Sluierstaart ligt op bodem en beweegt nauwelijks


L

Loki

Guest
Sinds een paar dagen "verstopt" mijn kleinste sluier zich achter een rots ik dacht er eerst niks van aangezien hij er altijd achter vandaan kwam.
Maar nu doet hij het niet meer en beweegt hij ook niet...
Als het nog niet erger kon worden heb ik hem vandaag ook perongeluk opgezogen met mn "stofzuiger" gelukkig zit er een plastic dingetje met gaatjes erin voor want anders zou die helemaal erin gezogen worden...
Hij zit in een aquarium van 200L met 2 andere sluiers (de normale zijn naar een vriend zn vijver gegaan)
Ik heb er laatst ook appelslakken bij gedaan maar ik denk niet dat die iets hebben gedaan.
Weet iemand wat er met hem is en wat ik kan doen?

1504889831887-1279237294.jpg
1504889847548933073909.jpg
 
het 1e wat ik zou doen bij een vis die "niet goed is", is hem uitvangen en in een aparte bak zetten.
kan je tevens wat betere foto´s nemen :)
 
het 1e wat ik zou doen bij een vis die "niet goed is", is hem uitvangen en in een aparte bak zetten.
kan je tevens wat betere foto´s nemen :)

+1

wel filtertje of luchtpompje erbij zetten en elke dag geheel verversen als het een kleiner bakje betreft. Sluier met maatbeker vangen. Vers water dezelfde tempratuur als waar hij inzat.

Zou hem een kuurtje manuas trichosal geven. Is een wat duurder merk maar met sluiers zal je het vaak genoeg nodig hebben en het is een grote fles die lang houdbaar is. Dood bacterieen en de grotere parasieten.

Waterwaardes is meestal oorzaak nr 1 bij sluiers maar mocht je zeker zijn dat je NH 3/4 en NO 2 laag zijn moet je denken aan bacterieen.

Appelslakken hebben vaak bacterieen bij zich en gaan zich op je sluiers vestigen.

Het medicijn zal je niet zo voor handen hebben. Geef hem max. 5 dagen een zoutbadje. Dit dood bepaalde bacterieen, schimmels en parasieten.

Zout zonder jodium. 25 gram zout per liter oplossen. 10 liter emmer dus 250 gram zout met garde roeren tot oplost. Water dezelfde tempratuur als aquarium. Sluier erin max 3 minuten. kleine tikjes geven zodat hij blijft bewegen. Vinnen moeten blijven bewegen. Als hij op de zij beland of het bewustzijn verliest, vinnen bewegen niet met de hand overbrengen naar zijn verse bakje water en hem rustig heen en weer bewegen op je hand. Dan spoel je de kieuwen schoon. Loslaten als hij daadwerkelijk zelf weer uit je hand zwemt. De een houd het de 3 minuten vol de ander maar 30 seconden.

Hou de andere ook goed in de gaten vanwege de slakken.

Succes
 
Laatst bewerkt:
Tip. Stofzuiger panty eromheen. Voor verversen heb je opvoerpompje. Pompje slang eraan. Pomp in aquarium, stekker erin en water word afgeheveld. Minimaal 50 % verversen meer mag ook.
 

Terug
Bovenaan