Hoeveelheid diepvriesvoer/frequentie


Kikkervis

Well-known member
Lid geworden
21 september 2014
Berichten
1,361
Leeftijd
26
Locatie
Groningen
Beste medeforummers,

Sinds kort voer ik ook regelmatig wat diepvries voer aan mn visjes. Alleen twijfel ik nog steeds over de hoeveelheid. En hoevaak.is het voeren van diepvries voer aan te raden in de week als aanvulling op vlokvoer?

Info:
Ik heb blister verpakking van 100gr(32blokjes) van rode-, en zwarte muggelarven. Nu vraag ik me af, is blokje teveel voor mn vissen?

Vissen:
8 neon tetra(halfwas en volwassen)
2 colisa lalia's
3 pangio kuhli(1 volwassen, 2kleintjes)
5 japonica garnalen.

(En Oto's, maar die zijn hierbij niet van belang..)

Er blijft namelijk altijd wat voer op de bodem liggen, maar ik merk dat de garnalen en kuhlis de bodem na het voeren heel interessant vinden volgens mij alles opeten.., Echter kan ik niet zien of alles wordt opgegeten door de hoeveelheid planten..
Iemand ervaring of zo'n blokje overeenkomt met mijn visbestand?
 
Ik geef vaak 2x per week levend of diepvriesvoer. Ik denk dat je met een half blokje al een eind komt.
 
Wat niet opkomt zal snel zinken en vergaan wat weer extra belasting is voor je bak.
 
Ik zal voortaan gewoon sen half blokje er in doen. Als ze dan nog erg hongerig zijn kan er altijd meer bij. Wat zijn de beste soorten diepvries voer, of is afwisseling van soorten het best?
 
Alle behoeften voor een normale vis zit in vlokvoer . Een vis heeft daarmee alle benodigde voedingselementen . Nu kan ik me ook wel voorstellen dat iedere dag hetzelfde eten ook vervelend is en afwisseling een plezier is voor de visjes . Wat de beste afwisseling is weet geen mens , want de vis kan zijn genoegen niet uiten en maar best ook . De ene wil iedere dag Mac D , de andere kaviaar en nog een andere iedere dag diepvrieskroketten .
 
Artemia heeft een hoge voedingswaarde en dan met name de nauplien. Ik kweek deze in een kweekschaal zelf.
 
Artemia heeft een goede voedingswaarde maar is niet compleet . Door de uitstekende pootjes zou het wel super zijn voor de darmen van de vis
 

Terug
Bovenaan