Garnalen willen niet eten


Als je een extern filter neemt kun je er een shrimpguard om de inzuig doen:
gaaskorfjes.jpg
 
Dat is inderdaad wel een beetje vervelend bij dit filter, maar voordat ze bij het pompje aankomen moeten ze eerst door 6 sponsen heen en ik zou niet weten hoe ik er filterspons zo goed voor kan doen dat ze er echt niet langs kruipen.

Als ik me niet vergis is er ook een mogelijkheid voor de garnalen om direct bij de impeller te komen zonder eerst door al het filtermateriaal te gaan maar kan de afbeelding zo snel niet vinden via google.
Het is mogelijk om via de binnenkant spons voor de openingen te doen maar moet eerst alles uit het binnenfilter incl tussenschot,heb dat zelf ook weleens gedaan namelijk maar is al een tijd geleden.
 
Hmm, dat is ja wat. Nieuwe buitenfilter kost ook nog weer wat. Lastig
 
Gewoon op marktplaats een eheimpomp kopen, de 2224 voldoet prima voor deze bak. Al kan ik uiteraard niet in je portemonnee kijken maar je bespaard je er een hoop ellende mee met een buitenfilter
 
  • Leuk
Waarderingen: Tomg
Klopt,of een Eheim 2213 zou ook nog kunnen bv
Haal je alles uit het filterhuis en hang je de buizen van het buitenfilter erin met zo'n korfje op de inlaat uit het eerdere bericht van Antje en klaar ben je!
 
Ik ga er nog is even over nadenken. In elk geval bedankt voor de tips
 
Dit kwam ik nog tegen;

juwel_intern_filter_volgorde_inhoud.jpg



Hier kan je duidelijk zien dat de filter van boven naar beneden werkt: rood is de instroom, blauw is de uitstroom. De sleuven aan de bovenkant laten water van de oppervlakte in, en de sleuven aan de vrije zijkant laten water dieper in de bak binnen. Dit laatste moet achter het tussenschot omhoog, over het tussenschot heen, en dan (net als het van de oppervlakte instromende water) van boven naar beneden door alle filterlagen heen, voordat het bij de pomp komt en weer terug het aquarium in gaat. Er is dus waterinname zowel aan het oppervlak als bij de bodemzone.

(Bron: aquainfo.nl)
 
Google maar eens op Juwel binnenfilter en garnalen.
 
Is nou net een topic met een andere ervaring want zijn er meer waarbij mensen toch dode garnalen hebben door het filter John... ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Tomg
Vandaag 15 neons en 6 rasbora galaxys gekocht (super blij mee). Allemaal zien ze er gezond uit en zijn ze het aquarium volop aan het verkennen. De garnalen laten ze volledig met rust gelukkig. Nu heb ik hierbij tetramin granulaat gekocht. Ze vinden het heerlijk maar een deel van wat ik geef blijft drijven en drijft uiteindelijk naar het filter toe (ook een deel van het granulaat dat blijft zweven) en komt hierin terecht. Dit is wel een beetje zonde en als het elke keer zo gaat is dit ook nogal een belasting voor het filter lijkt me. Iemand tips om er voor te zorgen dat het granulaat niet zo snel bij het filter terecht komt?
20180828_140821.jpg

IMG-20180828-WA0006.jpeg
 
Het granulaat in je vuist nemen, onder water houden even wachten en dan je vuist openen
 
  • Leuk
Waarderingen: Tomg
Zal ik dat morgen eens proberen. Het is dan denk ik nog wel steeds zo dat een deel met de stroming mee gaat en in het filter weer komt. Maar dat zal wel niet helemaal onvoorkoombaar zijn.
 
Leuke vissen Tom maar ik zou John niet zijn als ik niet weer eens wat te zeuren heb! ;)
Ik heb al van verschillende mensen via internet maar ook in mijn omgeving vernomen dat ze gezien hebben dat de Galaxys kleine garnaaltjes opaten en zelfs eitjes vanonder de garnalen roofde.
Misschien gaat het in jouw bak goed maar zal er wel rekening mee houden.
Ik vind garnalen sowieso hele gave beestjes en de jouwe zijn ook heel mooi dus vandaar mijn berichten.
Is het geen idee om een bakje apart voor je garnalen te nemen?
Misschien zit je helemaal niet te wachten op mijn reacties maar dan moet je het maar aangeven hoor! ;)
 
Ik heb ook mijn garnalenweelde tot stilstand zien komen toen ik van 4 naar 14 kardinaaltjes ging in een 110 liter bak. Nu sinds een paar weekjes terug naar 0 kardinaaltjes en het is weer shrimplets galore. Mijn bijlzalmpjes talen niet naar de garnaaltjes (ook niet naar de aller allerkleinsten), net als m'n otocinclussen. De Corydoras Habrosus heb ik ook nog nooit een garnaaltje zien pakken (maar bij dat visje durf ik daar m'n hand niet voor in het vuur te steken). De regel bij omnivore visjes is "als het in de bek past dan gaat het ook in de bek".

