Goedenmorgen en ik ben terug


Dat zijn leuke garnalen om mee te beginnen hoor.
 
Zou je dan wel voor een 54l gaan als je enkel chrystal reds wil hebben . 4 Nano's van 30l lijken me ook leuk .
 
@stefanC dat zou ook kunnen ja maar ik wil dan ook twee bakjes met visjes Vanalles één soort en toch van alles wat
 
zijn leuke bakjes betaalbaar en het uitzicht van vier dezelfde aquarium oogt ook mooier
 
Eventueel kun je een schotje maken in een 60cm en er 2 soorten in gaan houden.
 
Eventueel kun je een schotje maken in een 60cm en er 2 soorten in gaan houden
Ja super idee John .
Je kan ook 2 zo'n 60cm nemen met telkens een tussenschot .
Heb je weer het voordeel dat het mooi oogt .
 
Eventueel kun je een schotje maken in een 60cm en er 2 soorten in gaan houden.
Dat zou ik idd ook kunnen doen maar ik denk dattik het als volgt ga doen:

1 30 literbak met 10 Christal Reds
1 30 Literbak met 1 Betta Splendens
1 60 literbak met of een schooltje Rasbora Espei of een iets groter schooltje Rasbora Brigitae

Dan hoef ik mezelf geen zorgen te maken dat mn Betta mn garnalen opvreet en heb ik mn zin.
 
Die 30 literbakjes van Superfish kosten 50 euro en worden geleverd met Filtertje, Verwarming en LED verlichting
 
Juist gewoon meerdere bakjes gelijk,die komen er 9 van de 10 keer toch bij de leden! ;)
 
En sommige leden kunnen u aan klasse garnalen helpen voor een zacht prijsje .
 
Hornbach :)
 
Geweldig dit, ik vind dit echt prachtig.

Ik zou er meteen 4 kopen en dan bulkkorting vragen :D
 
Hahahaha. Maar ze komen er wel, Ik vind het wel leuk om een paar bakjes in huis te hebben. 30 liter is niet al te groot, Dus om één zon bakje mooi in evenwicht te brengen kan ik hem mooi opstarten met waterpest. Van de week koop ik er een, dan ken ik hem in steptember al opstarten. Alleen jammer, ik heb nog geen fotocamera, en fotos maken met een telefoon vind ik RUK dus ik zal lang over de opstart moeten dien.
 
Oh, maar er komt nog 12 euro bovenop. Ik heb niet goed ggelezen, maar de Superfish 30 wordt geleverd ZONDER verwarmning, nah, kopen we die er toch bij? De Dennerle wordt trouwens ook zonder verwarming geleverd.
 
Staan bv ook een hoop tweedehands SF 40 bakjes voor gemiddeld een euro of 25 te koop,zijn prima bakjes en rond de 25 liter inhoud.
 
Ik vind die Dennerle aquariumbakken prachtig afgewerkt. Je kan een complete kit kopen, maar je kan die bakken ook casco kopen. Hoekfiltetrje, Verwarrming, Lampie, Thermometertje en je bent klaar. Dan doe ik dat.
 
Al met al gaat een 30 liter met alles erop en eraan toch snel 70-80 euri kosten denk ik zo ongeveer;)
 
Al met al gaat een 30 liter met alles erop en eraan toch snel 70-80 euri kosten denk ik zo ongeveer;)
Klopt John, Maar ik snap dat principe van 1 cm vis per liter water nu eindelijk een beetje, dus ik denk dat ik voor een Betta op 30 liter water wel goed zit. Bettas zwemmen nooit echt ver, heb ik ergens gelezen dus ik denk dat ik met zon bakje wel goed uitkom. Als ik hem een beetje leuk inricht kan ik er ook nog 4 cardina multidentatas bijdoen. Maar dan is het echt op naar de volgende bak. Ik kan van de week een verwarmingselementje kopen en een zakje bodemgriind, Volgende maand zon klein bakje, dan kan ik hem iin December op gaan starten. Een verwarmingselementje iis een noodzakelijk kwaad, omdat de temperatuur snachts wel eens wil dalen naar de 15 graden. En das te koud. voor een Betta. En voor mn garnaaltjes koop ik later nog wel zon bakje.
 
Bij Dennerle kun je ook een bakje kopen met verlichting , verwarming , bodem enz.
Dit zal waarschijnlijk wel goedkoper zijn dan alles apart aan te kopen .
 
Bij Dennerle kun je ook een bakje kopen met verlichting , verwarming , bodem enz.
Dit zal waarschijnlijk wel goedkoper zijn dan alles apart aan te kopen .
Ik heb ze gezien stefanC ik denk dat daar drie stuks van naar het buurthuis gaan. Gewoon lekker op safe spelen daar. Hooguit één Betta of tien garnaaltjes. Heb ik na verloop van tijd zelf ook garnaaltjes.
 
Js natuurlijk. Bakje christal Blacks in het buurthuis. Stukje chollawood, javamos en een garnalen rozetje. ëen keer garnalenrozetje overzetten naar mij huis. Zij garnaalen, ik garnalen.
 
Mocht je nog twijfelen aan welke bakjes je wil kopen, de superfish filtertjes zijn NIET veilig voor garnalen.
Uiteraard kun je ze helemaal aanpasssen met filterwatten in de gaten stoppen en een panty erom heen doen.
 
Ik heb een klein stukje panty geknipt en dat onder het dekseltje gedaan. Bovenin de ingang voor het snoer doe ik altijd een pluk filterwatten. Daardoor ben ik laatst zelf nog een dwergklauwkikkertje verloren die er met de achterpoten in vast zat. Maar met wat aanpassingen zijn het best goed werkende filters.
 
ik denk dat het een ploegje van 8 a 10 cardinas multidentatas ga. Die planten zich niet voort in een zoetwaterbak. Want ik houdt niet zo van die bevolkingsexplosies.Proberen jullie maar eens uit te leggen hoe een garnaal een condoom moet gebruiken. Met zon banaan en dan het condoom afrollen, die garnalen zullen alleen maar denken Ha, lekker. Eten.
 
Ik zet ze ook liever niet bijh een Betta, want Bettas kunnen zich wel eens verkijken in de grootte van zon garnaaltje. Dan is één garnaal de pisang, de andere safe.
 
Als je goed aanstamp vast een heleboel:D:D

Maar zonder gekheid, standaard zijn de SF filters niet de meest ideale maar met een kleine aanpassing is dat zo verholpen.
 
IK HEB OP TV GEZIEN DAT ZE 52 EMMERS WATER IN EEN CONDOOM GOTEN VOOR IE SCHEURDE, DUS 520 LITER= VERDOMD VEEL GARNALEN
 
Maar ff zonder gekheid. Die nano cubes vind ik echt prachtig, maar als ik me in een vis verplaats zou ik niet zo blij worden van zon krappe behuizing. Om het voor mezelf zo gemakkelijk mogelijk te houden kies ik voor mezelf en in het buurthuis voor dezelfde bak, met dezelfde inrichting en dezelfde bewoner. 2 zestig literbakken, en wil ik meer visjes, koop ik er een zelkfde bak bij. Voor het buurthuis is het wellicht handig om een voederautomaatje aan te schaffen, ik ga ff een begroting maken. Dat geld krijg ik wel losgepeuterd.
 
Ja smaken verschillen en een cube is inderdaad ook mooi hoor. Je kan ook cubes kopen van meer dan 60 liter van bv Sera. Ik heb hier een "cube" staan van SF. Die heeft een bol voorruit.
 

Terug
Bovenaan