Rhinogobius duospilus


Hallo allemaal, hoe is het hier op het nieuwe forum? Ben zelf hele tijd afwezig geweest. Met de bak gaat het prima, genoeg nestjes.. alleen geen stenen meer verwijderd.

Vandaag bij het schoonmaken van de bak wel een bijzondere verrassing die ik even wilde delen: 3 nesten onder 1 steen (naast elkaar) in verschillende stadia. Heeft iemand dat al eens meegemaakt?

3nestjes.jpg
 
Heel gaaf ja, wist niet wat ik zag. Er is 1 mannetje duidelijk de dominantste en het blijkt dus een echte player te zijn.
 
Kleine update: 1 van de 3 nesten lijkt niet bevrucht en begon wat te schimmelen dus heb daarvan wat eieren verwijderd. De andere 2 nesten zijn in een periode van een paar dagen na elkaar uitgekomen, al zijn nog steeds niet alle eieren open gekomen en zie je dat er nog wat levende jonkies in de overgebleven eitjes zitten.. die krijgen dus nog de tijd om uit te komen.

Een filmpje van de 3 nestjes voor uitkomen:



Een filmpje van 1 van de larfjes die na een paar dagen bijkomen van de uitputting nu de wil toont om te gaan kruipen. Je ziet alleen duidelijk dat de dooierzak nog niet opgeteerd is en hij nog niet op zijn buik kan liggen. Ik verwacht binnen 1-2 dagen met vers uitgekomen artemia te kunnen beginnen. In tegenstelling tot het 1e nestje dat ik vorig jaar verwijderde zijn er nu veel meer larfjes te vinden. Ik hoop dus dit keer dat er minimaal 10 jonkies het gaan overleven.

 
Blijft leuk Seabait, nu al ontzettend nieuwsgierig en nergens bang voor. Nog eentje van de young ones:

 
Kleine update, we zijn 5 maanden verder.

Van alle kleintjes hebben 3 het er overleefd. 1tje is zo groot gegroeid ten opzichte van de meesten dat hij kannibaal is geworden. 2 broers/zusjes met hem, maar iets minder groot. Deze 3 rotzakjes are the only ones left.

Het groeien gaat ontzettend langzaam, halve cm max zijn ze nu.
 
Weer even een update, 7-8 maanden verder en de grootste van de 3 begint kleur te krijgen:

rhinomini.jpg
 
Vandaag toch de gok genomen, grootste kleintje bij de anderen in de grote bak gegooid. Voorlopig laten ze hem met rust, maar helemaal gerust ben ik er nog niet op. Ze zijn toch nog een stuk groter.

2e foto rechts volwassen man, links kleintje

minirhino1.jpg
minirhino.jpg
 
Nee hij doet het prima. Trekt op met de grote mannen.
 
Mini Rhino is weer wat groter geworden. Paar fototjes van na het avondeten:

mrhi1.jpg
mrhi3.jpg
mrhi4.jpg
 
Thanks Mandykuh, allemaal dankzij moeder natuur ;)
 
Jeetje wat onwijs leuk om te zien zeg, echt mooi. Leuk dat de grootste al met de ouders / andere vissen mee kan. Prachtig!!
 

Terug
Bovenaan