Roy1986 zijn juwel vision


R

Roy1986

Guest
mijn juwel vision 180. Ik heb deze een maand geleden totaal opnieuw ingericht en tot nu toe erg tevreden over het resultaat. De achterwand is juwel dark cliff. Na het opmaat maken van de achterwand heb ik van de overgebleven achterwand een filter cover gemaakt. De wortels van de planten worden beschermt door de stenen aangezien mijn sluiers erg van grondelen houden. Alle stenen zijn echt op de grote in het midden na. Het stuk hout is ook van plastic.

Bijna alle planten zijn echt op de kleintjes na ook zijn de mos stenen niet echt. Ik ben erg tevreden over de plantengroei tot nu toe. Ik heb alleen last van bruine alg op de plant links achterin maar dit komt omdat het aquarium nog niet zolang draait denk ik.

Ik weet dat het aquarium aan de krappe kant is voor 3 sluiers, ik ben dan ook van plan om wat groter te gaan zodra ik een nieuw huis heb gekocht aangezien ik nu geen plek heb voor groter.

De twee ringen wie bovenin zijn geplaatst zijn voor het voeren aangezien de oppervlakte stroming ervoor zorgt dat het voedsel in het filter verdwijnt. Ik heb er twee inzitten zodat er geen gevechten ontstaan tijdens het voeren aangezien de witte fantail zich wel eens als King of the tank gedraagt.

Zie hieronder wat foto's.

DSC_0311.JPG
 
Gisteren wat led verlichting aangebracht voor nacht verlichting.

DSC_0320.JPG
DSC_0319.JPG
 
Leuk aquarium! Mooi ingericht. En de vissen komen mooi uit!
 
Ik heb mijn aquarium vorige maand opnieuw ingericht omdat de vissen toch nog behoorlijk zijn gegroeid en mijn oude set up toch nog redelijk wat ruimte in nam. Tevens heb ik ledverlichting besteld omdat mijn t8 verlichting aan vervanging toe. Deze moeten nog wel worden ingebouwd.
DSC_0526.JPG
 
Hier nog een foto van mijn fantail(denk dat dat het type is)

Screenshot_20170802-221718.png
 
Mooie beestjes!
 
Mooi ingericht en prachtige vissies!!
 
Sinds zondag led verlichting erin aangebracht. Ik moet zeggen dat het er fantastische upgrade is vooral de zon opkomst/ondergang is erg mooi.

DSC_0554.JPG
 
Sinds deze week ook in bezit van een co2 set. Kost een rib uit je lijf maar dan heb je ook wat. Tevens ook gelijk wat extra plantjes er bij in gezet.

DSC_0610.JPG
DSC_0609.JPG
DSC_0608.JPG
 
Een paar laatste foto's voor dat ik ga verhuizen. Ben van plan het aquarium een totaal nieuwe indeling te gaan geven in mijn nieuwe huis.

DSC_0705.JPG

DSC_0704.JPG

DSC_0703.JPG

DSC_0702.JPG
DSC_0700.JPG

DSC_0698.JPG
 
Mooie plaatjes en alvast succes met de verhuizing.
 
En nog een totaal
DSC_0706.JPG
 
Mooi! Prachitge vissen!
 
Mooi hoor! Succes met de verhuizing.
 
Aquarium met succes verhuisd. Aquarium ook weer een beetje upgedate. Wil na de zomer hem totaal opnieuw gaan indelen.
DSC_0020.JPG

DSC_0023.JPG

DSC_0024.JPG

DSC_0026.JPG

DSC_0027.JPG

DSC_0028.JPG

DSC_0029.JPG
 
Prachtige vissen! Bak natuurlijk ook:p
 
Planten flink gegroeid, tevens bewijs dat een planten bak mogelijk is met sluiers.

DSC_0066.JPG


DSC_0067.JPG


DSC_0069.JPG
 
Blauwe co2 tester komt omdat ik 2 ventilatoren op het water heb staan waardoor er veel gasuitwisseling is met de atmosfeer. Gelukkig daalt de temp dit weekend
 
Nog paar foto's van de vissen, blijft toch lastig zijn erg bewegelijk.
DSC_0077.JPG

DSC_0080.JPG

DSC_0082.JPG

DSC_0083.JPG

DSC_0087.JPG
 
Planten beetje verplaatst zodat de vissen iets meer ruimte hebben. Vissen zijn 4jaar dus als het goed id zijn ze wrl zo'n beetje uitgegroeid. Boven in het aquarium een beetje baard alg op de bladeren wat ik niet onder controle krijg verder groeit alles als kool.

DSC_1071.JPG


DSC_1072.JPG

DSC_1070.JPG


DSC_1077.JPG

DSC_1076.JPG
 
Ziet er goed uit! Vissen zijn lekker gegroeid. Al meer plannen voor een grotere bak of blijven ze hier voorlopig inzitten?
 
Ze blijven hier inzitten helaas voor de komende tijd, weet dat het een beetje krap is :(. Mijn vriendin houd een grotere bak tegen :c. Mijn ideale maat zou 1.2m x 50 x 50 zijn.
 
Wat een mooie joekel die ene!
Je zou toch zeggen dat iets van160 liter water genoeg is voor 2 sluiers maar zo lijkt de bak wel aan de krappe kant idd.
 
Ondanks het aantal liters per vis ververs ik 3/4 water iedere week ook heb ik de fliter pomp van 600 naar 1000l upgegrade. Het zijn echte varkens :D. Voor zwemruimte wil je ook eigenlijk wel min een meter of meer hebben en mijn vision is 93cm geloof ik.

Maar als je bekijkt dar ik in een 20l bakje ben begonnen :oops: hebben ze het nu erg goed.
 
Zeer mooie dieren Roy.
Waar hebt u die voeder ringen vandaan als ik vragen mag ?
 
Die voeder ringen komen bij mij lokale tuincentrum vandaan (borghuis). Ze zijn van Tetra. Door de stroming aan het oppervlakte in mijn aquarium verdween het drijvend voedsel in het filter en met de ringen niet.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
nee dat hoeft niet perse als je sluiers gezond zijn blazen ze de lucht wie ze tijdens het eten mee happen gewoon door de kieuwen weer naar buiten of via de achteruitgang. Het is wel belangrijk om divers voer aan te bieden voor sluiers aangezien het omnivoren zijn. Ik voer ze Tetra gold japan sticks, hikari goldfish staple, om de dag bloedwormen en 1x per week doperwten of een beetje broccoli. Vooral de doperwten zorgen ervoor dat je vis geen verstoppingen krijgt.
 

Terug
Bovenaan