Polypterus doet vreemd


Nekko

Well-known member
Lid geworden
26 oktober 2015
Berichten
3,146
Locatie
Rotterdam
Mijn polypterus senegalus doet erg vreemd sinds gister.
Gister zag ik hem voor het eerst in mijn leven wat ik dacht een krokodilrol te zijn maken. Vandaag deed hij het weer alleen daarna bleef hij zwemmen met zijn buik naar boven voor 15-20seconden en toen begon ik mij af te vragen of het wel een krokodilrol is. Wat mij opvalt is dat hij nu op zijn zij ligt te rusten, hij ligt goed maar wel een beetje schuin. Ik heb hem hiervoor nooit echt schuin zien liggen met zijn hoofd naar boven gericht. Hij at gister voordat hij raar ging doen nog goed en de rest van de vissen doen het allemaal zoals ze altijd doen. Wat denken jullie?
 

ik heb hem nu even in een groot netje gevangen en wat dichter bij de bovenkant gehangen zodat hij zonodig makkelijker lucht kan happen. Ik zie geen wormen of andere parasieten.
 
Laatst bewerkt:
Ik ben geen kenner maar als ik dat zo zie zou ik denken dat er iets in zn kop niet goed zit. maar ik ken de vis verder niet dus laat het liever aan de experts over.
 
Op het monsterfis forum zeggen ze zoutbad, waarschijnlijk blaasontsteking. Hij moet 8-10 dagen in een zoutbadje zonder eten. Klinkt niet als een grote overleving kans als dit de remedie is
 
Laatst bewerkt:
Oke, dus blijkbaar was het een 'truma' veroorzaakt door meest waarschijnlijk te koud water. Waarschijnlijk gebeurd tijdens de waterwissel. Meestal eindigt een blaasinfectie door dit bij de dood. Tenzij ze in een bad van zout worden gehouden voor 7/-10 dagen. Mijn vis lijkt op dit moment al weer helemaal better nu de temperatuur weer omhoog is. Mogelijk kan het ook komen omdat ik hem met zijn kop in de stroming heb gehouden waardoor hij veel luchtbellen heeft uitgehoest. Dit werkt niet vaak maar gelukkig bij mij werkte het wel. Hij zwemt weer normaal en ademt ook weer rustig. Hopelijk komt alles goed :engel:
 
Hij ziet er gelukkig weer helemaal goed uit. Ik geef de vissen 7 dagen even geen eten meer, werd aangeraden ivm de blaas.

unnamed-1.jpg


unnamed.jpg
 

Terug
Bovenaan