Dik oog


N

Neonlover

Guest
hey allemaal,
Hiernet bij het voeren zag ik ineens dat een van mn kersenbuikjes een witte rand rond zn oog had. Het oog staat ook veel dikker, enig idee wat het kan zijn? (Echt een hel trouwens om ze op foto te krijgen, zijn verschrikkelijk schuwe beestjes ;p)
IMG_2116.JPG
IMG_2117.JPG
IMG_2118.JPG

(Eerste foto zie je het Wit aan het andere ooglid, zo zie je hoe dik het staat)

Bedankt alvast :)
 
Als ik het goed begrijp kan ik m vangen, apart zetten en af en toe zout in het Water doen? Dit zou al veel moeten helpen... tenzij het natuurlijk bacterieel is en het in heel het aqua zit :eek:. Voorlopig geen andere vissen met de infectie gespot
 
Heb je waterwaarden? Je kan hem wel behandelen maar als je de oorzaak niet weet..
 
Hoeveel heb je er eigenlijk? En wat zijn je bakmaten?
 
Kunt zout proberen maar ook een kuurtje bactipur. Apart behandelen. In de gebruiksaanwijzing van bactopur staat optie een badje om snel te onderdrukken en daarna het kuurtje. Snel erbij wezen.
 
Hoeveel heb je er eigenlijk? En wat zijn je bakmaten?
Ik heb er nog 9 zitten in een 110L, is eigen kweek :eek:. Zitten enkel samen met een clownpleco en wat cory's. Is al zo voor zeker twee jaar en ik ondervind geen problemen, behalve deze vis nu die een infectie heeft. Enkel PH kan ik je meegeven, 6.5. Temp is 24 maar met het warme weer klopt dit nu ook niet altijd... alhoewel het binnen best nog fris is, goed geïsoleerd hehe. Heb het beest even apart gezet in een 20L (heb niets groter) en al paar x met zout behandeld. Zolang het niet over gaat apart houden lijkt me...
 
9 is erg veel denk ik voor zo n bakje. Ook de Clownpleco zit eigenlijk te klein want ik schat dat je een 80cm bakje hebt.
 
Ja klopt is een 80cm en zou het zelf ook liever anders zien hoor, had ook nooit gedacht dat ik kweek ging hebben van m'n harem kersenbuikjes :eek:. De pleco had ik nog niet echt over nagedacht, zit die zoveel te klein dan :eek:?
 
Ik denk dat je water dan te vuil is en hij een infectie aan zijn oog heeft. 10 relatief grote vissen voor je aquarium. Denk dat het bacterieel is dus is er geen kans op besmetting. Had hem dan na de behandeling weer terug gezet. Dat is mijn advies en is natuurlijk altijd op eigen risico.
 
Ga hem denk idd wel terugzetten hoor is al veel beter :p
 
  • Leuk
Waarderingen: Rubz
Hmm ik zie het, niet zozeer de grootte van de bak maar de hoeveelheid vis. De kersenbuikjes zitten er zeker al 2 jaar in nu. Ik Weet de exacte datum niet meer wanneer ze geboren zijn en heb dus niet echt een idee hoe oud ze zijn. De ouders zijn wel al gestorven. Ik wil ze ook niet echt weggeven en heb geen andere plaats voor ze :p. Het is dus "wachten" tot ze dood zijn, maar atm heb ik geen nieuwe plannen met het aquarium dus ik laat ze rustig hun ding doen ;p
 

Terug
Bovenaan