M.Boesmani en M.Maccullochi


BINCK

Member
Lid geworden
14 december 2016
Berichten
19
Leeftijd
55
Hallo,

Ik ben momenteel een aquarium aan het indraaien van 200*60*70. Het wordt een goed beplant aquarium. Wil als hoofdvissen boesemani en maccullochi gaan houden. Nu is mijn vraag wat is de beste verhouding in aantallen en hoeveel kan ik er houden. Verder komen er niet veel meer vissen meer bij.
 
Bij het verder inlezen op deze vissen, blijken het scholen vissen te zijn. Met als gevolg dat ze minstens met 6 moeten worden gehouden, bij voorkeur zelfs +12. Mocht je de mogelijkheid hebben om het geslacht te kiezen, ga dan richting 2/3 vrouwtjes en 1/3 mannetjes.
 
Ik zat zelf te denken aan 15 maccullochi en 12 boesemani. Maar is dat aantal niet te veel ivm grote aquarium?
 
Ieder heeft zo'n zijn eigen grenzen/formules, welke opgerekt kan worden met nog meer planten/schuilplaatsen. Met als factoren uiteraard de aquariummaten, filter, planten, etc.

Verder lijkt de info makkelijk te vinden, dus lees gerust zelf ook eerst in. Om zo zelf ook een standpunt in te nemen...
 
De M. macchulochi blijven over het algemeen wat kleiner dan de M. boesemani en kunnen dus mooi bij elkaar. Aangezien de mannen, over het algemeen, mooier zijn dan de vrouwen zou je een verhouding van 1 man op 1 vrouw kunnen overwegen. Wel zorgen dat je van beide soorten voldoende mannetjes hebt, om het 'natuurlijke' paar gedrag en de bijbehorende kleurpracht kan aanschouwen.
Aangezien de M. boesemani groter wordt en dus hoogst waarschijnlijk de blikvanger in je aquarium zou ik hier voor het aantal van minimaal 6 tot maximaal 8 gaan en dan een mooi schooltje van maximaal 15-16 M. macchulochi daarbij.

Heb je al een idee voor welke M. macchulochi je gaat kiezen?
 
Ik heb sinds een paar weken 15 M.macculochi 'Harvey creek' rond zwemmen. Opgehaald bij een IRG lid. Zijn al volwassen en nog een beetje schuw maar dat wordt steeds beter. Maar een prachtige school visjes!
 
ik heb 12 boesemanie zwemmen en dat zijn alleen mannen en een paar diamant en kutubu regenboogvissen zwemmen en wil er nog 8 koninklijke regenboogvis goyden river red bij hebben
 

Terug
Bovenaan