Ehem powerLed+ control ervaring


kimielco

Well-known member
Lid geworden
5 augustus 2014
Berichten
872
We hebben het volgende:

Eheim powerled 40 Watt Daylight oder Plant
Eheim LED Leisten 43 Watt Hybrid , Actinic Blue

Eheim 100 Watt trafo
Eheim Y - Stekker waarop beide PowerLed aangesloten kunnen worden op de eheim trafo van 100W

Eheim y stekker.jpg



Nu heb je ook van Eheim de dimmer Day & Night welke ca. €55-60,00 kost.
eheim 4200100_dimmer.jpg

Ook heb je van Eheim LED Control powerLED+ welke je ook kan programmeren.
LED-control_powerled_m.jpg
kost ca. €90-100,00

Nu heb ik enkele vragen:

Wie heeft ervaring met de Eheim dimmer en de LED control powerLED+

Wie heeft een goed alternatief voor de Eheim LED control powerLED+ bv de wat verouderde TC420.

De bedoeling is dus om beide PowerLed en in de toekomst nog andere EhemLEd, hier op aan te sluiten, of is deze PowerLed+ van dusdanige kwaliteit dat hier geen alternatief voor is!

Zo'n eheim aansluiting:

eheim-powerled-3 aansluiting.jpg



Het zou mooi zijn als ik op de TC420 een verloopje stekker kan monteren die direct aangesloten kan worden op de Eheim Y stekker, waard solderen e.d. niet meer nodig is.

eheim 4200100_dimmer.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik heb het e.e.a. uitgezocht en het blijkt dat we de "oude" powerled hebben. Hierdoor kunnen we de Eheim LED Control powerLED+ NIET gebruiken.
 
Dat zou anders wel mooi zij dat je er zo'n verloop stukje tussen kan plaatsen.Hoe kan je trouwens zien of je een oude of een nieuwe TC 420 hebt ?
 
Eheim powerled 40 Watt Daylight

Heb even gekeken naar de LED balk die bedoeld en het soort LED-strip dat erin zit is niet heel erg bijzonder.
( ze lijken heel erg veel op het daytime eco system )

Helaas kan ik op het net weinig gegevens over de voeding terug vinden dus dat zou je eerst wat beter moeten uitzoeken..
Misschien kun je wat meer informatie vinden op de type-plaat die normal op de meeste voedingen zit..
 
Dat zou anders wel mooi zij dat je er zo'n verloop stukje tussen kan plaatsen.Hoe kan je trouwens zien of je een oude of een nieuwe TC 420 hebt ?

Dit is weer een andere computer dan de TC420 :)
 
klopt na nu blijkt dat we de oude Eheim power led hebben en de Eheim LED Control powerLED+ NIET kan gebruiken.

Nu kwam ik deze siste tegen https://www.aquariumforum.de/threads/1368451-tc420-und-eheim-led. Hier schrijft oldman dat hij één deel van de Y stekker afknipt en deze aansluit op een TC420. Je moet dan nog wel even uitzoeken wat de plus en de min is.
eheim y stekker afgeknipt.jpg
tc420-connections.jpg


Alleen wat ik hier niet begrijp we hebben Eheim powerled 40 Watt Daylight oder Plant en
Eheim LED Leisten 43 Watt Hybrid , Actinic Blue. Hoe moet ik de anderer power led aansluiten!
 
Hoe moet ik de anderer power led aansluiten!

Door de andere helft van de splitter door te knippen, te strippen en aan te sluiten op een andere kanaal...
 
Bedankt voor de info.

Maar als ik hem op de andere helft aansluit kam hem dus niet verbinden met de tc420, of zie ik dit verkeerd!
 
Ja, dat zie je waarschijnlijk verkeerd .. De splitter heeft twee uitgangen en je kunt dus ook 2 balken voeden..
 
goedemorgen Kimielco,
heb je nog info nodig over de eheim power led + met dimmer ik werk hier mee
als je wat wil weten help ik je graag
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hier het aansluit model zoals het bij mij nu werkt
kqnsKQLdwuo-NzxxZt1QPYy2I5T8LB0q.jpeg
kqnsKQLdwuo-NzxxZt1QPYy2I5T8LB0q.jpeg
 
Ja graag dat is mooi dat er iemand al ervaring heeft met deze combinatie.

Ik wil de bestaande kabels niet doorknippen maar zou graag hiervoor een verloop willen aanschaffen zoals deze:
eheim kabel.jpg
eheim kabel1.jpg


Gebruik je deze ook, of heb je een andere mogelijkheid!

Is het e.e.a. goed in te stellen en op welke wijze gebeurd dit
 
Hallo Jeroen. Ik heb 2 powerled+ balken en de bijbehorende controler.
Zou u mij kunnen helpen met instellen. Heb helaas geen window computer en ben niet zo goed met computers.
 
Goedemiddag Johan,
Tuurlijk wil ik je helpen echter zonder pc kom je niet ver
Mag ik vragen wat u woonplaats is
Zelf woon ik in het gooi

Gr jeroen
 
Jeroen, ik weet niet of je nog aktief bent hier maar er is weinig te vinden op het internet over de Eheim verlichting. Ik heb vandaag een eheim Ledcontrol+ gekocht. In eerste instantie leek ik goed door de configuratie heen te konen totdat ik ineens de verbinding kwijt raakte met de ledcontrol en nu brand ie niet meer blauw maar wit en kan ik hem niet meer benaderen. De handleiding die erbij zit is armoe troef. Ik heb hem weer ingepakt en hij gaat morgen terug naar de winkel... Ik heb geen idee of ik iets verkeerd gedaan heb. Heb jij enig idee?
 
