Interne filter en Vuurgarnalen


L

Lyasco

Guest
Hoi,

Ik heb al enkele jaren Japonica garnalen gehouden in mijn aquarium met intern filter (Rekord 600 met Ecoflow 500 pomp) dit ging altijd helemaal goed. Nu zoveel jaren later wandelt er nog 1 garnaaltje rond, althans daar ga ik vanuit maar heb hem al een tijdje niet meer gezien.

Nu zou ik graag vuurgarnalen willen gaan houden, alleen ben ik bang dat deze jongen in de filter zullen gaan verdwijnen. Bestaat deze kans inderdaad en zo ja hoe kan ik dit voorkomen?
 
Met de internefilters van Juwel bestaat die kans zeker maar vaak zie je ze bij het schoonmaken weer eruit komen.Ik denk dat dit niet makkelijk te verhelpen is tenzij je de spijlen kan afdichten met iets van spons ofzo.
 
Met de internefilters van Juwel bestaat die kans zeker maar vaak zie je ze bij het schoonmaken weer eruit komen.Ik denk dat dit niet makkelijk te verhelpen is tenzij je de spijlen kan afdichten met iets van spons ofzo.
Deze filter heeft onderaan en bovenaan een ingang met spijlen, weet je toevallig welke voornamelijk voor het opzuigen van de garnalen zal zorgen? De onderste kan ik namelijk niet zo 123 afsluiten, de bovenste die ook meteen uitkomt bij de filtersponzen kan ik denk ik wel op een of andere manier wat beter afsluiten.
 
Ze kruipen er denk ik ook wel gewoon in dus elke spijl is er dan 1 teveel. Maar zover ik weleens lees zijn er meer leden die af en toe een hele vracht garnalen uit de filter halen bij het onderhoud. Anders zul je moeten denken aan een sponsfilter of buitenfilter.
 
In een volgend aquarium komt ook 100% zeker een buitenfilter. Maar het verwijderen van een binnenfilter in een draaiend aquarium is natuurlijk niet zo gedaan :juggle:
 
Ik heb ook vuurtjes, en een intern filter van juwel gehad. De hele tijd garnalen eruit vissen. Ik heb er van dat zwarte 'gaas' wat ze gebruiken in een fontijnjte om steentjes tegen te houden erin gedaan. Kleintjes gingen er gewoon doorheen..
Ik zal voor alle infangen filtersponsjes oid voorzetten.
 
Van wat ik lees moet dat meevallen als je hem half leeg laat lopen en dan met een stanleymes of plamuurmes de kit wegsteken.
Ik heb het gedaan met een pasje, ding was zo weg. Kan denk ik ook wel met een gevuld aquarium;)
Ja ze zijn niet bepaald garnaalvriendelijk.
Jep, toen ik het aquarium leeg liet lopen, zater er nog 2 onderin het filter. Zie ze daar maar weg te krijgen:mad:;)
 
Ik heb ook een keer het interne filter eruit gehaald terwijl de bak gewoon bleef draaien. Dat is geen enkel probleem.
Wel zou ik eerst zorgen voor een nieuw filter, dat aansluiten en een aantal weken mee laten draaien.

En dan kun je zonder problemen het interne eruit halen.
 
Hier ook bij een juwel rio 125 gewoon een vol aquarium met een stanleymes losgesneden en verder met een plamuurmes los gestoken. Geen probleem was met 10 minuten gereed.
 
Het vervangen van het interne filter zal denk ik het volgende projectje worden :D
Voor nu ga ik denk ik weer Japonica's aan het aquarium toevoegen, vind en vond ik altijd ook al erg leuke garnaaltjes en ging ook altijd goed met het filter.
 
Met een achterwand in de bak kan ik onmogelijk het interne filter van het glas loshalen. Derhalve heb ik het interne filter laten zitten en gebruik dit zoveel mogelijk voor wegwerken van de techniek. Temp en PH sensor hangen hierin, tevens hangt hierin aanzuig van het externe filter.
 
Stukje spons, tyrap erdoorheen steken, tyrap door de filterspleten, aantrekken en je bent garnalenproof op die interne filters van juwel. Wel regelmatig tyrap losknippen en spons uitspoelen. Kost je veel tyraps per jaar, maar die zijn niet bepaald duur.
 

Terug
Bovenaan