Plantenvoeding profito


G

Guy

Guest
Hallo,

Ik ben nu een jaar bezig en volgens iemand die ervaring heeft moet ik vloeibare voeding toedienen voor de plantjes. Heb mij Profito van EasyLife aangeschaft en volgens de handleiding is de wekelijkse dosis 10 ml per 100 l water. In het begin ( eerste weken) wordt aangeraden om 1/3 dosis te geven. Is dit echt nodig of kan ik onmiddelijk de volledige dosis toedienen.
Bedankt alvast voor het advies.
Groejes, Guy
 
Ik zou gewoon de normale dosis gelijk geven hoor.
 
Bedankt, dacht ik ook ;)
 
Gewoon inderdaad de normale dosering toedienen.
Wat je kan doen als je daar dagelijks tijd voor heb (neem aan van wel), kan je dagelijks doseren in plaats van wekelijks. dus stel je heb een bak van 300 liter, dan voeg je wekelijks niet 30 ml toe maar dagelijks 4,2 ml.
Op deze manier voorkom je te grote schommelingen :D
 
Je kan het inderdaad verdelen maar dan heb je het risico dat je het vergeet en ik geef het wekelijks in 13 bakken en 2x in de week bij de bakken met de EI en heel soms vergeet ik dat dus weer eens.
 
Wow, 13 bakken. Zulke infrastructuur heb ik (nog) niet.Ik heb een Lido120 en een kleiner van 70 L. Dus Peter, dat wordt een beetje omslachtig, zo een kleine dosis dagelijks. Misschien toch maar 10 ml en 5 ml wekelijks
En vergeten, ik heb van bij het begin een schriftje bijgehouden aarin ik elke verandering en actie noteer. Wel handig.
 
ik heb van bij het begin een schriftje bijgehouden aarin ik elke verandering en actie noteer. Wel handig.
Zeer verstandig, zo kan je ook nog eens terug lezen of met een probleem wat zien te achterhalen.
 
Bedankt, echt heel handig.Heb al enkele keren moeten terugkijken. Ik ben er nu een jaar mee bezig en het bevalt me zeer. Alhoewel ik het veel makkelijker had verwacht. Maar nu vlot het toch een beetje. Zou graag een grotere bak plaatsen in de toekomst maar het vrouwtje vind het zo wel genoeg :stop:
 
Ik deed dat ook jaren lang maar ja dat is nu wat verwaterd en meestal noteer ik alleen wanneer ik de filters onderhoudt en kleibollen in de bodem steek.
Hier is het standaard elke week hetzelfde onderhoudt/verversing en dan noteer je dat niet meer op den duur. Als er bijzondere zaken zijn dan noteer ik dat weer wel.
 
Gewoon inderdaad de normale dosering toedienen.
Wat je kan doen als je daar dagelijks tijd voor heb (neem aan van wel), kan je dagelijks doseren in plaats van wekelijks. dus stel je heb een bak van 300 liter, dan voeg je wekelijks niet 30 ml toe maar dagelijks 4,2 ml.
Op deze manier voorkom je te grote schommelingen :D
Helemaal eens met dit advies met als toevoeging; planten kunnen maar beperkt voeding opnemen de rest wordt gewoon afgebroken/afgevoerd. Net als wij mensen overigens niet meer kunnen opnemen als dat we aankunnen, uit oogpunt van efficiëntie zou ook ik willen zeggen, deel de advies dosering door 7 en doseer dus dagelijks.
 
Wel erom denken dat je het niet met regelmaat vergeet natuurlijk;)
 
QUOTE="jessicapilon, post: 1802900, member: 7954"]Wel erom denken dat je het niet met regelmaat vergeet natuurlijk;)[/QUOTE]
Dit is geen goed argument, John! (Zei hij op bestraffende toon...) Jij vergeet ook niet om je hond, dagelijks, te voeden. Of je vissen, waarom dan wel je planten?
Even in de hoek om je te schamen!

:D;):D;):D;)

biggrin[1].gif
 

Terug
Bovenaan