Dubai 80 (Killerfish)


Aardige vangst uit je filter! ;)
Blijf het elke keer zo frappant vinden dat vissen en garnalen het zo goed doen in een filter.
 
Sow, das aardig wat uit het filter. En dat de kuhli nog leeft, je garnalen populatie is ook aardig aan het uitbreiden zo te zien.
 
Wow . . . plaatje van een bak Killerfish ! Echt mooi hoor.
 
Gisteren en vandaag aan het werk, dus een nieuwe foto zal nog even kort op zich laten wachten. Morgen als het goed is de tijd om even een foto te maken. Alles leeft nog en gaat goed en het water was binnen een half uur na het verschonen vd filters al weer schoon(lang leve een flinke overkill aan filters zal ik maar zeggen...) Easylife filtermedium toegevoegd dus gisteren nog een lichte waas in de bak, vandaar de kleine vertraging in foto :oops:

@Ekin Tnx. Ben er zelf ook super blij mee

@Vale46 @Seabait Het blijft mij ook telkens verbazen hoe goed alles blijft leven en hoeveel garnalen ik ook telkens uit de filters haal. Doen het goed en zijn totaal ook niet schuw, al heb ik er ook genoeg in zitten om er altijd wel wat te zien. Vooral tijdens etenstijd is het een leuk gezicht, als er een grote groep naar voren komt. Foto is van een week ofzo geleden, maar het geeft wel een leuk beeld. En dit is dan na een paar minuutjes :D Zoals te zien ook genoeg zwanger, wellicht binnenkort maar eens wat gaan verkopen
20170429_123131.jpg
 
En natuurlijk mag ik jullie deze ook niet onthouden, zie ik net nu ik wil gaan voeren. Heb een nieuwe garnaal gehaald :D
20170512_155634.jpg
 
Zoals beloofd nog een overzichtsfoto. 1 met volle verlichting en 1 met de minder felle led verlichting. Daarnaast ook nog een video en wat foto's van de bewoners

Om te beginnen met een video, kan op 2160p afgespeeld worden. Sorry van de radio op de achtergrond :oops: Je kunt iig wel goed zien dat ze niks tekort komen, dikke vissen worden het ondertussen. Kwam vandaag met tellen tot 7 vd 8. Ook is wel te zien hoe klein mijn ramirezi nog is..


Ramirezi genietend van de rode muggenlarven, met bovenin nog een dwergknkor
20170517_184248.jpg


Welke zal ik eens opeten?
20170517_184330.jpg


En foto's van tijdens het voeren, net gemaakt
20170518_162636.jpg


Eten op, lekker in de hoek met zn allen. De favoriete hoek van deze vissen.
20170518_162845.jpg


Volle verlichting, tijdens het voeren. Die buis links tussen de varens moet ik nog wat inkorten, is aangesloten op de skimmer
20170518_163216.jpg


En semi-verlichting door de ledstrips
20170518_163242.jpg
 
Mooi!:thumbs:



Alleen, heb je zachtzuur water? Dat heeft die ramirezi wel nodig;);)
 
Tnx, zeker! Water zit hier altijd rond een pH van 6.5

Net voor de bak deze foto's nog kunnen maken, ga ik er toch ook even bijzetten :D
Hij (of zij) is 3 jaar geleden geboren en heb hem zelf op laten groeien! Happy he's still alive!
20170518_190851.jpg
20170518_190650.jpg
 
Wat een prachtige bak heb je daar! Leuk om te zien dat alles het zo goed doet! Er gaat niks boven eigen kweek ;)
 
@blablabla Helemaal mee eens. En blij dat ik er zo'n goede foto van heb kunnen maken :D
 
Mooie bak, mooie vissen en een geweldig mooie woonplaats voor deze dieren . . . complimenten !
 
Tnx! Jouw bak mag er, voor zover nu te zien, ook wezen hoor!
 
