210 liter de hoek om van Plankje


Prachtige foto's weer.

Nu de taiwan bee’s weg zijn denk ik er wel eens over om met de king kongs uit deze bak te kweken...ik heb er een stuk of zes van die allemaal echt helemaal pikzwart zijn. Lijkt me heel leuk als het lukt die groep uit te breiden. Is toch leuk, kingkongs op kraanwater (KH is bijna 10!!).

Niet denken maar gewoon doen! ;)
 
Ongelofelijk dat de KK het op die waarden goed doen zeg. Die zullen zich wel langzaam hebben aangepast met de nakweek.
 
BFAC63E3-6ADE-4679-965E-B3C19D87CF0C.jpeg
 
Echt prachtig. En wat een bossen crypto's zeg, niet normaal!! Gewoon jaloersmakend.
Die lange 'slierten' die geen vallisneria zijn, is dat ook een crypto soort?
 
Iemand heeft eitjes gelegd....ik denk de cory’s, omdat de andere vissen vrij-leggers zijn. Wat denken jullie? De andere vissen zijn dus axelrodia (te kleine visjes voor zulke eitjes) en de zwarte neons (die eitjes plakken niet naar mijn weten?)...

Leuk he?! Er zal wel niks van overblijven met al die hongerige bekjes in de bak maar wie weet. Sowieso leuk dat er vissen eitjes leggen.



92A5C941-F57F-4C4F-BEA5-617B37870F4B.jpeg
 
Dank je John! Jonge Venezuelanusjes lijkt me wel heel schattig :smitten:
 
Net mijn vriend verteld dat onze vakantie niet doorgaat omdat ik moet babysitten :deal:
 
Geweldig! Ik blijf het mooi vinden als er weer ergens eitjes plakken.

Ik duim voor je dat je een paar jongen over houdt. Ik heb de 'gewone' aeneus, die eten helaas hun eigen eitjes op voordat ik ze goed en wel gespot heb.
 
De garnalen zijn op hun manier ook zeer enthousiast over de eitjes....ze denken mjammie!
 
De garnalen hebben er aan geprobeerd te knabbelen maar de eitjes zitten er nog zonder garnalen in de buurt..ik ben benieuwd of er wat uitkomt!! Zou echt leuk zijn. Er overleven ook nog steeds jonge garnaaltjes dus wie weet hebben baby-cory’s ook nog een kans. Ik heb afgelopen weekend een heel grote waterwissel gedaan, denk dat dat de trigger was.
 
Terug van de vakantie, dus even niet op t forum geweest. Ik heb geen baby-cory’s gezien nog, maar...mijn grootste Dicrossus-mannetje begint mooi te kleuren en heeft ineens twee hoekjes aan zijn staart: de filamenten beginnen te groeien :D. Als je goed kiijkt zie je het op de eerste foto.


B021703C-C1F9-4B2D-9CBF-F593218D8A88.jpeg
124E15CF-4C74-49D4-83DF-3DB2D898647D.jpeg
 
Vissen zien er goed uit! Binnenkort een korte video van de bak in zijn totaliteit zou heel gaaf zijn!
 
D. filamentosus zijn geweldige vissen. Ook erg zachtaardig voor dwergcichliden, al kan er altijd een etter tussen zitten. Gelukkig voor jou hebben ze ook maar een klein bekje, waardoor er vast wel wat jonge garnaaltjes zullen overleven.
 
Wat een aquarium :eek:!
Wat de cory eitjes betreft. Garnalen kunnen niet door de schil van gezonde eitjes breken. Het wordt online regelmatig aangeraden om garnalen te houden in de kweekbak. Deze houden de eitjes dan proper en ruimen de onbevruchte exemplaren op. Ik heb nog nooit jonge Corydoras weten overleven in mijn hoofdaquarium. Maar ik zal duimen.
 
@ Madscan: dank voor de info! Ik heb ook geen jonkies gezien dus t is niks geworden met de eitjes.
@ Jeppo: er overleven zeker nog garnaaltjes, wat ik knap vindt met zoveel jagers.
Ik vind de dicrossus f. ook echt fantastisch mooi en fascinerend. Zo snel als ze hun patroon/kleuren kunnen veranderen, hoe ze zwemmen, de dynamiek onderling. En gelukkig doen ze het goed
Maar eigenlijk ben ik met al mijn vissen blij. Als de neons na een waterwissel als school door de bak gaan, de axelrodiaatjes in een groepje met die mooie iridiserende plekjes bij hun staart en de witte tippen aan hun vinnen, mijn dikke kleine cory’s en natuurlijk Sjaak!
 
Na de wekelijkse onderhoudsbeurt geef ik mijn vissen meestal diepvriesvoer. Er zweeft sowieso nog wat troep rond, maar het meeste is eten :chef:. Ze vinden het heeeeeeeel lekker. Ik moet altijd lachen om de dicrossus, want die eten meestal iets groots, en proberen dan tegelijkertijd nog meer te eten, wat niet lukt. Een keer had er eentje een te grote dikke worm op, ze heeft echt een hele dag met open bek rondgezommen en als je naar binnen keek zag je het einde van de worm...gelukkig heeft ze het overleefd.
En de cory’s scharrelen zo lekker rond. Bij eentje zie je een wit plekje op zijn rug misschien, dat heeft ‘ie al een tijdje, het wordt steeds kleiner, gelukkig.
Het achtergrondmuziekje is een beetje hyper :sorry:.



 
Wat leuk om iedereen zo actief bezig te zien! En wat een schitterende bak heb je toch :petjeaf:
 

Terug
Bovenaan