Honinggoerami vrouw of man?


B

Biologist

Guest
Hallo allemaal,

Sinds enkele weken ben ik in het bezit van een 'koppel' wildkleur honinggoerami's. De man is echt een overduidelijke man. De vrouw twijfel ik nog een beetje over. Op het eerste gezicht zou ik zeggen vrouw, maar de vis heeft op de onderste vin ook een zwarte zoom. Ik weet het dus niet zeker en hoor graag jullie mening!

Ps het 'vrouwtje' zit even tijdelijk in de 100cm tot ik het zeker weet

IMG_20180426_204339233.jpg

IMG_20180426_204333057.jpg

IMG_20180426_204315204.jpg
 
Niemand die mij hiermee kan helpen?
 
Goh das een moeilijke Noa en ik zou je graag helpen maar daar heb ik niet zoveel kennis van,hopelijk krijg je toch de gevraagde hulp.
 
Volgens mij en vrouw want die streep op de vinnen hebben sommige vrouwen ook dacht ik.
 
Dat is een goed idee van Richard. Als ik die buik zo zie dan gok ik toch nog op een vrouw.
 
Ik zie op Seriously Fish: "Adult females are brownish in colour, noticeably larger than males and possess a broad, brownish midlateral stripe extending posteriorly from behind the eye to the caudal peduncle.

Non-nuptial males possess a similar lateral stripe but the base body colour is slightly orangish, and the anterior portion of the dorsal and anal fins have yellowish margins. In nuptial individuals the body and opercular region become bright orange with the head, anterioventral portion of the body, and spiny rays of the anal-fin coloured dark blue to black."
.

Als ik deze vis bekijk voldoet die aan geen van beide beschrijvingen van mannen.
Ik denk dus dat het een vrouw is.
 
Wel wat puntigere vinnen dan gewoonlijk, maar ik zeg toch op basis van lichaamsbouw dat het een vrouw is. Wat voor gedrag zie je tussen de man en deze?
 
Dit is een moeilijke.

Een vis op een foto beoordelen is moeilijker dan in het echt. Maar ik vermoed een man, die iets aan te dikke kant is.
 
Dankjewel allemaal! De meningen lopen behoorlijk uiteen dus. Het is inderdaad een moeilijke. De vis zit nu een week als enige goerami in de 100cm. Kleuren zijn nog precies hetzelfde. Het mannetje in de 60cm is sinds deze vis weg is wel gestopt met bubbelnesten bouwen en wat minder fel van kleur.

Qua gedrag, tja beetje moeilijk te beschrijven. De echte man zit deze vis nog wel eens achterna. Verder pronkt de echte man wel tegen deze vis, maar die lijkt er niet echt veel van te moeten hebben.

Binnenkort zal ik ze weer eens bij elkaar zetten en het dan eens proberen te filmen. Misschien dat dat iets meer uitsluitsel geeft.
 
Bedankt voor de hulp allemaal! De vissen hebben vandaag hun eigen mening laten weten. Bij herintroductie begon de man compleet verticaal te zwemmen en proberen deze vis mee te lokken. Dit heb ik gefilmd, maar krijg het hier niet geupload.

De vissen heb ik toen losgelaten en na enkele minuten is de paring begonnen. Er kwamen toch echt eitjes uit de vis van dit topic, dus kan nu met zekerheid zeggen dat het een vrouw is. Helaas was het mannetje zo enthousiast dat hij vergeten is een schuimnest te bouwen :D Zal dus wel niet veel van het legsel overblijven.
 
Leuk! Kom maar op met dat filmpje:p
Dit heb ik gefilmd, maar krijg het hier niet geupload.
Op youtube uploaden en dan hier de link plaatsen;)
 
Nou, na het aanmaken van een youtube kanaal hoop ik dat het nu gelukt is. Dus bij deze een filmpje van het mannetje wat indruk probeert te maken op het vrouwtje. Het vrouwtje zit in een bakje op het filmpje zodat ik haar snel kon verwijderen als jet mis zou gaan. Laat me weten of je het kunt zien :)

 
Helemaal goed te zien! Wel een beetje een sneue date op deze manier:D
 
Wat is jouw man prachtig gekleurd! Mooi gedrag!
 

Terug
Bovenaan