Wooow na een paar uurtjes zoet te zijn geweest met 22 pagina's te lezen en de prachtige foto's te bekijken en te bestuderen ben ik toe gekomen aan het eind en daarmee dat ik nu nog snel even wil antwoorden voor het slapen gaan.
Mijn complimenten Mike dat je zoveel kent van een aquarium in te richten elke keer op een verbluffende wijze en zo mogelijks nog mooier dan daarvoor.
Ik heb wel een paar vragen aan jou als je dat niet erg vind:
Je hebt al zoveel verschillende soorten vissen gehad en telkens weer weg gedaan,vind je dat niet erg om daar dan elke keer weer afstand van te moeten nemen.
Elke vis of groepje vissen die je verkoopt heb je daar dan toch je geld weer van terug of doe je er verlies op of winst ofzo ?
Die rode tijgerlotus die je had die zo mooi stond die worden normaal gezien toch laag gehouden en niet zo hoog als bij jou en die worden best wel breed tot 35cm.
Er bestaat ook een groene variant van de tijgerlotus wist je dat Mike.
Die ancistrus albino longfin vond ik wel de max,ga je die nog ooit aanschaffen en hoe deed die het over het algemeen in je bak ?
Die L 104 Panacolus laten die de planten met rust of graven ze de planten uit ? want ben van plan om ook een paar L nummers (kleinblijvende)te houden en ik heb deze in gedachten en ook de prachtige L168 Dekeyseria brachyura ook wel de Butterfly Pleco genoemd(heb ik vroeger gehad en die zijn enorm prachtig).
De Beaufortia leveretti (chinese algeneter)zoals jij er 1 hebt rond zwemmen heb ik ook nog gehad en zou ik wel graag terug willen alleen weet ik niet waar ze te vinden en die ze ook leveren tot in Belgie.
Die Corydoras Gold Stripe die jij hebt worden toch ook Green stripe genoemd he,die heb je wel weten scoren aan een extreem zacht prijsje toch,ik weet ze te koop voor €12,50 't stuk.
Tot slot: Wat jouw Co2 systeem betreft is dat van het merk Dennerle en welk type is dat ? Wat is een continutest eigenlijk ?

Zo nog veel plezier van je prachtige Ferplast Dubai 80 (ik heb een 100 staan in opstart) en dat juwel kastje is heel goed gezien,ik blijf je topic volgen.

Mvg,
Johnny.:zwaai:
 
Hey Johnny,

Dat je de moeite hebt genomen rond die tijd: chapeau. Fijn om te horen! En tuurlijk mag je vragen stellen, daar is dit topic ook voor. Zal ze, hopelijk, allemaal kunnen beantwoorden. Mocht er dan nog iets onduidelijk zijn, dan laat maar weten :)

Zowel qua inrichting, als qua visbestand kan ik nooit echt goed kiezen wat ik wil. Ik ben daarin best wel een twijfelaar en het kan in mijn ogen altijd beter en mooier. Het liefst had ik meerdere bakken gehad die dan langer met hetzelfde bestand zouden draaien, maar ik woon nog thuis als 22-jarige student, en dit mag niet van mn ouders. 80cm was ooit al te groot, dus al lang blij dat die er staat :D

Tuurlijk vind ik het wel jammer bij sommige soorten en de specialere soorten houden het dan ook vaak langer vol, maar mijn innerlijke ik wint het dan vaak toch om andere vissen te halen

Wat betreft het meubel; vind deze dus stukken mooier, en je hebt meer ruimte, dan het standaard model. Is even een investering geweest met de aanschaf van een nieuwe kast, maar is het dubbel en dwars waard!

Wat qua vis sws altijd blijft zijn de corydoras. In mijn vorige bak, een rekord 600, de panda's, waar ik na heel veel jaar en verschillende kweken afscheid van heb gekomen, op die ene zelfgeweekte vis na op de foto, tot in deze bak met de goldstripes. En ja, ik heb echt super geluk gehad met de prijs van deze fantastische vissen! Hopelijk gaan deze over een tijdje, als ze volwassen zijn, ook kweken. Prijs ligt hier in de winkel ook tussen de 12 en 15 euro op zn minst! Vandaar dat ik afgelopen jaar weer naar de beurs ben geweest om de groep uit te breiden en voor zover ik kan zien doen ze het geweldig! Wat betreft de naam, nee.. ze worden, naast goldstripe, ook wel Orange laser/lazer genoemd. Maar de greenstripe, overigens is er ook een redstripe, zijn een andere kleurvariatie van deze vissen.