Betreffende visvoer dat je wilt laten zinken (in dit geval granulaat). Even in een kopje water doen tot het gaat zinken en dan in de bak kiepen. Of hard in de bak gooien of tussen de vingers houden en onder water doen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tomg
Leuke vissen Tom maar ik zou John niet zijn als ik niet weer eens wat te zeuren heb! ;)
Ik heb al van verschillende mensen via internet maar ook in mijn omgeving vernomen dat ze gezien hebben dat de Galaxys kleine garnaaltjes opaten en zelfs eitjes vanonder de garnalen roofde.
Misschien gaat het in jouw bak goed maar zal er wel rekening mee houden.
Ik vind garnalen sowieso hele gave beestjes en de jouwe zijn ook heel mooi dus vandaar mijn berichten.
Is het geen idee om een bakje apart voor je garnalen te nemen?
Misschien zit je helemaal niet te wachten op mijn reacties maar dan moet je het maar aangeven hoor! ;)


Hier ben ik het mee eens en hier deden de kleine Rasboras dat ook hoor. Het beste is om garnalen apart te houden.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tomg
Bedankt John voor het zeuren dat stel ik altijd op prijs. Nee oke, ik weet het.
Deze garnalen verdienen hun eigen bakkie. Maar deze garnalen hebben even hele dikke pech gehad. Dan zou je kunnen denken wat een rottige garnalenbaasje is die tom toch. Ja dat snap ik heel goed. Maar ze hebben pech gehad. Zo lang het goed gaat, gaat het goed. Wanneer er jongen komen en er worden een paar opgegeten gaat het ook goed. Wanneer alle jongen worden opgegeten; pech gehad. Ja het zijn dure garnalen en ja misschien had ik dan beter vuurtjes kunnen nemen maar het is nu al gebeurd. Zolang iedereen in de bak gezond en vrolijk zijn/haar ding kan doen en ze elkaar niet lastig vallen en de populatie in stand kan blijven, prima, mooi meegenomen. Als alle garnalen dood gaan, jammer. Leuk geprobeerd en weer wat geleerd.

(Ps: als iemand een aquariumpje kwijt moet met filter etc. Altijd welkom en je red dan mijn garnalen.)
 
Ik heb het idee dat de limnophila nog steeds achteruit gaat, hij wordt bruiner en bruiner en er komen ook algen op, er zijn nog een paar groene nieuwe scheuten maar die worden ook minder. Zal de plant dood gaan of is het een kwestie van geduld? Ik voeg dagelijks easycarb toe en wekelijks profito. Lichtduur is 9,5 uur

20180831_184409.jpg
 
Staan de stengels ver genoeg uit elkaar zodat ze voldoende licht krijgen? Sommige planten kunnen niet goed tegen carbo en van deze weet ik dat zo niet.
 
De meeste stengels krijgen tot onderin volop licht, de middelsten ongeveer tot de helft. In het begin groeide deze plant ook behoorlijk snel, nu staat ie haast stil. En om nou met easycarb te stoppen zal wel jammer zijn, alle andere planten doen het fantastisch
 
Morgen komen er nieuwe staurogyne repens in het aquarium, ter vervanging van het naaldgras, denk dat die wat mooier als bodembedekking is.
 
Plantjes zitten er in en de garnaaltjes zijn er blij mee, was wel een rot klus om ze er in te krijgen, kleine worteltjes en met pincet lukte het niet (kwamen ze weer omhoog) dus maar met de hand gedaan.

20180904_153629.jpg
 
Even een updatetje; nog een crystal zwanger! Met een mooi trosje donker zwarte eitjes (is alleen te zien als ze de buik naar me toe richt) ze duwt haar staart ook steeds naar beneden alsof ze kramp heeft. Is dit normaal? Dit is dr.

20180910_182140.jpg
 
Dat is een heel normaal gedrag bij garnalen, niets om druk over te maken ;)
 
Dat is inderdaad normaal en ze wapperen daarbij vaak met de pootjes.
 
Oke bedankt, dat wapperen had ik inderdaad al door, voor de eitjes van zuurstof voorzien dacht ik?
 
Hier een duidelijkere foto

20180910_190808.jpg
 
Is het normaal dat er een eitje los onderaan bungelt? Deze raakt ook steeds het grind, dit babygarnaaltje/embryo zal wel hoofdpijn hebben. En wanneer er straks jongen zijn, moet ik deze dan ook speciaal voer geven of zitten er wel genoeg voedingsstoffen voor hun al in de bak?
20180911_190050.jpg
 
Laatst bewerkt:
Komt weleens vaker voor dat er een eitje een beetje bij bungelt,kan best dat ze het eitje ondertussen weer heeft teruggestopt of misschien wel afgestoten omdat er iets mis mee is.
De jongen redden het over het algemeen wel zonder ze bij te voeren maar je zou een aantal korreltjes voer kunnen verkruimelen voor ze bv.
 
@Seabait ondertussen ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de garnaaltjes. Dus binnenkort ga ik een dennerle 30 liter met alleen garnaaltjes kopen. Ben er alleen nog niet helemaal uit of ik hier blue dream of crystal red garnalen in ga doen. Volgens mij kweken die blue dream wat sneller dan de crystals. Maar de crystals in de 125 liter doen het ook erg goed op kraanwater (4 zwanger) en ze eten nu ook goed. Ik ben dan van plan er geen verwarming in te doen, kan dit bij beide soorten? Verder een led 5.0 verlichting en een garnalenproof hoekfiltertje.
 
Als de temp op peil blijft kunnen ze zonder verwarming mar in de winter hangt het ervan af hoe koud het zal worden. De Neocaridina is denk ik net even iets sterker dan de cr.
Inderdaad kweken de cr niet zo snel als de Blue Dream.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tomg
Oke dankjewel!
 
Waarom hang je er bewust geen verwarming in dan?
 

Terug
Bovenaan