Zeezout in een zoetwater aquarium.....


R

Rogerke45

Guest
Omdat ik op diverse Fb pagina's over aquaria lees over het gebruik van zeezout in zoetwater aquaria wil ik hier eens de discussie daar over aanwakkeren.

De één zweert erbij omdat het goed zou zijn voor de vissen, de ander gebruikt het om ziektes voor te zijn en de ander gebruikt het tegen algen. Vele anderen gebruiken het omdat ze het van horen zeggen hebben.

Ook over de hoeveelheden zout lees ik diverse meningen, de één gebruikt 35gr per 100 liter, een ander 50gr per 100 liter en ik las zelfs dat iemand 100gr per 100 liter gebruikt.

Zelf zou ik nooit aan zeezout beginnen in mijn zoetwaterbak maar hoe denken de experts hier erover?
 
In een normaal aquarium zou ik het nooit doen, de meeste vissen zijn er niet op aangepast, je creeeërt namelijk een brak water bak.
Door zout toe te voegen word de osmotische waarde van het water verhoogt, waardoor water uit de cellen van de vis trekt(plasmolyse), dit lijkt me niet goed voor vissen die daar niet aan zijn aangepast....;)
 
Misschien een goed onderwerp voor " experts gevraagd" ?
 
Bij bepaalde levendbarenden wordt wat zout wel aangeraden maar dan geen grote hoeveelheden. Hoogvinkarpers stellen dit wel op prijs dacht ik.
 

Terug
Bovenaan