Het lijkt alsof mijn Betta niet gelukkig is


Niet echt. Stop je huidige filtermedia in de nieuwe filter (en misschien een beetje media van je grote bak), gebruik het water van deze bak, wees zuinig met voeren, en ververs elke week, dan moet het goed komen. Betta's zijn gelukkig niet echt grote vervuilers.

Het probleem is wel dat het filter wat nu in de bak zit alleen bestemd is voor die bak .. dus die kan niet in de nieuwe .. het water wel natuurlijk.
 
Moet kunnen, wel elke 3e dag even in de gaten houden dat je geen nitriet meet en 50% waterwissels de eerste 4 weken.
 
Nee, in principe niet. Maar zoals ik al zei, zuinig voeren en elke week 20-30% verversen is wel belangrijk.

Ik voer van die speciale korrels voor Betta's. s'ochtends drie en s'avonds drie. Is dat genoeg of moet hij misschien meer?
 
Dat zijn strips en die zijn niet echt nauwkeurig maar beter dan niets natuurlijk. Druppel testen werken beter namelijk.

In principe is 1x voeren voldoende alhoewel ik niet weet hoe groot de staafjes zijn.
 
Nee, strips zijn niet nauwkeurig, maar het geeft je wel een indicatie of er nitriet is. Voor een arme student die net een nieuwe bak besteld heeft kan ik me voorstellen dat een druppeltest er even niet in zit ;)
Gewoon elke dag even een stripje erin, kijken of je nitriet vakje kleurt en als dat gebeurt als de sodejeweetwel water verversen en later op de dag nog een keer meten en eventueel nog een keer verversen ;)
 
Als student heb ik inderdaad niet al te veel om te besteden haha, voor nu werkt dit prima. Wie weet in de toekomst kan ik wat andere dingen kopen.
.
Het voer wat ik geef aan mijn Betta is Betta Bio-Gold van Hikari.
 
Hallo!

Vanmiddag heb ik de nieuwe bak voor m'n betta binnengekregen en ben meteen aan de slag gegaan. Hij lijkt meteen een stuk gelukkiger :)

IMG_1054.JPG
IMG_1055.JPG
IMG_1058.JPG
IMG_1062.JPG
IMG_1064.JPG
 
Goed blijven monitoren, en doe er wat drijfplanten is, worden ze ook erg blij van, worden ze rustiger en gaan meer bovenin zwemmen.
 
Goed blijven monitoren, en doe er wat drijfplanten is, worden ze ook erg blij van, worden ze rustiger en gaan meer bovenin zwemmen.

Ga ik doen! Bedankt voor de hulp en tips. Heb net de waterwaarde opgemeten en het enige wat me opviel is dat de pH nog tussen de 6.8 en 7.2 ligt.
 
Hij zit nu al een paar dagen in z'n nieuwe bak en het lijkt allemaal goed te gaan. Alleen soms ligt hij stil op dit plekje, soms ligt ie er lang en soms minder lang. Hij zwemt ook wel gewoon rond maar ik maak me er toch wel zorgen over ...

IMG_1086.JPG
image.jpg
 
Ik twijfel ook zeer aan die waarden. Mooi dat het beter gaat met de Betta al denk ik dat er bepaalde vinnen wel deels kapot zijn en dat heft de mijne ook nadat hij is aangevallen door de Dwergklauwkikkers hier. Daarna zijn die vinnen amper aangegroeid en ligt hij ook veel op de bodem.

Hier zie je hoe de vinnen eigenlijk moeten zijn zover ik weet:

http://www.mywaterpets.com/product/multicolor-halfmoon-plakat-dumbo-elephant-ears-male-betta-copy/

Hmm, die vinnen zien er inderdaad beter uit. Dus dat zou de oorzaak kunnen zijn dat hij regelmatig op de bodem ligt? Want voor de rest ziet hij er wel gezond uit.
 
Kan het ook zijn door de stroming dat ie wat meer op de bodem ligt? Heb hem wel op het laagst staan en de straal gericht op het glas.
 

Terug
Bovenaan