Ramirezi electric blue witte vlokken


L

Lieve

Guest
goedeavond:)

Ik heb een vraag mbt een van mijn ramirezi electric blue (mannetje). Deze heeft namelijk sinds een paar dagen witte vlokken rond zijn kop (zie foto). Aan beide kanten. Ik denk een infectie van bacterie of schimmel maar heb hier totaal geen ervaring mee. Kunnen jullie mij misschien helpen met bepalen wat het precies is en hoe ik het kan verhelpen.
Alvast hartelijk bedankt!

image.jpg
 
Ziet er ook heel vermagerd en kleurloos uit. Wat is de ph?
Hij lijkt wel iets van schimmel te hebbben.;)
 
Ik weet het. ph is op dit moment 7 en ook stabiel geweest de afgelopen weken. Ik zal zelf te denken aan: vis is quarantaine daarna zoutbad of trichosal (beide geen ervaring mee) en tempratuur verhogen? Ik hoor graag wat jij hier van denkt Ruben.
 
Quarantaine en de trichosal is genoeg. Dit is voor bacterieen en schimmel. verwacht niet dat het meteen weg gaat duurt even. het verdwijnt geleidelijk na de kuur.
 
Ik denk dat deze vis verloren is om eerlijk te zijn...
Je kan proberen om hem te redden maar het zal waarschijnlijk niet veel helpen.
 
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb de ramirezi toch apart gezet en een kuurtje gegeven. Ik hoop dat dit iets gaat doen maar de situatie ziet er niet erg zonnig uit. De andere vissen in het aquarium doen het goed. Is het verstandig om mijn aquarium preventief te behandelen met trichosal nu er een zieke vis in heeft gezeten?
 
Ik weet het. ph is op dit moment 7
Echt proberen die onder de 6 te krijgen, tenminste als de andere vissen daar ook tegen kunnen. Ik denk dat de ph een van de oorzaken is. Apart zetten is een goed idee. Zoutbadje heeft bij mijn ramirezi met schimmel geholpen, maar mijne was er nog niet zo erg aan toe. Succes, hoop dat hij erweer bovenop komt!;)
 
De trichosal zal ook de benodigde bacterieen om je aquarium stabiel te hebben/houden om zeep helpen. Flinke verversing neemt bacterieaantal af en aankijken beter.

De zieke vis de max. dagen kuur geven. Vergeet luchtpompje in de quarantaine bak niet. Of klein filtertje ofzo als je wateroppervlak maar beweegt voor zuurstof. Na de kuur kan hij weer in het aquarium en de rest goed in de gaten houden. Vooral vinnen, staarten en ogen.
 
Vraagje heeft de vis normale kleur ontlasting?
Als de vis witte transparante ontlasting heeft zou het flagelaten kunnen zijn.
 
Hallo allemaal, bedankt voor de reacties. Helaas er te laat bij geweest. Vis lag net met buik naar boven in quarentaine bak. Toch maar uit zn lijden verlost.
Apart hoe dit zich binnen twee dagen zo snel ontwikkeld.
Ik ga de ph in de bak wat verlagen en de rest goed in de gaten houden.
Bedankt voor jullie hulp
 
Ik ga de ph in de bak wat verlagen en de rest goed in de gaten houden.
Welke vissen zitten er nog meer in?


Met turf of elzenpropen en osmose/regenwater kun je je ph verlagen. Maar je kunt ook vissen uitzoeken die op een ph van 7 kunnen.;)
 
En in het geval dat het flagelaten waren kan het ook komen door te eenzijdig voer met te weinig vitamine
 
Jammer dat je ramirezi ziek is. Het zij helaas moeilijk te houden vissen, ze houden namelijk van heel zuiver, zuur, zacht en warm water (vanaf 26 graden). En ze zien er vaak mooier uit als ze kwalitatief goed voer krijgen, bijvoorbeeld levend of diepvriesvoer zoals zwarte of witte muggenlarven. Vaak zie je als (één van) deze dingen niet kloppen, de ramirezi ziek wordt.

Ook houden ramirezi's er van als ze kunnen 'zandhappen'. Ze zoeken op bodem of er eten te vinden is door een hap zand te nemen en het eten er uit te filteren. Ik zou zelf ramirezi's dus altijd op een zandbodem houden.

Ik vind het moeilijk om op een foto af te gaan en te zien wat hij heeft. Maar het is duidelijk dat hij er niet al te best aan toe is. Heeft hij dit al lang? Bij ziektes geldt meestal hoe eerder je ingrijpt hoe groter de kans is dat ze het overleven. Ik vrees inderdaad dat je ramirezi het niet lang meer heeft.

Op wat voor temperatuur heb je het water? En hoe vaak verschoon je het water? En wat voor voer geef je ze?
 

Terug
Bovenaan