Witte waas inmiddels al 2 weken


D

Dick1955

Guest
Misschien ben ik erg ongeduldig maar heb een nieuw aqualantis aquarium opgestart 102x40x60 . Een week met planten in laten draaien daarna wat visjes gup en plaatjes geplaatst. Witte waas vanaf het begin maakte mij niet erg druk over zou vanzelf over moeten gaan ben nu 2 weken verder en zie niet echt verbetering. Ik voel er niet veel voor om iets aan het water toe te voegen. Ben ik te ongeduldig of zou ik toch enige aktie moeten ondernemen. Graag jullie advies.
 
Beter nog een weekje of 3 langer gewacht.
De witte waas is bacteriegroei, wat onbelast snel zal verdwijnen, maar met vissen er in zal er nog een stevige nitrietpiek gaan komen welke dodelijk is voor je vissen,

Dus veel verversen en meten op nitriet en NH3/4 amonia/ amoniak.
 
Ik kan u hier net mee helpen, maar een foto kan er wel voor zorgen dat mensen met meer kennis uw situatie beter kunnen beoordelen.
 
Zoals Ton al aangeeft had je beter de bak 4 weken kunnen laten indraaien maar nu is het een kwestie van geduld hebben en het water testen en zonodig verversen.
 
Je kunt weinig doen nu, behalve de NH, NO2 en evt NO3 meten en bij afwijkende waardes waterwissel doen.
 
Ik heb dit ook gehad bij de opstart, maar na zes weken was het nog niet over. Een uv-filter moest van pas komen. Daarna nooit meer terug gekomen.
Groeten Bob
 

Terug
Bovenaan