Een onervaren kweekje


M

MijnAquarium

Guest
Hallo allemaal! Ik heb een (veel te klein) groepje diamant regenboog visjes (melanotaenia praecox) en nog wat soorten in mijn aquarium. Nu wil het feit dat mijn regenboogjes besloten hebben mij wat eieren te gunnen. Voor zover ik weet is dit het eerste nest ooit van deze vissen, en als dit kweekje zou lukken zou dit ook mijn eerste keer eierleggende vissen opkweken zijn.

Enfin, ik heb geen ervaring met kweken, en nu ik een aantal eitjes te pakken heb gekregen zou ik dat wel willen proberen. Ik hoop dat er mensen zijn die me kunnen adviseren hier en dat ik er misschien een paar visjes aan overhoud. Ik heb alleen arthemia eitjes in huis, en heb al gelezen dat dat te groot is. De eitjes zijn nog helemaal doorzichtig, dus als het goed is heb ik nog tijd voor baby inkopen:)

Alfast bedankt!!
 
Deze werkt beter voor regenboogvissen.
Groetjes John.
20181109_192521.jpg
 
Ja die heb al een stuk of 3 keer doorgelezen, ik was ook van plan liquifry te gaan halen inderdaad. Ik heb alleen geen idee hoe ik de kleintjes groot moet gaan krijgen als ze er eenmaal zijn, eerder heb ik alleen guppies en zwaarddragers groot gekregen en dat is niet zo moeilijk:rolleyes:
 
Ik heb nu het idee dat mijn corydoras panda groep het er ook van genomen heeft, en dat zou wel ironisch zijn, want hun eitjes zitten tegen het kweekbakje aan. Ik tel er een stuk of 5 waarvan eentje opgegeten is.

De foto is dan wel niet zo scherp, maar misschien zijn ze wel te zien.

CD160625-6FD1-4CA4-B054-CA2FCBC6E99D.jpeg
 
Kan ik de eitjes van de cory’s bij die van de regenboogjes doen, of is hun manier van opgroeien te verschillend?
 
Kan ik de eitjes van de cory’s bij die van de regenboogjes doen, of is hun manier van opgroeien te verschillend?


Dat weet ik niet maar als je ze laat zitten dan zullen ze denk ik worden opgegeten.
 
Ja, mn ramirezi vrouwtje loert er al op, ik krijg ze alleen niet van het bakje af.
 
De 2 overgebleven bevruchte eitjes zitten nu in een apart bakje in het broedbakje en ik heb nog een eitje van de regenboogjes gevonden
 
Nou, de liquifry is binnen hoor, ik heb het idee dat ik de kleine cory’s al in hun eitjes kan zien zitten. Ik ben alleen bang dat de regenboog eitjes het niet goed doen, ik dacht één verschimmeld eitje te zien. In de bak ligt een (nieuw) groot catappa blad, misschien dat dat helpt.
 
Help help, ik heb een baby! Ik heb een baby cory kunnen vinden, het andere eitje is verdwenen. Wat moet ik nu doen?
 
De baby’s zijn er! Twee kleine diamantregenboogvisjes. Vanaf wanneer gaan zij voer aannemen? En vanaf wanneer wil Baby Cory Artemia naupliën?
 
Het is me niet gelukt, ik vond alle drie de visjes vanmorgen dood op de bodem. Jammer zeg.
 
Erg jammer Mijntje maar een volgende keer beter moet je maar denken.
 
bij een volgende poging kun je azijnaaltjes of microaaltjes proberen dit is vrij klein
azijnaaltjes voer ik altijd de eerste dagen aan mijn betta's
 
Oké! Nieuwe ronde nieuwe kansen, deze keer vond ik 21 melanotaenia praecox eitjes in verschillende stadia en 1 corydoras panda eitje. Ik ben van plan het deze keer anders aan te pakken en alle visjes in een groter bakje met eigen filter op te kweken. Zijn er nog tips of reminders voordat de baby’s uitkomen? Ik wil lekker voorbereid beginnen aan dit kweekje.
Alvast bedankt allemaal!
 
IK heb een aantal verschimmelde eitjes gezien, die heb ik er onmiddelijk uitgehaald, ook heb ik een aparte bak opgezet waar de eitjes(?) ingaan en waar ik de jonge visjes wil opkweken, ik heb ongeveer 12L van het aquarium opgevuld en daar ook al liquifry ingedaan om alles werkend te krijgen, zouden de eitjes er over 3 dagen in kunnen? Er zit een (zelfgemaakte) sponsfilter op luchtbasis in en een verwarmingselement.
 
Even een fotootje, het water is al flink opgehelderd en alles lijkt goed te draaien. De eitjes hangen nog in een heeel fijnmazig netje in de moederbak.

343F534C-7412-4C63-915A-43A00D9241CF.jpeg
 
Oké, er is dus al 1 baby uit het ei gekropen in het netje in het aquarium, ik kan hem daar niet in zetten, maar ben ook een beetje bang om m in de opkweek te zetten... die is niet echt ingedraaid (eergister opgestart) en het is natuurlijk wel een wisseling in condities die de kleintjes wrs niet aankunnen. Kan ik alle eitjes in de opkweekbak zetten als ik gewoon elke dag ~50% verschoon?
 
Ik ben huiverig Mijntje want alles draait nog maar net en je hebt nog geen bacteriecultuur dus het water zal erg snel weer vervuilen en al helemaal als je de baby s zelf gaat bijvoeren.
Ik zie ook geen bodem en ik dacht geen filter dus waar moeten de bacterien gaan huisvesten?
 
Er zit een spons filter in met een spons dus;) ook wil ik het water verversen met steeds 5/6 L aquariumwater rn dat iets later afbouwen naar iets meer kraanwater na een week ofz. Dus dan is alles -zeker als ik elke dag ververs- met grotendeels moederaquarium gevuld.
 
Ja ok maar in dat water zitten eigenlijk geen goede bacterien en ik ben toch bang als je gaat bijvoeren dat je te snel nitriet krijgt wat fataal kan zijn want die ukkies zullen weinig kunnen hebben.
Maar goed, ze zijn er nu en je moet er dan maar het beste van hopen natuurlijk;)
 
Mwaa ja ik weet het maar ik weet niet wat ik anders kan doen
 

Terug
Bovenaan