Wat betreft het wisselen van vissen: ligt een beetje aan de vissen. Ja, af en toe zal ik er iets verlies op draaien, maar er zijn ook vissen (zoals de galaxy's onlangs) waar ik gelijk speel qua kosten of waar ik toch iets meer terug krijg. Maar ik vind dit niet zo erg, een hobby kost geld en dit heb ik er wel hoor over. Tis ook niet zo dat ik elke maand wissel, dus zo hoog lopen de kosten gelukkig nou ook weer niet op.

Naast het twijfelende wat ik heb, ben ik ook niet zo van het onderhouden van een mooie, volle plantenbak (vooral de zorg om alles goed te houden, al ben ik vaak wel jaloers op de prachtige bakken die hier voorbij komen). Ja een lotus is mooi laag te houden, maar ik ben zo iemand die daar niet vaak genoeg aandacht aan geeft. Hetzelfde met co2 en plantenvoeding, ik ben hier dan niet consequent genoeg in. De meeste bakken hebben of draaien dan ook zonder toevoegingen bij mij. Op het moment ook en de co2 periode was een korte... gewoon omdat ik niet zo goed ben ik alles juist afstellen en de algen destijds zeer snel tevoorschijn kwamen. Mijn planten zullen er nu dan ook niet helemaal 100% groen uitzien, maar het is wel naar mijn tevredenheid (al kan het altijd groener, tuurlijk), maar ik ben er wel tevreden mee. Voeg niks toe en alles lijkt tevreden
De set was trouwens van Fluval, de 88gr versie.

Op het moment dan ook een bak met eenvoudige planten, welke door de L104 gewoon met rust gelaten worden. Ook in vorige scapes nooit last mee gehad, waren meestal de cory's die ze uit de bodem wisten te wroeten.
Ja de longfin was, net als de 168, echt prachtig :smitten: Echter wil ik niet het risico nemen een andere pleco toe te voegen aan mn huidige bestand.

De gastromyzon leeft hier, met de cory's ook al een aantal jaar. Een vis die eigenlijk in een hillstream hoort, maar het hier ook goed doet. Al zal mijn overkill aan filtering, wat ik altijd al heb, hier wel een rol in spelen. Hij hangt regelmatig voor de uitstroom, als je niet all over the place te vinden is

Om af te sluiten: succes met jouw bak. Ben heel benieuwd wat je er van gaat maken!

En mocht je nog vragen hebben, die ik wellicht vergeten ben te beantwoorden: stel ze gerust! Heb alles via de telefoon gedaan, dus sorry als er wellicht een spelfout of er een vaag woord staat: ik schuif het af op de autocorrect
 
Hey Mike,

Bedankt om zo snel en uitvoerig op mijn vragen te antwoorden dat waardeer ik enorm,aquarianen elkaar helpen is toch het mooiste wat er bestaat he.
Wat die De gastromyzon (Beaufortia Levertti) betreft waar heb jij die gekocht ? Weet je soms waar ik die kan kopen en dat ze die verzenden naar Belgie ?
Hier heb ik trouwens net een eigen topic over aangemaakt en ben benieuwd of ik geholpen kan worden want dit vind ik persoonlijk zo'n lieve en schattige en vinnige diertjes,ze zijn altijd druk in de weer wat je van sommige andere algeneters niet kunt zeggen.
Ik heb daarnet eens gekeken op internet voor een onderkast zoals jij hebt maar dan voor mijn Ferplast Dubai 100 en ik kwam uit bij Hornbach maar die prijzen zijn verdraaid wel duur,had ik eerlijk gezegd niet zo hoog verwacht,ik heb de standaardkast van de Dubai 100 en daar kun je niet echt veel in kwijt,ook temeer omdat ik een dubbelde externe buitenfilter wil plaatsen en dan nog een Co2 systeem van Dennerle wil dan zou ik toch een andere onderkast nodig hebben,vraag is waar heb jij die van jou gekocht,hebben ze die een maatje groter ook en zoja aan welke prijs ?

