verschillende goerami's


S

Sylvi

Guest
hallo, vraagje van mij...
Ik heb een goerami vrouw, die is oranje...nu heb ik enkele weken geleden er een man bij gekocht, maar na kijken op internet bleek dat een rode diklip te zijn.....hij is echt donkerrood. Hij heeft nu een giga mooi schuimnest gemaakt, maar doen verschillende soorten wel voortplanten?
 
Dat is niet te zeggen zonder te weten om welke soorten het gaat. Wat is de oranje vrouw voor gourami?
Heb je nu in totaal 4 gourami's in je bak? Welke soorten zijn dit?
 
Ik heb er nog 3...een man rode diklip en een vrouwtje honing goerami de andere is ook een honing, maar is zijn kleur kwijt en blijft klein...De diklip is vooral bezig met het vrouwtje honing...de andere man is een loner
 
Wat is een diklip dan??
Ik vermoed Colisa labiosa

Ik weet niet wat de meest recent naamgeving is voor de Honinggourami maar die is ook wel bekend onder de naam Colisa Chuna en als Trichogaster chuna. Grote kans dat ze kunnen kruisen.

Ik maak me wel zorgen om 2 territorium vormende mannen in 1 bak. Hoe groot is je bak eigenlijk?
 
20170811_153955-1.jpg
20170812_090110-1.jpg
20170811_153955-1.jpg
20170812_090110-1.jpg
Bedankt voor de reactie's....
Een diklip is idd de labiosa, en de andere is een honing goerami...de andere man is een chuna, maar heeft zich vermomd als vrouw....dat schijnen ze te doen in stress situaties...zet er fotootj bij
 
Sorry voor de grote foto's....wist niet hoe het werkte..;)
Mijn bak is 120 ltr.
 
De labiosa is wel een erg mooie man! Bij mijn weten kunnen Trichogaster chuna en labiosa hybridiseren (volgens mij is ofwel de oranje ofwel de rode vorm een kruising van beide soorten) maar als het in een gezelschapsbak is dan is de kans erg klein dat de kweek daadwerkelijk wat wordt. Zolang de vissen onderling niet gaan ruziën voorzie ik weinig problemen.
 
Ja, ik vind hem ook erg mooi, aardige druktemaker ook....inmiddels een vrouwtje erbij gehaald, om de andere wat rust te geven.
 

Terug
Bovenaan