Goudvis samen in een vijver na 2 jaar alleen?


M

Meneer_Mystery_Man

Guest
Hoi,

Ik heb mijn goudvis nu al zo'n twee jaar. Hij zit al die tijd al alleen in een aquarium, Ik dacht dat het eens tijd werd om hem naar een vijver te brengen. Nu heb ik zelf geen vijver maar is er wel iemand op marktplaats die mijn goudvis onderdak wil geven. Mijn zus zal haar 2 sluierstaarten aan deze persoon geven voor een beter tehuis, maar nu vraag ik me af of het wel een goed idee is om mijn goudvis daarbij te zetten. Marktplaats-persoon zegt ook dat hij/zij al heel wat vissen in de vijver heeft zonder problemen.
Nu is mijn vraag, is dit een goed idee?

Alvast Bedankt
 
Waar heb je je goudvis nu in zitten?

Je kunt vragen, of je zijn vijver mag zien, dan kun je kijken, of ze goed onderdak krijgen.;)
 
Mijn goudvis zit momenteel in een aquarium (niet bepaald groot, maar dat was ook de reden dat ik hem liever een beter onderdak geef)
Ik weet wel dat de vijver ongerveer 2,5M bij 1,6M is en dat hij 1 meter diep is + er zit een net op, dat klinkt wel als een goed onderdak
 
Ik weet wel dat de vijver ongerveer 2,5M bij 1,6M is en dat hij 1 meter diep is + er zit een net op, dat klinkt wel als een goed onderdak
Lijkt mij ook wel, maar je moet ook kijken, hoe vol de vijver zit, of hij goed draait, en of het water niet groen is.;)
 
Goudvissen zijn sociale vissen en moeten bij voorkeur niet alleen gehouden worden. Zeker als ze te klein zitten is hèt een heel goed idee om een mooie vijver te vinden voor ze.

Je zal moeten wachten tot het wat warmer is want het is nu nog te koud om ze over te zetten. Iemand met verstand van zaken omtrenteen vijver zou dit zelf moeten weten.

Een vijver moet een bepaalde diepte hebben als ze in de winter erin moeten blijven zitten. Weet zo niet uit me hoofd hoe diep een vijver moet zijn om vissen te laten over winteren. Zal vast wel ergens staan beschreven in het vijver gedeelte.
 
Goede zaak dat je een betere omgeving voor je visje zoekt. Inderdaad nog eventjes wachten en hem zelf gaan brengen als het even kan.
 
Heel goed dat je je goudvis een beter tehuis aanbied! En moge het daar niet lukken, heb ik altijd nog ruimte voor een paar :D

Je kan foto's van mijn vijver bekijken als je wilt in mijn topic. ;)
Groen is die zeker niet hahaha
 
Voor het gezicht is een groene vijver niet aantrekkelijk maar voor goudvissen is dit hemels lekker de hele dag snoepen. :D
 

Terug
Bovenaan