Bedankt voor het succes te wensen voor mijn bak,ik wacht nog steeds met smacht op mijn laatste 3 plantjes welke zijn als volgt:
Limkophila aquatica (reuzen anuba).
Rotala sp Colorata.
Rode tijgerlotus.
Van zodra ik deze binnen heb kan ik mijn bak half leeg halen dan kan ik hem verplaatsen om zo makkelijker de 2de externe buitenfilter aan te kunnen sluiten want nu staat de bak tegen de muur en 200 kg verschuiven is levensgevaarlijk he.
Ik heb dezelfde Filters als jij hebt namelijk de SunSun die 1000/u filtert en nu heb ik de Tetra ex800 plus binnen gekregen die gaat er ook op.
En dan de bak schoonmaken en plantjes bij planten en een paar verschuiven en snoeien en dan start ik m'n eigen topic.

Mvg,
Johnny.
 
Mooie plaatjes hoor erg mooie close ups van de bewoners
 
Mike in verband met die Chinese algeneter die jij in je bak hebt zitten en die ik zoek las ik net op de site van hobbykwekers.nl deze info.
Inrichting aquarium
Het is gewenst om het aquarium in te richten met een zandbodem, kleinere en grotere, afgeronde stenen waarop zich een biofilm kan vormen. Een stromingspomp gebruik je om het water goed in beweging te krijgen, zodat de opname van zuurstof wordt bevorderd en de vissen hun natuurlijke bewegingen kunnen uitvoeren. Bij erg warm weer kun je er eventueel nog een luchtpomp met bruissteen bijplaatsen.

Waterplanten komen niet voor in de habitat van Beaufortia kweichowensis, maar wanneer je hier wel voor wilt kiezen, neem dan de wat "hardere" planten zoals Anubias spp., Lagenandra spp., Bolbitis spp en eventueel Cryptocoryne spp.

Ik zoek er 2 aan te schaffen maar als ze mijn mooie planten om zeep zouden helpen dan ga ik ze jammer genoeg niet nemen want ik wil mijn plantjes niet om zeep laten helpen.
Wat is jouw ervaring hier in ?
Hier kun je het volledige verslag lezen:http://www.hobbykwekers.nl/zoetwater/item/beaufortia-kweichowensis

Ik ben echt benieuwd naar de bevindingen van jou en andere personen.:thumbs:
 
@RRJ Tnx!

@Altispinosa Graag gegaan. Das het voordeel aan reizen met de trein, even (lees uurtje ofzo) de tijd om goed en uitvoerig te antwoorden. Al is dat soms toch nog wat lastig via de telefoon

Ik heb die vis bij de lfs in nijverdal gehaald, ken geen winkel die vissen verstuurt (ga er altijd voor naar een winkel). Kan die van jou de vissen niet bestellen?

Het meubel heb ik gehaald bij petsplace, denk dat jij deze nodig hebt. Weet alleen niet of ze verzenden naar België. Anders wellicht over de grens bestellen en daar ophalen

Ik heb hier 2x de tetratec ex600 draaien, naast een stromingspomp en skimmer, maar heb genoeg ruimte over idd in de kast (foto staat wel in het topic, maar kan er vnv wel 1 toevoegen denk ik hier.)

Ik zou juist nu al een topic starten. Mooi stap voor stap de vorderingen plaatsen, van nu het begin tot het uiteindelijke eind. Ook al ziet de bak er nu mss niet uit, is wel leuk terugkijken uiteindelijk. Ben ook heel erg blij met de ferplast. Degelijke bakken met stevig plastic bovenop, in vergelijking met de nieuwe van juwel.