Jeroen, ik weet niet of je nog aktief bent hier maar er is weinig te vinden op het internet over de Eheim verlichting. Ik heb vandaag een eheim Ledcontrol+ gekocht. In eerste instantie leek ik goed door de configuratie heen te konen totdat ik ineens de verbinding kwijt raakte met de ledcontrol en nu brand ie niet meer blauw maar wit en kan ik hem niet meer benaderen. De handleiding die erbij zit is armoe troef. Ik heb hem weer ingepakt en hij gaat morgen terug naar de winkel... Ik heb geen idee of ik iets verkeerd gedaan heb. Heb jij enig idee?
Hier net hetzelfde : bij een opstart na een stroomuitval bleef het lampje ook continue wit branden. Ook teruggebracht naar de winkel. Ook nog een email gestuurd naar Eheim voor nadere uitleg en vraag hoe je dit kunt resetten -> geen enkel antwoord gekregen :(
 
Waardeloos dit. Ik heb ook een email naar Eheim gestuurd en geen reactie. Ik heb hem gisteren omgeruild bij de Rifwachter, goede service daar en vol begrip. Hij ging op de stapel bij andere ledcontrols die ze al eerder retour hadden gekregen met hetzelfde probleem. Degene die ik nu heb hou ik nauwkeurig in de gaten. Mijn bak is nieuw, leeg ook dus dit is een mooi moment om uit te vinden of ie stabiel blijft. Tot mijn verbazing ging ie om half 9 aan vanmorgen dit terwijl ie volgens mijn settings om half 12 zou moeten aangaan. Overigens had ik hem gisteren even van de stroom af omdat ik mijn stekkerdoos wilde verplaatsen..na inschakeling kon ik meteen weer door de initiële setup heen... Al mijn settings waren weg. Leuk als je stroomuitval hebt... Ik kijk het een tijdje aan maar als ik er niet op kan vertrouwen gaat er weer een ouderwetse tijdschakelaar op de powerled. Die reset knop... Als het al een reset knop is aan de onderkant doet helemaal niets... Lijkt wel of ze die niet aangesloten hebben.
 
Inderdaad, de schrik zit er goed in als er terug een stroomuitval komt.
Valt me ook enorm tegen van Eheim (geen handleiding de naam waardig, niet antwoorden op emails, nu ook al gebrekkige kwaliteit).
Trouwens ook in het bezit van een Incpiria aquarium. Na aankoop blijkt ook niks de hoge aanschafprijs te verrechtvaardigen, de dekplaten zijn geschilderd glas ipv bvb getemperd glas. (bij het minste krasje kunt ge door het glas kijken.). Afboording is eigenlijk ook maar een plakband. Kastje is wel van degelijke kwaliteit.
Filter is eheim4+ 600 met heel zwakke mandjes (na een maand was er al van een mandje de handgreep gescheurd).
Kortom zeer teleurgesteld in het merk Eheim.
 
Na twee Juwel bakken met die onhandige lichtbakken en steun strips in het midden wilde ik eens iets anders en de Eheims zien er mooi uit. Ik heb zelf een Vivaline 180, meer dan een meter kan ik hier niet plaatsen en het prijsverschil met een Proxima of Incpiria was niet te overbruggen voor mij. Het meubel is ok, enkel over de kwetsbare plastic voetjes ben ik niet te spreken. Overigens past de powerled standard niet in deze bak, ik heb er eerst plastic profieltje in moeten kitten zodat de powerled hier op kan rusten. Als filter heb ik een ouderwetse 2224, goede kwaliteit en stil... Tegenwoordig noemen ze die experience 250 en om de prijs te drukken stoppen ze 1 mand vol met blauwe filtermatten ipv mech
 
Even een korte update, de WiFi controller blijft stabiel . Is wel af en toe onbereikbaar, dan even de stekker eruit en er weer in en ik kan verbinden. Overigens is 1 powerled niet genoeg en dat komt omdat ie in de bak zit en niet op de rand. Hij spreid het licht niet genoeg met als gevolg een donkere rand achter en voor. Voor is niet zo erg maar mijn achterplanten begonnen in een knik te krijgen. Ik heb er een led bijgezet maar geen powerled. Ik heb gekozen voor een fluval plant spectrum 3.0. Die blijkt veel gebruiksvriendelijker. Geen aparte controller nodig. Je download een app en verbind met Bluetooth. Ik zal binnenkort een apart topic openen en wat foto's plaatsen als de boel een beetje stabiel is.
 
Ik heb mijn Eheim verlichting op een TC421 aangesloten en dat werkt vlekkeloos.
Ik heb 2 balken van Eheim een Daylight en een plants. En als derde balk een wepro led.
Qua lumen heb ik de die balken zo aangestuurd dat ik op de 22 lumen per liter zit.

Zal vanavond wel eens een foto posten van de bak met deze verlichting.
 
Ik weet niets van Lumen, dat gaat mijn pet te boven. Ik ben er heel lang uitgeweest , T5 was al heel wat in die tijd en simpeler dan led, het was aan en uit en een tijdschakelaar voor de verlichtings tijd. Led komt heel wat complexer op mij over. Ik doe mijn best de draad op te pakken en meer op het oog bestudeer ik mijn planten kijk ik hoe ze groeien, ik doe alle nodige watertesten, geniet ik als ik een nieuw blaadje zie, zie ik dat mijn stengel planten al de waterspiegel bereikt hebben en de planten staan er pas een week in. Dit is ook de eerste bak zonder voedingsbodem, dat gaf altijd zo'n bende dat ik die nu heb weggelaten maar het weerhoud de planten er niet van te groeien. Wespro, is dat het huismerk van Wesdijk? Mooie led lamp, uitstekende winkel ook
 
Laatst bewerkt:

Terug
Bovenaan