Vissen eten voer niet


R

Roos1995

Guest
Hoi

Ik heb speciaal voer voor sluierstaartjes gekocht, alleen eten ze het niet? Kan het dat ze het niet lusten of moeten ze wennen?
 
Kan zeker zo zijn dat ze even moeten wennen aan nieuw voer. Ik zou het gewoon een aantal dagen voeren en kijken of ze het gaan eten. Als ze het niet gaan eten, zul je toch wat anders moeten proberen.
 
Het is speciaal sluierstaartvoer van tetra. Ben benieuwd of ze het dan toch gaan eten. Kan het dus zijn dat ze het echt niet lusten?
 
Je ziet wel vaker dat ze moeten wennen aan ander voer en ik zou het even volhouden zoals Noa al zegt.
 
Jep hou dat maar een tijdje vol want vissen kunnen eigenlijk langer zonder eten dan men denkt en als ze dan honger krijgen zullen ze het 9 van de 10 wel opeten.
 
Niets anders geven dan wennen ze er vanzelf aan. Als je tussendoor iets anders geef wachten ze net zolang dat je het lekkere voer geef en hebben ze voorlopig weer genoeg en zullen ze de tetra nooit eten. Wat ze niet eten wel na een minuut of 10 weg halen anders gaat het rotten en krijg je problemen met je waterwaardes. Jonge sluiertjes moeten meerdere malen per dag gevoerd worden. Niet 1 keer wat ze in 5 minuten opeten maar 3 tot 4 keer per dag kleinere porties. Paar keer per week ook wat groenvoer geven bij voorkeur geblancheerde doperwten zonder velletje. Goed voor darmen.
 
Eten ze al misschien?

Sluiers zijn verwende krengen hoor. Ik heb wel medicinaal voer moeten geven. Dat duurde 10 dagen voordat ze het vraten. Omdat het van die aparte vissen zijn vind je het op een gegeven moment zielig want dan liggen ze je aan te loeren en allerlei capriolen uit te halen zodat je toch wat anders erin ga gooien. Dan hebben ze weer hun zin he:D Het is dat ze net nog niet het vieze voer boven uit het aquarium op je voeten kunnen uitspugen. Als ze dit zouden snappen zouden ze het doen hoor.
 

Terug
Bovenaan