hulp keuze nano-bestand


M

Martin010

Guest
Ik ben al velen jaren een trouwe lezer op dit forum en het heeft mij altijd goed geholpen bij vele problemen en keuzes. Nu dat mijn nano bak weer leeg is ben ik begin februari begonnen om deze te vullen met alles behalve de vissen.
Over een week of 2 wil ik graag de eerste vissen erin doen, maar ja welke worden het en wat worden de overige bewoners?

Ik heb de eerste 4 weken met 10W power LED gedraaid en merk dat het net te weinig is voor de lagere planten, dus om deze reden er nog 10W bijgedaan vandaag.
Mijn waterwaardes op dit moment zijn:
nitraat = 10-25
nitriet = niet meetbaar
fosfaat = 0,5 - 1
KH = 4.5
PH = 7.5

Mijn beoogde vissen waar ik een keuze uit moet maken is bijgevoegd. Ik hoor graag wat voor leuke en goede combinaties mogelijk zijn en misschien zijn er wel bewoners die niet op mijn lijstje staan maar wel kunnen.
visbestand.png
 
Dat is inderdaad wel handig om te vermelden. 45x35x40 cm(breed x diept x hoog) en hierachter zit nog een interne sump achtige filter.
Temperatuur van het water is nu 23graden maar kan altijd aangepast worden.
 
Om dan maar een deur in te trappen: rasboras en dergelijke zijn actieve zwemmers en notdone in een nanobak, is hetzelfde effect als een adhder in een bezemkast opsluiten en het dan gek vinden dat hij pissed word en al.

De pygmeus kan wel, kun je met gemak een schooltje nemen van een stuk of 10 en dan een leuke garnalensoort erbij met mogelijk sierslakken en je hebt een mooie nanobak.
 
Ik zie geen enkel probleem om een schooltje dwergrasbora's o.i.d. in dit 60L bakje te houden als aan de (biotoop) inrichting wordt voldaan.
 
Ik zie geen enkel probleem om een schooltje dwergrasbora's o.i.d. in dit 60L bakje te houden als aan de (biotoop) inrichting wordt voldaan.


Maar dan zou je ook

Galaxy danio
Vuurzalm
Venezolaanse dwergpantsermeerval
Dwergrasbora
Chilli dwergrasbora
Gertrude's regenboogvis
Otocinclus affinis
Dwergpansermeerval

Erin kunnen zetten als je dan kijkt na de maximale grootte. Mare als ik dan kijk na mn bak (ik kom trouwens op 50l uit met mijn bak en verschil is 2 cm dus of die 60l met interne filter klopt weet ik niet zeker) zie ik me daar niet echt deze vissen in doen.

Eerder een Gobiopterus species cf. panayensis die wordt maar 1,5 cm.
 

Terug
Bovenaan