cpo kreeft in 15 liter aquarium


Tips zijn lastig Steffie. Iedereen hier zou eigenlijk het liefst willen dat je het helemaal anders doet. Dus advies geven vind men lastig. Hoogstwaarschijnlijk wil jij iets anders dan ze hier eigenlijk willen, dus advies geven in jouw visie durft/doet men dan niet.

Als ik bovenstaande lees dan kun je eigenlijk kiezen.
- Wil je doorgaan zoals je gaat, dan zal niemand echt advies geven over kleine dingen in je aquarium omdat ze het geheel niet goed vinden.
- Wil je een aquarium in balans hebben zoals hier iedereen probeert, dan moet je gaan ingrijpen.

Die keuze moet je eerst maken, anders zul je altijd dubbele antwoorden krijgen. Het is iets als: Je houd vissen of je houd een aquarium.
Zoals jij nu je aquarium hebt is het vooral gericht op vissen in leven houden. Als je om wilt gaan naar een echt aquarium houden, dan zul je veel moeten lezen en leren. Dat kan ook in de bak die je nu hebt, dus het is puur een andere mentaliteit. Helaas... is dat vaak met minder visjes en een andere manier van werken.

Wat zou je zelf graag willen?
 
Als je voor garnalen gaat ben je nog niet direct klaar denk ik.

Is de bodem vast of zo of gewoon los grind? Ik zou dit vervangen door zand. Kost 5 euro of zo. Even inlezen op het spelen.

Verder zal ik veel meer echte planten er in steken. Camboba achtig spul kan. Anubias of java varen zijn ook erg makkelijk en mijn inziens mooier.

Dan heb je wat schuilplaatsen.

Het gaat hier over dwerggarnalen die zijn erg klein. Die kunnen de betta's wel op. Niet gek dat hij je hand niet aanvalt, dat is geen eten.

Ik zou dus wat meer planten en eens beginnen met 5 garnalen kijken of die heel blijven. Dan nog wat er bij.

Tetra's zijn klein en worden soms ten onrechtte gezien als nano vissen. Maar nano's zwemmen graag heel veel en lange afstanden. In het liefst grote groepen van 8+. Dit gedrag past niet in jouw bakje. Ze gaan er niet dood aan maar leuk is het niet.
 
Ik denk zelf dat bij een bodem van mos je de situatie kan krijgen dat daar vuil en voer tussen gaat zitten wat de waterwaarden niet ten goede komt.Dat heb je dus ook bij een te grove bodem vaak.
 
Ik denk zelf dat bij een bodem van mos je de situatie kan krijgen dat daar vuil en voer tussen gaat zitten wat de waterwaarden niet ten goede komt.Dat heb je dus ook bij een te grove bodem vaak.
maar als er geen zand in mag hoe ga je dit dan aanpakken? kleine steentjes(kaviaar)
 
Ja dit bakje heeft beperkingen vindt ik. Als het een gewone bodemfilter is dan kun je wellicht eerst een filtervlies neerleggen en daar de bodem op. Ik ben zelf niet zo n fan van bodemfilters maar goed moet bekennen ze ook nog nooit te hebben gebruikt.
 
Geen nepplanten in een aquarium aub, alleen echte.
op de foto zijn inderdaad nepplanten te zien deze zijn inmiddels vervangen door echte. ik heb een mosbal en twee wat grotere lantjes. weet eigenlijk niet wat voor soort dit zijn
 

Terug
Bovenaan