Het wel&wee van de kweekbakken van Nicolientje-W


Etenstijd met repashy

papsen-metgrut-dec2018.jpg
 
Ik probeer daar een beeld bij te schetsen, heb je love songs gedraaid naast de bak of....

Doen ze dat nu niet dan, normaal gaat dat toch instinctief?

Door het regenseizoen na te bootsen op het moment dat er een lagedrukgebied bij je huis overtrekt, heb je de meeste kans op succes.

L-nummers die nog nooit een nestje hebben gehad moeten dat leren te onderhouden, net als d emens is ze dat niet aangeleerd en zullen ze dat zelf moeten ontdekken hoe en wat, meestal stoten de mannen de eerste paar legsels dan ook door onervarenheid uit het leghol.
 
Oké, dat heb ik weleens gelezen over de corydoras panda

Dat is wel lastig dan, om ze dat te leren.

Ja is ook lastig, komt ook omdat ze in gevangenschap zijn geboren en opgegroeid dus van enig natuurlijke invloed/voorbeelden uit de omgeving is geen sprake.

En dat nabootsen van het regenseizoen werkt voor alle vissen uit de Amazone
 
Klinkt logisch ja.

Borstelneuzen zijn wel goed in opvoeden.

Dat laatste is niet per defenitie zo, de ancistrusfamilie is vrij groot en de meest bekende is de cf cirrhosus maar zelfs daarin heb je vaders die er niks van bakken, dat vaders er wel of niks van bakken heeft ook niks met de soort te maken
 
Als je goed kijkt zie je een aantal jonkies met nog het dooierzakje onder hun buik, (een soort van wazig grijswittig streepje aan een eitje) ik heb ze gisteren verhuisd naar de sissbreeder waar ze wat meer ruimte hebben en wat meer rust omdat de luchtafhevel via de zijkant gaat en heb zo'n 15 wriemelaars geteld, ook een aantal dode eitjes maar die gaan we vanmiddag afhevelen met een klein luchtslangetje.

met-dooierzakje.jpg
 
Zuignapvisjes, ook bij mij erg in trek.
Helaas in beide bakken die ik heb niet geschikt.

Kan je is wat meer vertellen over je stellingen Nicolientje? grootte van de bakken, hoe het nu precies werkt met meerdere bakken op 1 bioloog ect.

wellicht wat mooie overzichtsfoto's?
 

Terug
Bovenaan