Advies over terug plaatsen corydoras


S

Schwartzi

Guest
Hallo allemaal,

Ik zou graag wat hulp willen vragen bij de volgende situatie: Ik heb de groep corydoras uit mijn aquarium tijdelijk overgeplaatst naar een kleiner aquarium ivm. een stel (onvriendelijke) kersenbuikjes. De kersenbuiken zijn inmiddels weg en ik wil ,als alles weer rustig is, de corydoras terug verhuizen. Is de enige manier ze in een zakje in het aquarium hangen? Of zou ik een deel van het water uit het grote aquarium bij het kleine kunnen voegen om ze zo te laten wennen? Ik wil het graag zo stress vrij als mogelijk doen.
De kersenbuik bedoel ik Pelvicachromis pulcher mee :) en corydoras is geloof ik de originele naam?
Groetjes
 
Zelf doe ik ze vaak in een bakje en voeg dan 2 uur lang steeds wat water bij uit de nieuwe bak en daarna laat ik ze daarin los.
 
Of, als ze de enige bewoners van de tijdelijke bak zijn, daar het water flink verlagen, maar nog wel zover dat het filter en de verwarming blijven draaien. En dan water toevoegen uit de bak waar ze heengaan. In de nieuwe bak doe je dan als het ware een waterwissel en het water uit de tijdelijke bak kan daarna weg, als die leeg gaat. Is ook een optie. Of idd laten drijven in een zakje, maar als ze toch al in een bak zitten waarom niet daar de waterwaarden gaan matchen. Lijkt me minder stressvol
 
Ga mee met Thea.

Als je in beide bakken gewoon kraanwater gebruikt zal er weinig verschil zitten in waterwaarden. Alleen de temperatuur ff gelijk trekken en hop de bak in.
 
Ach even overwennen kost amper tijd dus daar is niet eens veel geduld voor nodig en zo hebben ze in ieder geval geen stress (althans niet zoveel).
 
Oké bedankt voor de tips.. ik ga ze nog even een beetje tot rust laten komen en dan doe ik wat jullie zeiden.. rustig wat water van de grote bak in de kleine erbij doen en zorgen dat de temperaturen van allebei hetzelfde zijn. De waterwaardes schelen idd niet zoveel. Alleen de nitraat in de kleine bak is wat hoger dus die hou ik in de gaten :)
 

Terug
Bovenaan