).

Wat te doen??? Ouders wilde ik morgen weer uit de ziekenboeg halen (ze hebben nog 1 dag behandeling).

Ik heb ook nog een aquarium 30 liter indraaien op dit moment. Ik meet geen nitriet meer (draait 3,5 week nu), maar veel aan microorganismen zal er niet inzitten.

Hmm ja, dus help! :)
 
  • Leuk
Waarderingen: RoyK
Iemand in de buurt van Nijmegen met klein voer? Of weet waar ik het kan halen? En wat is wijsheid, in de 30 liter of in kleine kweekbak houden?

ps, de binnenstad is overspoeld met vierdaagselopers (daar kan ik vrijwel niet komen)
 
Niemand met tips?
 
Vaak redden ze zich na het uitkomen wel even en misschien kun je morgen aan Liquidfry komen ergens.
 
Ja, alleen de maanvis is morgen dicht :( Denk niet dat ze het bij de Jumper hebben. Heb ze nu wat gekookt eigeel gegeven.
 
Straks meteen om 9 uur naar de dierenwinkel, even kijken wat ik kan vinden en morgen richting de maanvis. Ze hebben inmiddels wat gekookt eigeel gehad en vlokken die ik in warm water tot een papje had gemaakt. Ik heb totaal geen verstand van kweken (nog nooit kweek gehad in mijn vorige bak), maar blijkbaar doe ik iets goed met deze. De waardes zijn nu wel spot on voor de microdevario kubotai. Temperatuur is 25 graden, PH is 7 en KH iets lager. Hopelijk lukt het om deze groot te brengen :)
 
Foto, ze zijn nu zo groot als een kleine wimper. Eentje onder drijfplantje en eentje vertikaal. In totaal een stuk of 20. Was nog een gedoe om ze uit te vangen (zelfs het kleinste fijnmazige netje was eigenlijk te grof). Toevallig zaten de ouders in de ziekenboeg, dus die hadden geen gelegenheid ze op te eten.
19961649_1193601970743948_1537769582496553362_n.jpg
 
Yes, ze hadden liquifry no1 bij de jumper :) Dus nu zitten ze in een net bakje met extra panty in de grote bak. Volwassenen zijn ook weer terug, die hadden last van schimmel, dus hebben twee dagen behandeling gehad. Schimmel lijkt helemaal weg te zijn. Nu hopen dat ik wat kleintjes over ga houden. :)
 
Fijn dat je voer hebt gevonden! Zou leuk zijn als je een aantal groot kunt brengen. Succes!
 
Ja niet verwacht dat ze het hadden, was al vroeg op pad gegaan.
 
Mooi dat je het wel kon vinden en nu afwachten hoe de kwek verder zal gaan.
 
Inmiddels alles rustig in de bak. Dit is hoe hij er nu uitziet. De kleintjes zijn zo klein dat ik ze afgebakend hou, ook omdat ander de ouders ze opeten. Ze krijgen 2 druppels * 4 per dag Met een dubbele panty hebben ze toch doorstroming, maar blijft het eten wel binnen en kunnen ze het gemakkelijk vinden.
bak kweek.jpg
 
Ja die zijn handig hoor,
 
Ja die zijn handig hoor,
Inderdaad! De plastic bakjes hebben grovere openingen dus daar moet je dan alsnog een panty over doen. Vond dit wel een handige oplossing, enig nadeel is dat ik de visjes wat moeilijk zie. Maar ze zitten er wel in. Op deze manier krijgen ze ook volledige doorstroming (ze hangen wel in het rustige gedeelte en de filter staat vrij zacht.
 
In perspectief, dit is dag 1 vrijzwemmers en het netje is heel fijnmazig, zo klein zijn ze dus:
kweek dag 1.jpg
 
Jee dat is echt mini! Wat zou het mooi zijn als je dit groot krijgt.

Ja vandaar ook mijn hulpvraag, denk dat ze echt liquifry nodig hebben, want iets anders past er niet in lol. Ben zo blij dat ik dat gevonden heb vandaag.
 
Helaas zag ik vanmorgen geen kleine visjes meer :( Ik denk dat de kweek is mislukt. Gisteravond zag ik er nog eentje rondzwemmen. Ze zaten in een kweekbakje in mijn gewone aquarium met doorstroming en liquifry. Geen idee waar het fout is gegaan.
 
Da's jammer :'(
 
Helaas zag ik vanmorgen geen kleine visjes meer :( Ik denk dat de kweek is mislukt. Gisteravond zag ik er nog eentje rondzwemmen. Ze zaten in een kweekbakje in mijn gewone aquarium met doorstroming en liquifry. Geen idee waar het fout is gegaan.
Wat jammer! Maar het gaat erg goed in jouw bakje, misschien krijg je nog een kans om jongen groot te trekken.
 
Ja, had vakantie dus was wel in voor een kweek :) Maar ach, misschien krijgen ze nog een keer zin. We zullen het zien. Bakje draait erg lekker inderdaad, afkloppen en zo houden.
 
Ja, alleen de maanvis is morgen dicht :( Denk niet dat ze het bij de Jumper hebben. Heb ze nu wat gekookt eigeel gegeven.
Jongbroed heeft een dooierzak en eten de eerste dag niet! Dit eigeel heeft alleen maar vervuilend gewerkt.
 
Jongbroed heeft een dooierzak en eten de eerste dag niet! Dit eigeel heeft alleen maar vervuilend gewerkt.
Het waren vrijzwemmers, hebben ze dan nog steeds die dooierzak bij zich? Ik heb het ook meteen afgezogen met een luchtslangetje en een panty eromheen en nieuw (aquarium) water bijgevuld.

Edit: Lees net inderdaad dat ze dan een dooierzak nog kunnen hebben. Ik heb geen verstand van kweken, vandaar ook mijn hulpvraag hier op het forum...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Terug
Bovenaan