Toch maar brak proberen


V

vuurstaartje

Guest
Na een zwerftocht van diverse vissoorten uiteindelijk toch weer tegen een rode Argus aangelopen. Hierdoor dus weer een nieuwe uitdaging.

De bak draaide al drie jaar en is nu stapsgewijs omgezet naar brak . Tja dan ga je daar op verdiepen en kom je automatisch toch ook bij kogelvissen uit. Bezetting momenteel nog 1-1 om te kijken hoe dit bevalt en daarna uitbreiden

IMG_20190202_152314786.jpg


IMG_20190202_184207707.jpg


IMG_20190202_184254627.jpg


15496496643646893659330042571883.jpg
 
Mooie vissen hoor, vooral het kogeltje. Brakwater aquaria zie je niet vaak dus heel leuk om deze te zien.
Zelf heb ik ook een kogelvis (zoutwater) en ze hebben echt een hele leuke manier van bewegen door de bak.
 
argus vissen worden rond de 30cm en moeten in groepen gehouden worden. Ik zal een andere eigenaar voor hem zoeken als ik jou was.
Hoe zout is het? het is erg knap dat er nog zoveel planten leven meestal gaan ze dood.
 
Ben op de hoogte hoe groot ze worden, de bak is (nog) wel groot genoeg. Wil dit gewoon testen om te kijken of en hoe het bevalt.

Plan is om mss tzt een zeebak aan te schaffen. Precieze zoutgehalte weet ik ff zo niet. Zou het moeten meten maar nog geen zoutmeer. Regel momenteel nog via geleidbaarheid. Zit nog niet 100procent op gewenste (brak) waarde, is dus geen zeebak
 
Momenteel doet alles het nog goed, kogeltje en Argus groeien aardig door.

Echter m'n grote vraag (ondanks dat ze beide goed eten) waarmee voeren jullie de kogeltjes??? Naast de slakjes dan, geef zelf dv krill, slakjes Mossel en soms een stukje spiering (ja weet het is te vet, beestje was gewoon te mager:D)

Hij heeft nog geregeld een grijze buik. Kan dit door het type licht komen dat erboven ligt? Als de verlichting uit is is z'n buik NL gewoon wit.
 
Waar kan ik mss ergens de ideale waterwaardes vinden? pH KH gh mg cA jack??? Met de geleidbaarheid zit het wel ok, heb echter het idee ( door z'n grijzige buik) dat ik ergens tekortschiet:oops::sorry:
 
Mijn valentini kogelvis eet gewoon met de pot mee en ik heb hem nog nooit een slakje zien eten. Ik voer mysis, kril, artemia (levend en diepvries), garnalen en mossel. Als ik garnaal of mossel voer dan is de kogel er als eerste bij.

Ik kan je helaas niet helpen met de ideale waterwaarden voor brakwater.
 
Bestand wat ik had was.
Monodactylus argenteus
Scatophagus argus
Arius seemani
Etroplus maculatus
Toxotus jaculatrix
 
Cool bestand. Ik had schuttersvissen op zoet, ging eigenlijk ook wel goed.
 

Terug
Bovenaan