Edit: Ga zo thuis even op je andere reactie reageren. Die had ik nog niet gezien (vergeten pagina te verversen voor het reageren) Internet is op..
 
@RRJ Tnx!

@Altispinosa Graag gegaan. Das het voordeel aan reizen met de trein, even (lees uurtje ofzo) de tijd om goed en uitvoerig te antwoorden. Al is dat soms toch nog wat lastig via de telefoon

Ik heb die vis bij de lfs in nijverdal gehaald, ken geen winkel die vissen verstuurt (ga er altijd voor naar een winkel). Kan die van jou de vissen niet bestellen?

Het meubel heb ik gehaald bij petsplace, denk dat jij deze nodig hebt. Weet alleen niet of ze verzenden naar België. Anders wellicht over de grens bestellen en daar ophalen

Ik heb hier 2x de tetratec ex600 draaien, naast een stromingspomp en skimmer, maar heb genoeg ruimte over idd in de kast (foto staat wel in het topic, maar kan er vnv wel 1 toevoegen denk ik hier.)

Ik zou juist nu al een topic starten. Mooi stap voor stap de vorderingen plaatsen, van nu het begin tot het uiteindelijke eind. Ook al ziet de bak er nu mss niet uit, is wel leuk terugkijken uiteindelijk. Ben ook heel erg blij met de ferplast. Degelijke bakken met stevig plastic bovenop, in vergelijking met de nieuwe van juwel.

Edit: Ga zo thuis even op je andere reactie reageren. Die had ik nog niet gezien (vergeten pagina te verversen voor het reageren) Internet is op..
Bedankt Mike en ja dat is de perfecte kast die ik nodig heb en de prijs is niet overdreven vind ik voor zo'n mooie kast maar omdat je op zwart alles ziet van stof elke dag zit ik te denken aan een kast in wit of in houtskleur maar wat denk jij zou dat mooie staan een zwarte aquarium op een witte of houtskleur onderkast ?
Ik ken 2 winkels die vissen verzenden 1 in Belgie en 1 in Nederland..Ik heb zelf geen auto dus zo'n onderkast zelf ophalen zal niet lukken of ik moet iemand vinden die bereid is er met mij om te rijden en die dan nog een ruime wagen heeft ook.Ik ga straks op de rest antwoorden want heb nu niet veel tijd.
 
@Altispinosa Om even te reageren op je andere reactie. Ja, ik merk hier ook dat hij graag filtert. Al ligt hij op het grind, wat overigens speciaal afgerond grind is voor de cory's, bij een voedertabletje dan zie je het voedsel gewoon rondslingeren. Zal eens kijken of ik hier een filmpje van kan maken binnenkort. De bodem is van afgerond grind, maar ronde stenen heb ik niet in de bak. Dit is dan ook wel de reden dat ik de achterkant van mijn bak, het glas, nooit schoonmaak, zodat hij hier zijn algen vandaan kan halen. Is niet te zien, dus waarom schoonmaken.
Zoals ik al zei heb ik voldoende filters en 2 uitstromen bij elkaar zitten, waarbij de vis ook graag op deze plek zit. Onder de hoek van de externe filter zie je nog een klein buisje van de andere, op de rechter foto niet echt te zien maar toch. Ik heb met deze vis, ook met andere planten, nooit last gehad. Hij heeft in de, voor mijn doen, meest beplante bakken geen vlieg kwaad gedaan. Naar mijn idee is de grote stroming die deze vissen willen (hillstream) de voornaamste reden van een gebrek aan planten -> het komt niet voor in het biotoop van de vis en/of de planten wortelen/overleven. Al weet ik dit dus niet zeker
20170531_183341.jpg

