30liter bakje


jdjfish

Well-known member
Lid geworden
14 juni 2012
Berichten
569
Iemand een leuk idee pas bezetting?

Heb al meerdere 30 liter bakjes met garnaaltjes zou in dit bakje graag wat vis zien... weet dat dit lastig is omdat het niet zoveel water is, zat zelf misschien te denken aan een harem dario dario?

Hoor graag jullie ideeën

20180617_202047.jpg
 
Voor kleinere bakjes kan ook een solitaire mannelijke betta splendens een leuk idee zijn. Zeker de prachtige langvinnige kweekvarianten.
 
Ik heb zelf ook een 30L gehad. Uit ervaring zeg ik je: beter geen visjes. Ik had er wat kleine tetra's in zitten maar zelfs deze ukkies doe je er echt geen plezier mee. Wat mij betreft: minimaal de lengte van de vis keer 10 als lengte van je aquarium. Zeker als ie zo vol zit met andere voorwerpen. Denk wel: substraat en al het andere dat je in het water plaatst, vervangt waterinhoud. Dus je komt netto op 22-25L uit gok ik zo. Dat is echt heel weinig voor een vis.
 
Dwerg kogeltje kan ook.

CPO Kreeftjes.

Zijn ook diverse soorten killi's die hierin kunnen geloof ik

Als je over osmose + turf beschikt zijn Parosphromenus wellicht ook leuk.
 
CPO s ?? Nou ik vindt dat zelf erg krapjes hoor voor een kreeft die vrij actief is en rond de 4-5 cm wordt. Voor diverse Killi s is wel ruimte of voor de H. Formosa.
 
met je hout zo uit je bak stekend kan het zijn dat je garnalen eruit klimmen
 
excuus niet goed gelezen dit bakje ziet er leuk uit maar vis wordt nogal lastig inhoud te klein een betta zou kunnen maar je hebt geen dekplaat eropzitten dus de kans dat je betta ziekwordt door temperatuurverschil (water/lucht) is groter of dat je betta eens op de grond ligt omdat deze eruit springt
 
Voor de handige klusser, plaatje perspex erop. Zijn de labyrinthjes veilig (;
 
Oké jullie hebben gelijk ga er geen vis in steken ... ik maak er een afdekplaatje op en neem dwergkreeftjes :)

En dan wel de texaanse hoorde dat cpo's nog wel es wat agressief kunnen zijn.

Heb dan ook de hele bak omgegooid meer een rivierbedding nagebootst.

Bij deze een fotootje :)

20180628_234523.jpg


Wat denken jullie van het dwergkreeften verhaal? Hoor graag van jullie
 
Geen verstand van dwergkreeften, maar je inrichting is heel erg mooi in ieder geval!
 
Mooi ingericht, ik vind de make over overigens veel mooier dan hoe het daarvoor was. Maar smaken verschillen natuurlijk.
Wat is het voor merk bakje?
 
Ik heb net ook een bakje va 30 liter opgestart en neem daar ook dwergkreeftjes in dus dat lijkt me een prima keus verder.
 
Haha, nee dat was een garnalen bakje voorheen en die is omgetoverd zeg maar. Meer dan 15 worden het echt niet hoor want anders moet ik personeel in dienst nemen.
 
Bedankt voor de leuke reacties! Iemand op het forum misschien die dwergkreefrjes over heeft of weet waar ik ze misschien kan halen omgeving overijssel?

Bakje komt trouwens van aqualantis
 
Ze zijn ook te bestellen via Ruinemans als het goed is.
 
zoals je hem nu hebt kan der ook een betta in tenzij je er een dekplaatje op legt dwergkreeftjes zijn via MP soms ook nog wel te koop
 
Inrichting vind ik veel mooier geworden!
 
Dit is de huidige inrichting... met 8x de rasbora maculatus

20180919_203050.jpg


20180919_203148.jpg
 
Ben toch meer van de natuurlijke inrichting
Haha
 
Ziet er mooi en rustig uit.

Mag ik je vragen waarom je het water zo laag hebt staan?
 
Bakje ziet er supermooi uit en straalt enige rust uit al had je meteen dekplaatje wel een prachtige betta kunnen houden maar dan heb je uiteraard maar 1 vis in zitten tegenover nu zitten er meerdere in.
 
Mooi bakje zo hoor maar pas op dat ze niet stiekem aan de drank gaan zitten;)
 
Waarom idd het water zo laag? Inrichting ziet er goed uit maar dit is, uit erv a ring, ook te klein voor deze visjes. Zijn ondanks hun lengte flink actief en zullen in een 60cm veel mooier gedrag vertonen. Heb destijds mijn schooltje tijdelijk in een superfish gehad (36cm) en het verschil was dag en nacht toen ze eenmaal mijn 60cm bak m ochten bewonen
 
20181018_192251.jpg


20181018_192410.jpg


Beste mede aquarianen, dit bakje heb ik weer eens veranderd... het hout hield maar niet op met schimmelen was er helemaal klaar mee.

Vandaar deze sobere maar toch zo natuurlijk mogelijke inrichting.

Nou zit ik er over na te denken toch de overstap te maken naar garnalen.

Iemand tips...? Bakje draait op kraanwater.

Hoor graag wat jullie er van vinden!

Groetjes
 
Ook hartstikke mooi!
 
Mooi! Maar heads-up. Die stenen gaan verkleuren door aanslag. Je moet ze schoonmaken met een borsteltje wil je het zo houden. Ik ben bang dat je in dit bakje de balans niet lekker gaat krijgen om natuurlijk tegen die soort aanslag te strijden. Er is ook niet veel beschutting tegen het licht voor de stenen... Krijgen veel licht...

Ik hou er wel van. Ik heb dit ooit eens gedaan met wat Echinodorus er tussen en het zag er mooi uit...
Ik liep er alleen tegenaan dat al het vuil gaat ophopen tussen de stenen en het best wat tijd telkens kost om dat er tussenuit te zuigen/blazen, en dus dat dat de stenen niet mooi kaal bleven.

Succes!
 
Thanks voor je berichtje!

Bealgen van de stenen zal uiteindelijk de bedoeling zijn.. maar dit zal helaas wel even duren staat geen sterke lamp boven en licht brand 8 uurtjes per dag...

Ben benieuwd hoe snel het zal gaan het is mij nog nooit gelukt om ze te laten bealgen helaas...
 
Iemand tips over leuke beginners garnaal?
Vuurtjes zijn weer zo standaard...
 

Terug
Bovenaan