Wat voor type alg?

  • Onderwerp starter ThanklessMoss
  • Startdatum

T

ThanklessMoss

Guest
Hallo, ik heb sinds een paar dagen waarschijnlijk alg, bak draait nu dik een maand. Lichten staan 12 uren per dag aan. Gebruik elke dag vloeibare co2. Het valt me wel op dat het voornamelijk op het schimmel groeit die op zijn beurt aan mijn hout zit.

20180523_200530.jpg
 
Dat is Staghorn en dat zie je vaak bij de opstart door een verhoogde nh3/4. Ik zou dat met een tandenborstel of sateprikker weghalen. Weet je de waterwaarden en welke bodem gebruik je?
 
Bedankt! Ik gebruik een grindbodem zonder toevoegingen heb er later een 30tal kleiballetjes onder de planten gezet.

Waterwaarden:
Temp: 25C
KH: 9 (voorheen 13, ben 4 dagen geleden over turf gaan filteren)
PH: 8
GH: 7

Zal nu meteen even nh3 en nh4 testen, update volgt
 
No2: 0
No3: 10
 
NH4 test <0,05
NH3 vind ik lastiger te oordelen, is een ander merk en ben kleurenblind maar volgens mijn ook binnen de perken.
 
Ik heb mn tank bijna een maand laten cyclen, er zitten sinds zaterdag 25 tetras in en die lijken het goed te doen!
 
Overigens ververs ik het water regelmatig, 2 keer per week tussen de 25% en 50%. Afhankelijk van hoe bruin het water is.Excuses voor de berichtenspam.
 
Sinds enkele dagen de alg en sinds zaterdag visjes. Je bak was net ingedraaid eigenlijk en ik denk dat het plaatsen van de visjes toch nog voor wat nh3/4 heft gezorgd en dat is een boost voor Staghorn.
Hoe groot is je bak?
 
Sinds enkele dagen de alg en sinds zaterdag visjes. Je bak was net ingedraaid eigenlijk en ik denk dat het plaatsen van de visjes toch nog voor wat nh3/4 heft gezorgd en dat is een boost voor Staghorn.
Hoe groot is je bak?

Zou kunnen, maar momenteel is er geen NH3/NH4 aanwezig. Heb nogmaals gemeten met een kennis aangezien ik het moeilijk kan zien. Ik heb inmiddels het stukje verwijderd, denk misschien dat het geen staghoorn was als ik het vergelijk met andere foto's op het internet. De meeste plaatjes van staghoorn lijkt het veel af te splitsen en mijn alg leken meer op lange draden zonder splitsen.

Heb geen ervaring natuurlijk dus ben nergens zeker van, bedankt voor de input in ieder geval :)
 
Nee nu is dat wellicht niet mer meetbaar maar Staghorn zie je vaak bij een nh3/4 piek. Als het niet vertakt was dan is het wellicht draadalg geweest.
 

Terug
Bovenaan