Welk L nummer is dit?


K

Kerstens

Guest
Goedemorgen,

Ik heb een grote algeneter mee gekregen toen ik mijn aquarium heb overgenomen. Super blij mee want het is een flinke jongen 13 cm ongeveer en ook zeker niet schuw zoals ik vaak wel gewend ben van ze. Maar hebben jullie een idee welk L nummer dit precies is? Dan heb ik eindelijk mijn overzicht van mijn vissenbestand compleet.

Lnummer.jpg
 
Doet mij het meest denken aan een volwassen l204. Daar wil het strepen patroon nog wel eens opbreken in stippels op het lichaam. Maar ik ben geen expert en kan het dus niet zeker zeggen
 
inspector?
 
Wellicht helpt het om te zeggen dat hij een ontzettend ruwe huid heeft. Met een netje vangen gaan prima maar vervolgens er weer uit krijgen koste me de laatste keer 15 minuten. Zand ed blijft ook enorm aan hem hangen. Op de foto zit het nu toevallig niet maar heb regelmatig dat het net is alsof zijn huid helemaal stuk is maar dan is het volgens mij gewoon zand.
 


L201 Inspector.
 
Lijkt hij er op?
 
is niet de inspector. zie de finnen, die hebben strepen. plus de punten zijn vele malen kleiner.


Kijk, als je dat weet, waarom zoek je hem dan niet op.


Zo makkelijk te zeggen, dat is hij niet.
 
Kijk, als je dat weet, waarom zoek je hem dan niet op.


Zo makkelijk te zeggen, dat is hij niet.
het ziet er toch niet hetzelfde uit Bertus.

wat denk je wat ik tussendoor zoek?

Hoeveel Lnummers zijn er?

ik ben ook wel benieuwd welk dit is.
 
Ik zou eerder neigen naar L004.
 
Het is absoluut geen inspector, de hele bouw van die vis is anders en heeft geen gestreepte vinnen
 
Het is absoluut geen inspector, de hele bouw van die vis is anders en heeft geen gestreepte vinnen

haha het lijkt wel op gestreepte vinnen. maar ik vertrouw mijn ogen niet altijd.
 
hmm L204?
panaqolus_albivermis_l204_0529_1000.jpg
 
Wat mij gelijk opviel, is de verlengde staartvin. Dat hebben niet veel soorten. Daarom moest ik aan de Acanthicus adonis denken. Het enige wat ik daaraan niet vind kloppen, is dat ze op foto's allemaal stippen op de vinnen hebben, terwijl jouw vis strepen lijkt te hebben.

Ik hoop niet voor je dat het wel een A. adonis is, want deze vissen worden heel erg groot (tot wel 1 m) en het lijkt me erg lastig om daar een passend huis voor te vinden. Ik weet dat ze er bij Verduijn cichlids ééntje opgevangen hebben en deze woont nu in Diergaarde Blijdorp.
 
Die L204 Lijkt er inderdaad wel behoorlijk op alleen mis ik hier de verlengde staartvin. De A. adonis denk ik niet want hij is nu 6 jaar oud, ik zou dan verwachten dat hij inmiddels wel wat groter dan 13 cm zou zijn.
 
Ik lees over de L204 ook dat ze een kenmerkende ben hebben omdat ze ook hout "eten". Nu vind ik af en toe wel eens stukken van het kienhout in het zand maar daar heb ik hem tot nu toe nooit van verdacht.

Helpt deze foto nog?

IMG-20190510-WA0001.jpg
 
Ik heb hem ook maar ben ff het nummer kwijt. Is iig geen adonis en ook geen inspector. Hij blijft iig wel klein.

Ik heb hem gerubriceerd onder het hoofdstuk panaqolus maccus / L104. Ik heb er twee, een met wt stippen en de ander met wat meer strepen. Als iemand een beter nummer weet dan graag :)
 
Laatst bewerkt:
Ik zie dat l104 max 9 cm groot word. Dan is die van mij wel een reus met 13 cm :cool:
 
Zit net op het topic van Robin S (2mtr diy) en zie ze daar voorbij komen als L204 ;)
 
Ik zag laatst dat je geloof ik bij een l129 kon zien aan de staart die odontes dat het dan een mannetje is. Dat zie ik nu bij jou ook. Op de laatste foto. Kan dus zijn dat het een mannetje is
Maar weet niet zeker.


Ik zie dat l104 max 9 cm groot word. Dan is die van mij wel een reus met 13 cm :cool:
L204 ja kan uitgroeien 9cm max is meestal gemiddelde op planetcatfish is het zonder de finstaart gemeten d8 ik
 
Die sliert aan die staart kan ook een afwijking zijn, zo ontstaan namelijk ook al die kweekvarianten met sluiervinnen en dergelijke (doorselecteren/kweken op afwijkingen)
 
Heb het aan de vorige eigenaar gevraagd hij weet niet meer wat het L nummer is maar hij wist wel zeker dat het wildvang is.
 
Ja bij wildvang kunnen ook afwijkingen ontstaan, 1 van de redenen waarom de vissenwereld zo groot is (evolutie)
 
Ben je lid van het Planet Catfish forum? Dan zou ik daar even een berichtje plaatsen, want daar weet ongetwijfeld wel iemand welke soort het precies is.
 
Nee maar ik neem aan dat ik er lid kan worden. Dus dat ga ik inderdaad even proberen dan.
 
Duurde even voor ik min activatiemail binnen kreeg. Maar de post staat erop. Zal wel een poosje duren want de laatste post die ik daar zie, voor die van mij, was 4 dagen oud:koffie:
 
Even een update. De eerste reactie daar is ook een L204. Interessant is dat op hun site staat dat ze juist een verlengde staartvin hebben :cool:. Even kijken of er nog meer reacties komen.
 
Ik zou het gewoon op L204 houden. Meerdere zeggen dit
 
Inderdaad en de stekels op de staart suggereren een mannetje. Dat komt mooi uit dan hoeven mijn kinderen hem niet in eens Mevrouw Stip te gaan noemen. :D
 
zeiden ze dat daar ook. ik meende bij de L129 dat ze zeiden dat het ook een punt is waarvan je kan zien dat et een mannetje of vrouwtje is.
 
Dit is de Kenner.:petjeaf:
 

Terug
Bovenaan