Corydoras albino eitjes!

  • Onderwerp starter Michelle’s aquariums
  • Startdatum

M

Michelle’s aquariums

Guest
0120B40B-FEA6-4479-85FD-75CDA0796370.jpeg
38A7B14D-0FA2-4AFE-95D2-904B986545AE.jpeg
heey allemaal,
Ik heb sinds vorige week een groep van 5 corydoras albino’s... en zag gister middag eitjes! Zo snel..
Ik heb ze nu in een kweekbakje gedaan in het aquarium, onder filter zodat de eitjes bewegen.
Er zitten eitjes met een wit puntje , onbevrucht dus. En doorzichtige eitjes deze zijnn bevrucht toch of ?
Moet ik de onbevruchte eitjes eruit halen?
En hoe kan ik het beste verder met de eitjes?
 
Als de eitjes donkerder worden dan zijn ze bevrucht tot heel donkerbruin/zwart als ze op het punt staan uit te komen. Ik haal zelf de onbevruchte eitjes niet weg ik laat de eitjes met rust. Ik doe de eitjes in een donker ondoorzichtig bakje en heb nog nooit beschimmelde eitjes gehad. Als de eitjes uitkomen kunnen de larfjes een paar dagen op hun dooier teren. Daarna doe ik de larfjes in een kweekbakje (20L) met zand, plantjes en filter en geef ze liqiudfry nr 1. Ik heb geen albino's maar cory panda's.
 
Dankjewel!
Ze zijn nu een beetje geel/meer bruinig
Is dit goed?? En vandaag word de 3e dag van de eitjes
 
Als ze inderdaad geel/bruin worden gaat het goed. Op een gegeven moment zie je een zwart stipje die steeds groter wordt dat is het larfje
 
Altijd leuk eitjes maar als ze uitkomen passen de visjes wel tussen de spleetjes van het bakje hoor.
 
Leuk, ik heb ook corydoras albino's maar helaas nog steeds geen eitjes
 
452F1D3F-0F84-4B8A-B2B8-9515AD19CA61.jpeg
Het gaat super goed ze zijn inmiddels al uitgekomen gisteren toen ik wakker werd zag ik de eerste babys ! Zijn er nu rond 45.
Om het kweekbakje heb ik een panty gedaan zodat ze er niet tussen kunnen. Ik ga ze nu beginnen met voeren van inevroren cyclops en artemia. Ze zijn zo klein nog
Zou graag dat de volwassene nog wat eitjes gaan leggen , maar dat kan nu zeker nog wel even duren voor ze weer oo conditie zijn?
 
Het ligt eraan soms leggen ze 2 dagen achtereen soms elke week en soms hebben ze een legpauze van een paar weken. Ik doe niet aan kweek stimulatie.
 
Er gaan er nu soms wat dood... waar ligt dit aan en wat kan ik er tegen doen? Artemia kweek staat , ga vandaag artemia voeren.
 
Ik heb dat ook gehad dat ik jonkies verloor, pas na een jaar en heel wat dode jonkies verder, kwam ik erachter wat het is: gif, waarschijnlijk heb je in die bak zitten rommelen en dan gaan de corydorasjes stressen, door die stress laten z emassaal hun gif vrij waar ze dan aan overlijden. Dit is op twee manieren op te lossen: over actieve kool filteren 24 uur lang (iedere keer als je dus in die bak heb zitten rommelen moet je dat dan doen) of een uv-lamp erin hangen en die een paar uur aanzetten, ook dat dien je dan iedere keer te doen als je in die bak heb zitten rommelen.
 
Ja er sneuvelt inderdaad wat baby's de ene worp meer dan de andere. Heb je een kweekbakje met zand, filtertje en plantjes? Onder de plantjes kunnen ze zich verstoppen. Wat voor soort voer geef je ze nu? En week je het voer? Ik gaf eerst ongeweekt voer, waardoor ze dood gingen, omdat ze het niet goed konden verteren.
 
Gaat goed met ze heb er nog zon 27 over voor de eerste keer vind ik dit goed! Ze hebben al weer eitjes gelegd 2e keer niks bevrucht, kwamen er 2 uit. En 3e legsel moest ik werken en toen ik terug kwam waren ze allemaal opgegeten door de platy’s maarja volgende keer beter ga ook op vakantie dus hadden ze het zoiezo niet gered. Zal morgen foto posten van de babys , zwemmen nu in mijn garnalen bak.
 
Leuk dat je er zoveel nog hebt overgehouden zeg.
 
Niet echt duidelijk, maar dit zijn ze ;)

66A58397-0D8F-452E-9395-A1DC9A8C7624.jpeg


CF25AC65-C4D1-4DE9-8066-2BF4CD05BF79.jpeg


34762D7C-4C59-4163-AF5B-BEB23E833560.jpeg
 

Terug
Bovenaan