Betta gaat loco op zijn spiegelbeeld


Geld dit voor alle vissen of alleen voor betta's? Ik weet dat sommige überhaupt niet tegen 29c kunnen dus die zal ik ook niet kopen.
 
Geld dit voor alle vissen of alleen voor betta's? Ik weet dat sommige überhaupt niet tegen 29c kunnen dus die zal ik ook niet kopen.

geld in principe voor alle vissen.
Veel vissen kunnen 29 graden overigens prima hebben, maar dus niet het hele jaar rond.
ook in de natuur zijn er periodes waarin het extreem warm is.

even kort door de bocht: tot 30 graden gaat doorgaans prima (tijdelijk), zodra het 31 graden gaat worden moet je uitkijken.
 
Bij hogere temp gat de stofwisseling sneller waardoor ze minder oud worden.
 
Ik vat em. Dank allen voor de adviezen.
 
Uhu, wat amano garnalen en neon of diamond tetra's. Stap voor stap uiteraard. Dus over een week of 3 wat garnalen waarschijnlijk.
 
vergeet je niet wat in je betta zijn bekje past zal erdoor verdwijnen dus garnalen? weet niet of die keuze verstandig is
de ene betta laat ze met rust de ander jaagt ze op en dood ze
 
Ach, hij is ook wat aan de blinde kant. Maak me meer zorgen voor als ik die tetra's toevoeg. Alles wat beweegt ziet hij wel.
 
Kzal eerlijk zijn, ze zitten er al in. Kon niet meer wachten :p. Garnalen voegen ook wat minder toe aan de bioload dan vissen.
Maar de betta lijkt ze niet te zien of hij geeft 0 fuks. Zij schrikken zich wel de pestpleuris als die langskomt. Jammer dat de rakkers moeilijk te kweken zijn. Na 1 nacht was mijn aquarium nagenoeg algenvrij.
Heb ze niet puur daarvoor gehaald, gewoon supercool om die beestjes in actie te zien. Wel bewust gekozen voor de beste algenetende garnaal. Als je ze toch wil, waarom niet de beste?
 

Heb deze gemaakt na 30 minuten dat ze in het aquarium zaten. Geweldige beestjes.
 
De hobby heeft me flink gegrepen. Ik dacht aan een aquarium met wat guppies omdat ik het altijd wel mooi vond bij andere mensen, Nu dus betta/garnalen, over een tijdje tetra's. En morgen komt de 110 liter binnen die op hetzelfde dressoir past. :D
Aangezien ik nu al wat heb om naar te kijken zal ik daar wat geduldiger mee zijn en het een maand laten draaien(ipv 14 dagen) voor de eerste vissen.
 
kleine tip omdat je aqua nog geen maand draait houd je waardes goed in de gaten garnalen kunnen heel slecht tegen nitriet
 
Nja hij heeft nog wel z'n dagelijks portie agressie tegen zijn spiegelbeeld. Maar nooit heel lang. Dus dat gaat goed.
Alleen er zitten nu ook neon tetras in. Daar toont hij geen agressie tegen, maar die neons stelen wel al het voer voor z'n neus weg. Dat is dus lastig, die neons blijven ook vreten totdat ze er bij neervallen. Probeer al op andere plekken, maar die vissies zijn niet gek en weten dondersgoed dat er voedsel aan komt, ook al hebben ze zich net volgevreten. Dus die neons krijgen teveel zodat de betta voldoende krijgt. Daar moet ik ook nog wat op verzinnen.

En dan nog dit prachtige weer. Temperatuur is meestal 28-29.5 Celsius De neons lijken er wel wat last van te hebben. Maargoed zoveel verstand heb ik er nou ook weer niet van.
 
Dat is heel erg warm en je kan de Betta ook prima op een 23-34 graden houden hoor. Dat heb ik hier ook. Hoe warmer des te sneller de stofwisseling en des te minder oud ze gaan worden.
 
Ik doe af en toe een flesje bevroren water in het aquarium om het van 29 naar 28 te brengen. Vandaag is het voor het eerst sinds deze hitte onder de 28. Betta en garnalen lijken nergens last van te hebben.
 
Ook voor de meeste garnalen zijn zulke hoge temperaturen voor langere duur niet bevorderlijk maar ik weet zo niet welke soort je hebt.
 
Dat is vechten tegen de bierkaai. 3 hoog, plat dak, in de ochtend voorkant zon, en nu tot laat in de avond op de achterkant Ik werk ook gewoon fulltime. Dus kan sowieso niet de hele dag dat aquarium gaan koelen. Het zal elke zomer zo zijn, de verwarming staat op 23. Dus die hoeft niet aan. En zover ik heb gelezen zijn die temperatuur wisselingen ook niet goed. Dus leek mij het verstandig om het slechts naar 28 te brengen omdat het op dagen dat ik niet thuis ben en de zon de hele dag op staat het toch wel stijgt naar 29,5. (dat was dus de afgelopen weken met 25-28c buiten en de hele dag zon)
 
Het zijn trouwens amano garnalen (japonica), Zover ik heb gelezen kunnen ze 30c ook nog verdragen. Uiteraard is lager beter, maargoed dat staat hierboven.
 
Ja ik snap het en dat heb ik ook in de slaapkamers bij de nano s hoor maar je kan bij Aliexpres voor zo n 8 euro een coolingfan kopen en het is opgelost.
 
Die eerste is geen optie. De bak moet dicht blijven.
Die 2e is interessant. Al betwijfel ik of die de temperatuur zo goed kan beïnvloeden.
 
Tsja dan moeten ze het maar volhouden de komende weken/maanden. Oktobert tm april/mei kunnen ze afkoelen.
 
Ja dat is lastig want dan kun je er dus geen cooling opzetten. Kun je niet iets van een netje over de bak spannen om de fan wel te kunnen gebruiken?
 
Ik maak me eigenlijk sowieso geen zorgen om de betta of garnalen. Zie ik geen afwijkend gedrag of iets met huid/kleur etc.
Die neons zie je nu met 27c al weer beter gaan. Tenzij jullie zeggen dat ik ze per definitie vermoord als de komende 2 maanden de temperatuur regelmatig 28-30c zal zijn wil ik het eigenlijk gewoon aankijken. Er is zoveel tegenstrijdige informatie. Ik heb ook gelezen dat ze aan temperaturen wennen. Ik had sowieso al gekozen voor vissen die hoge temperaturen aankunnen. Die neons zouden 27 goed kunnen verdragen, wat ook zo lijkt te zijn. Maargoed ik weet niet wat 2 maanden per jaar 28+ met ze doet. (er zullen ook wel weken zijn dat het niet 25-30c is buiten.
 
In m'n nieuwe tank zitten nu 5 vrouwtjes betta's. Althans dat dacht ik, want ik heb nu opeens een bubble nest. En een vis die roze vinnen had en nu rood. Vermoed dat het toch een mannetje is. Hij/zij was de eerste dag ook vol aan het jagen op de andere dames.
Al joeg het grootste vrouwtje ook weer op hem/haar. Ik ben alleen bang dat het fout gaat. Iemand suggesties?

Ze tonen overigens vandaag geen enkele agressie naar elkaar.
 
Hoeveel liter is de bak? Vooral met deze temperaturen zal de man zn instinct tonen.

Edit: ik lees het al bij Nicole hoeveel liter de bak is.
 
110 liter dus ja, maargoed ik had toch echt 5 vrouwtjes gehaald. Volgens mij kunnen zij geen bubble nest maken. Maar ik heb er toch echt een. Althans het is maar ter grootte van een flessendop.
 

Terug
Bovenaan