aanschaf aquarium


B

blafwaf

Guest
Ik ben me aan het orienteren op de aanschaf van een 2 meter aquarium. De maat zou dan moeten zijn:
200 lang 40 diep en 60-70 hoog. waarmee zou ik dan op moeten letten? Bijvoorbeeld thermostaat, kast/meubel, vloer, filtering. Noem het allemaal maar op. Er hoeven voor mij echt niet allemaal nieuwe snufjes en dergelijke op. Gewoon het minimum wat er nodig zou zijn om het compleet te maken.
 
Alles is mogelijk, maar vaak bepaald door de dikte van je portemonnee.
Zelf heb ik een Akvastabiel, prachtige sterke bak, niet de goedkoopste, maar ja....., je koopt het voor tientallen jaren.
 
maar ja....., je koopt het voor tientallen jaren.


Heb je ook een idee hoeveel jaar zo n bak dan kan meegaan en is dat veel langer dan bv een Juwel? Nu zal ook de factor geluk wel een beetje van invloed zijn bij het hebben van een bak.
 
Niet echt John, alles hangt ook af van het gebruik, maar de Akvastabiel zit een stuk degelijker in elkaar dan de Juwel, zeker als je naar de dikte van de materialen kijkt.
 
Ok, ik moet zeggen dat ik met de duurdere bakken geen ervaring heb en hier de Ferplast en Juwels heb staan die van de band af rollen. Maar dat er verschil in kwaliteit is dat geloof ik gelijk want daar is de prijs ook wel naar natuurlijk. Alle waar is naar zn geld zeggen ze ook vaak niet voor niets;)
 
AkvaStabil wel al ooit eens van gehoord maar niet veel aandacht aan besteed vroeger tot nu dat ik me er in begin te verdiepen en de prijzen liggen er aan hoe groot je bakmaat is en of je er een onderkast bij koopt of niet maar ik zie ze wel veel te koop in Nederland,is er ergens een winkel in Belgie dit merk ook verkoopt ? iemand een idee of een link aub ?

AkvaStabil word de Rolls Roy's onder de aquariums genoemd.
 
het gaat mij om de degelijkheid van zo`n bak. en dat is dan ook echt meteen de laatste en grootste maat die ik dan ooit zal hebben. ik heb de hobby goed te pakken als een ziekte haha. ik weet niet hoe zwaar zo`n bak uiteindelijk zal zijn. maar de kast zal het gewicht zeker moeten aankunnen en dat hoop ik te kunnen bereiken met de bestaande kast. die draagt nu een meterbak. een ferplast dubai 100 met de maten 101x41x53 en een juwel van 80 cm met de maten 80x30x50 ofzo.
 

Terug
Bovenaan