20170531_183218.jpg


Wat betreft de kast, ja de prijs valt wel mee. Het is een meubel dat je zelf in elkaar moet zetten, de mijne bijvoorbeeld kwam in een pakket van ongeveer 80 lang, 40 breed (de afmetingen van het grootste paneel, de bovenkant) en ik denk een cm of 10 hoog. In de meeste auto's wel te vervoeren lijkt mij zo.
Hieronder een foto van de binnenkant, kan altijd netter maar ik werk er zo het fijnst mee. De verlichting zodat ik er ook 's avonds wat kan zien als het nodig is. Ik zou zelf wel gaan voor zwart op zwart, persoonlijke voorkeur. Ja, zoals op de onderstaande foto te zien is zie je wel vingerafdrukken op de plek waar je deze greeploze kasten opent, maar, zoals ook te zien, is dit er zo vanaf te vegen met een doekje

20170531_182447.jpg


Smerig. Nu moet ik toegeven dat ik me hier niet aan stoor en het ook niet echt schoon houd. Staat op mijn slaapkamer dus ben eigenlijk de enige die het zowat ziet. Neem het altijd wel even mee als ik mijn bak ververs en het glas met glasex afneem.
20170531_182614.jpg


Moet de deurtjes nog even bijstellen, I know :oops:
20170531_184230.jpg


De uitstroom van bovengenoemde filters zit rechtsboven in de bak. Het ene buisje is te zien, de andere niet. Het gat op 1/3 van links als het ware zit hij graag. Hier groeien dan ook de meeste algen door de verlichting en is de stroming het sterkst naar mijn idee. Hopelijk geeft de foto van kast en aquarium een beetje een beeld. Dit zal jij dan ook hebben, alleen wat breder :D De rest van je reacties wacht ik dan wel even af, heeft geen haast hoor wat mij betreft! Neem de tijd!
20170531_182652.jpg
 
Gaaf, die javavaren is altijd mooi in een bak. Ga zelf ook nog een pluk bijhalen, want het groeit niet al te hard. Je bak ziet er super uit.
 
Dank je! Is idd een mooie plant. Maar groeit niet hard? Hier wel hoor! En hoef er niks aan te doen/heb er niks aan gedaan :)

Ter vergelijking;

28 april 2017
20170428_140829.jpg

2 min geleden, het zij met wat weerspiegeling
20170531_190311.jpg
 
Bak was hard toe aan een schoonmaakbeurt, maar druk geweest de afgelopen tijd.. Water verdampt snel met dit weer en ook de ramen moesten hoognodig
Voorste deel is schoon, achterste nog niet :oops:
20170619_161529.jpg


Zo zag het er uit
20170619_161308.jpg



Schoongepoetst en water ververst. Nu alleen nog even wachten tot de bak weer helder is. Ook de plant links weer even naar achteren gedrukt, begon weg te drijven. Als ik iets meer tijd heb het zandstrand weer even mooi maken en ik twijfel of ik de javavaren rechts kort ga houden of wat langer laat. Wat vinden jullie?
20170619_164050.jpg
 
Je kan eens proberen met het Javavaren te laten groeien en als het je niet bevalt kan je het nog altijd snoeien he Mike.
Dat stuk kienhout rechts das een geweldig mooi stuk hoor,wou dat ik ook zo 1 vond.
 
Was idd het plan. Lekker laten groeien

Wat betreft mn sewelia;
Op zn vaste plekje, wel met weerspiegeling, maar hangt lekker voor de uitstroom vd slimmer
20170620_090425.jpg
 
Super mooi maatje.
 
Niet de meeste scherpe foto helaas, maar spot de modderkruiper. Eindelijk laat deze zich iig weer zien. Heb zo'n vermoeden dat de andere wederom in mn filter zit...
20170625_142322.jpg
 
En ook 1 van mijn L104 liet zich zien :D

20170625_164905.jpg
 
Garnalen kleuren mooi rood:smitten:
 
Dat doen ze zeker! Binnenkort maar eens kijken of ik er wat kan verkopen, want volgens mij heb ik er echt enorm veel in de bak zitten
 
Je bak staat er mooi bij hoor! Complimenten!
 

Terug
Bovenaan