Welk voer kopen?


J

Joan1995

Guest
Beste allemaal,

Ik heb een aquarium met guppen, (dwerg)gourami's en een paar garra rufa's. Momenteel voer ik ze nog met vlokvoer van tetra.

Ik ben me ervan bewust dat de guppen en de garra rufa's voornamelijk plantaardig voedsel nodig hebben. De gourami's (voor zover ik uit de informatie op google opmaak), zijn dan weer alleseters. Bij webwinkels is een flink aanbod aan voer te vinden. Daarom probeer ik me nu te oriënteren op voer dat het meest geschikt is voor deze combinatie vissen.

Ik vraag me dan ook af welk type (vlokvoer, pellets, tabletjes of wafels) en welke soort (gemixt, spirulina enz.) ik het best kan bestellen voor een zo gebalanceerd mogelijk dieet. Ik ben dan ook niet perse op zoek naar 1 type en soort, maar ook naar welk voer per vis wordt aangeraden.

Met vriendelijke groet,
Joan Smeets
 
Je kan prima normaal vlokvoer nemen en dan er wat spirulinavlokken doormengen denk ik.
 
Ok bedankt voor de reactie. Er is zoveel keus, en het grote verschil tussen alle soorten voer is me niet altijd even bekend. Vandaar dat ik het liever even navraag voordat ik maar gewoon iets doe.
 
Op die website heb ik inderdaad ook al gekeken. Ik heb daar wel al voer voor mijn schildpad besteld en dat is me goed bevallen. Voordeel is dat die iets minder kieskeurig is dan de vissen misschien zijn.
 
Garra rufa. Even je voet in de bak, laten Peelen/
Hier staat een bak met zitbankjes en Garra rufa te koop. Tempted hihi. LIjkt me zo gaaf, alleen de prijs is niet gaaf :)
 
Ik moet er niet aan denken dat die visjes aan mijn welriekende voeten gaan knabbelen:D:D
 
Die worden eerst gewassen,hoor. Ook in een spa.

Maar, er was ook weer iets niet goed. dus pas maar op.
 
mijn gara rufa die ik al jaren had at echt alles en was ook super groot geworden. helaas is die een paar weken geleden overleden. Was altijd haantje de voorste. Hij at vlokkenvoer , algentabletten , spirulina , komkommer , diepvriesvoer en vond het zelfs nog nodig om de garnalenkorrels op te eten. En vaak als ik in de bak bezig was zat meneer of mevrouw van mijn hand te knabbelen.

mijn guppen eten hier ook alles. Vlokkenvoer en spirulinavoer , algentabletten ,diepvries en alles wat ze verder kunnen meepikken :) Guppen zijn niet zo kieskeurig. Belangrijkste is dat ze zoveel mogelijk plantaardig krijgen.
 
Ik heb de garra rufa's nu al wat langer en zie dat ze inderdaad ook wel alles eten. De guppen over het algemeen ook en de gourami's hebben tot nog toe ook nog niks links laten liggen. Ik merk wel dat met het voeren van vlokvoer de garra's bijna niks krijgen, ook al zwemmen ze er wel direct op af als ze het zien. Als ik ze echter stukjes spirulinatablet voer verdedigen ze dit en vallen er volledig overheen, waardoor de rest van de vissen hier weer weinig kans op maken.

Ik denk dan ook dat ik de volgende keer dat ik voer bestel het gewoon houdt bij een mix aan vlokkenvoer en een mix aan tabletjes (zowel dierlijk als plantaardig). De rest van de soorten voer laat ik gewoon links liggen, tot ik de drang een keer voel om het te proberen of een aquarium met vissen aanschaf dat dit juist wel nodig heeft. Dan krijgen ze in ieder geval allemaal genoeg.

Dat van dat knabbelen heb ik inderdaad ondertussen ook al gemerkt. Een stuk of 3 garra's aan je hand en een stuk of 5 guppen die naar moedervlekken zitten te happen maakt het schoonmaken van de ruiten in ieder geval een stuk spannender. :p
 
Ik rekende de gara rufa gewoon mee met de bodemvissen. In mijn geval de otocinclussen en l187, Die krijgen voedsel als het licht uit is. gara rufa ging hier ook altijd op de tablet liggen, en als een van de andere vissen er bij zitten kwam die weer snel en beukte ze aan de kant. dus brak hem altijd maar in stukjes haha.

Die van mij was ook wel echt groot dus niemand durfde in de buurt te komen :)

20181018_224751.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik voer zelf erg gevarieerd, dat loopt uiteen van tabletten met spirulinalg, maar ook geperste garnalen, diepvries voer, gemengd. Duplarin ,dat zijn brokjes, de vissen eten die beter dan de vlokken, dat is althans mijn ervaring, tabletten met speciaal voer voor Cory's e.d.. Maar ook af en toe afgekoelde gekookte erwten, of spruiten, komkommer ( die zeker 1 x per week) en alle vliegen en muggen en ander rondvliegend gespuis in huis, ook spinnen e.d. Af en toe eens een kleingesneden regenworm ( geen uit de compostbak!!) Vissen varen er wel bij.
we eten ook niet elke dag spruitjes..toch?
 
we eten ook niet elke dag spruitjes..toch?

Nee zeker niet. Dat was ook wel een beetje de opzet van deze post. Daarom dat ik ook zowel spirulina vlokken als andere vlokken en zowel dierlijke als algentabletten wil kopen. Heb ook nog diepvriesvoer dat ik zo afentoe voer. (Daar ben ik echter wel iets voorzichtiger mee nu aangezien er kans is dat dit de anal prolaps bij een van mijn guppen heeft veroorzaakt)

Ik heb verder voor de schildpad ook gedroogd dierlijk voer zoals larven en sprinkhanen. Dit is naar mijn idee wel iets aan de grote kant (weet ik eigenlijk wel zeker), maar het stof en de kleine delen die overblijven als dit op is zou ik eventueel wel bij de vissen kunnen proberen.
 

Terug
Bovenaan