Danio's in de vijver


Yilleke

Well-known member
Lid geworden
9 november 2014
Berichten
1,169
Locatie
Hengelo ov
vorig jaar heb ik chinese danio's in mijn vijver buiten gedaan. Een stuk of 10 gewone en 5 goud danio's. Het gaat om een kleine vierkante vijver die onder de vorstgrens zit. Ik heb ze de hele winter buiten gelaten en alleen toen het hard begon te vriezen afgedekt met een plank en plastic. Er kon wel genoeg frisse lucht bij. Helaas kan ik de gewone danio's niet tellen want ze zijn te donker van kleur maar de goud danio's leven nog allemaal en donkere danio's zijn er ook nog heel veel van. Volgens mij hebben ze allen de winter overleefd en nu is zelfs te zien welke de vrouwtjes zijn want ze staan allemaal op het punt om kuit te schieten met hun dikke bolle buikjes. Zijn er meer mensen die hun danio's in de winter buiten laten en is het goed gegaan? Sinds kort heb ik ook een aantal zebra danio's toegevoegd en kan iemand mij vertellen wat de ervaringen daarmee in de winter zijn?
 
Ik heb nog geen ervaring met chinese danio's in de vijver en die in de winter overleven, maar ga ze wel in mijn vijver doen omdat ze winterhard zijn.
Hier op het forum heb ik veel gelezen dat ze de winter overleven.

De zebra danio's kunnen in de zomer makkelijk in de vijver, maar overleven de winter niet.
 
Gisteren bij de hornbach geweest om hout te halen, zag ik chinese danio's zitten bij de aquarium afdeling voor € 1,10 per stuk.
Heb er meteen 15 gekocht die nu tijdelijk in de schuur vertoeven totdat mijn vijvertje klaar is. :)
 
Mijn chinese Danio's hebben deze winter ook buiten gezeten .
Geen uitval , ik heb gisteren 6 zebra Danio's erbij gezet.
Deze gaan vd winter naar binnen .
Ook heb ik brokaat barbelen buiten zitten .
Doen het prima , mooie vissies.
 

Terug
Bovenaan