aqua noa co2 checker


F

fishtankrookie

Guest
Heb een aqua Noa co2 checker aangeschaft. Maar hoe kun je dat ding loskrijgen. Ik heb draaien gedaan en voorzichtig trekken. Geen beweging.

Voordat ik naar de schuur ren om een waterpomptang erop te zetten vraag ik het eerst hier. Beng bang dat ik het met een tang verknooi.
Het is plastic gelukkig.
Iemand ervaring mee?
Dit is hem
1550919929676.jpg
 
Soms erg lastig inderdaad en andere leden gebruiken er soms het puntje van een mesje voor. Ik trek hem vaak naar boven zodat hij boven het water uitkomt en vindt het dan weer makkelijker gaan. Zo heb ik al 2 glazen gemold met als gevolg een kapotte hand door het glas.
 
Dat had ik gelezen in een ander topic, daarom gekozen voor een plastic versie. Er zit ook maar een beknopte gebruiksaanwijzing bij. Ik heb hem nog niet in het aquarium hangen misschien als het nat word gangbaarder word. Heb het eitje nu gevuld via de onderkant. Slim dacht ik maar de vloeistof moet er op den duur weer uit.

Gelukkig heb ik daar 2 maand de tijd voor.:D Als die los is, is insmeren met uierzalf een optie misschien? Of kan dat beslist niet omdat het slecht is voor de vissen?
 
In plaats van een mesje (of een waterpomptang :br:) te gebruiken kan je ook gewoon een bankpasje tussen glas en zuignap schuiven...
 
Het gaat om het eitje zelf. Om die van elkaar af te krijgen. Bestaat uit twee gedeelten denk ik? Anders krijg ik de vloeistof er nooit uit als het aan vervanging toe is. De zuignap wil wel los.
 
Ok, ik begreep ook de zuignap aan het raam. Ja ik had met die van Dennerle ook vaak kracht nodig om de delen van elkaar te krijgen en een volgende keer heb ik er wat zuurvrije vaseline opgesmeerd.
 
Het gaat om het eitje zelf. Om die van elkaar af te krijgen. Bestaat uit twee gedeelten denk ik? Anders krijg ik de vloeistof er nooit uit als het aan vervanging toe is. De zuignap wil wel los.

Ahzo.
Ik denk dat John (jessicapillon) het ook over het losmaken van de zuignap had (dus hij kan een kaartje gebruiken ipv een mes) maar ik kan me vergissen...

Als die los is, is insmeren met uierzalf een optie misschien? Of kan dat beslist niet omdat het slecht is voor de vissen?

Je kan beter zuurvrije vaseline gebruiken voor zoiets, uierzalf bevat volgens mij stoffen die je liever niet in je bak hebt.
Maar hoe je hem opent durf ik niet te zeggen eigenlijk, ik gebruik de open glazen variant in mijn bakken.
Hij kan sowieso wel open lees ik...

Edit: John was me net voor....
 
Hij is fonkel nieuw. Misschien na een tijd onder water dat die gangbaarder is. Zelfde effect als met de co2 flipper. Voor de rest een leuk ding. Beter als de JBL. En ja vaak doe ik vaak met moeite dingen weg. Maar dit keer deed het geen pijn om de de oude checker in de kliko te gooien.
 
En met een pipet leeg zuigen als je hem ondersteboven houd?
 
Die bewaar ik als laatste optie. Is in principe ook mogelijk. Beter dan dat ik hem verknooi. Die kans is zeer goed mogelijk met robuust gereedschap.

De zuignap los krijgen weet ik nog niet maar neem de tips mee als het problemen oplevert.

Tot nou aan toe ben ik blij dat het blijft plakken. Maar dan plakt die dus weer te goed.
 
Het bovenste deel in heet water houden?

De dop van het gebeuren bedoel ik daarmee ;)
 

Terug
Bovenaan