verschil tussen l236 en l46


Ik vind er in het uiterlijk al verschil inzitten:

L46:
IMG_2333.JPG


L236:
IMG_2332.JPG



De L46 heeft bijv. horizontale strepen, de andere verticale;)k
 
ik bedoel eigenlijk in gedrag, uiterlijk was al voor mij duidelijk
 
Het zijn allebei soorten die je in je aquarium doet en vervolgens nooit meer terugziet :D

Nee zonder gekheid, ze verstoppen zich allebei veel. Het zijn beide hypancistrus soorten en qua gedrag verschillen ze niet echt. Alleen in prijs scheelt het wat ;)
 
De L 236 whitefin is 1 van de duurdere en zeldzame L nummers die er bestaan. De L 046 is heel wat goedkoper maar beide heel mooie dieren.
 
Indd. Naar dat ik weet is dat L46 meer carnivoor is en je hem dus ook levend/diepvries zeker af en toe moet geven en L236 bijvoorbeeld ook algentabletjes accepteert. Zijn beide mooie soorten. L46 blijft ook kleiner en verder heb je bij de L236 meer variatie in patroon, bij L46 is dat de hele tijd hetzelfde. Bij beide varianten komen mopsjes voor maar dat lijkt het meeste voor te komen bij L46 waarschijnlijk door inteelt.
 
Bedankt voor de info

Ik wil deze aanschaffen en later overzetten bij mijn discusvissen, ze zijn ca. 3-4 cm groot.

Normaal gesproken gaan mijn aangekochte discus vissen in aparte quarantaine bak van 50x50x50. waarna ze worden overgezet. Omdat het om kleinere vissen gaat zat ik te denken aan een klein aquarium van ca. 40x20x20.
Kan ik de L236 in deze bak houden en welke voorzieningen moet ik hiervoor treffen.
 
is een 16Liter bruto bakje, zijn natuurlijk wel gigantische schijters dus of je de waterwaarden goed op peil kan houden.. wellicht door veel te verversen en regelmatig de bodem af te hevelen.

veel hebben ze niet nodig tijdelijk, stuk hout en een schuilhol.
 
Dat is dan nog een goedkope. De l46 die ik in de lfs had gezien kostten over de 100 euro.
 
Ik weet niet waar je precies woont en of het in de buurt is (of binnen de afstand die je ervoor wilt rijden), maar mocht je ze willen gaan aanschaffen, dan kan ik Aqua Amazon in Vianen (http://aqua-amazon.nl/) van harte aanbevelen. Dennis en Eva zijn echte liefhebbers, die super goed voor de dieren zorgen en uitgebreid advies geven. Ze hebben als het goed is beide soorten. Ik heb hier laatst een aantal wildvang L201 gekocht en stond versteld hoe goed doorvoed deze waren. Dat is wel wat anders dan de vissen met ingevallen buikjes die je op veel andere plekken koopt, zeker als het wildvang is.
 
Mijn nieuwe aanwinst. Ik heb toch maar besloten om ze in mijn grote quarantaine bak te plaatsen.

IMG_2523.jpg
IMG_2528.jpg
IMG_2529.jpg

Ook al omdat ik 200 jonge neon tetra's heb gekocht welke ik in het kleine quarantaine aquarium heb geplaatst
IMG_2527.jpg

Deze gaan hierna het grote aquarium in.
 
Super mooi. Het is belangrijk dat je voor lnummers ook stukjes hout aanbiedt. Ookal zijn ze voornamelijk carnivoor, ze grazen toch van het hout en de micro organismen op het hout. Voer ze veel en zorg ervoor dat je veel water ververst.

Nou ik heb er ooit hier een gekocht en die kostte me al snel rond de 35 euro wat ik mij herinner.
Weet jij toevallig nog waar je die hebt gevonden?;)k Goedkoopste wat ik tot nu toe in NL heb gezien is 65,- voor visjes van 3cm.

Ze kosten per 2 €55,00
Dat is gewoon een nette prijs. Hangt een beetje af van de kwaliteit maar geen slechte deal:thumbs:. Veel plezier met je vissen.
 
Zo zitten al in de quarantaine bak van de discusvissen en ik heb een stukje hout en een garnalenhotel bij geplaatst wat ik ergens nog had liggen.
Het water wordt om de 3 dagen ververst samen met het water van de discus vissen. Omdat het een quarantaine moet er natuurlijk ook water van de discus bij de L236.

Mocht je nog geïnteresseerd zijn ik was bij een bekende discus kweker in Tilburg en deze had verschillende L236 voor een redelijke prijs van €37,50 welke ca. 4 cm waren. De grotere jongens waren een stuk duurder en er waren ook nog enkele SW, welke uiteraard weer duurder waren. Helaas de discus vis waar ik op zoek was waren net verkocht, de koper had alle 10 vissen gekocht en helaas de koper nam geen genoegen met 1 minder.

Dus dat was wel even balen.
 
Laatst bewerkt:

Terug
Bovenaan