Cpo kreeftjes gaan dood


Hevel je ook regelmatig vuil af tijdens een wissel? Hoe vervuilend zijn cpo kreeftjes eigenlijk?
 
Elke 3 dagen ofzo zuig ik het vuil weg van de bodem.
 
Bodemrot ze je een vuile vlek in het zand.
Wat jij dan weggezogen hebt, en ook de bacterie gelijk eruit.
 
Kun je niet bij de lfs in de buurt de waterwaarden eerst laten testen met druppels? Ik vertrouw de bodem niet echt en ook je filter is denk ik niet voldoende of niet goed onderhouden. Een sponsfilter mag je in de regel wel na enige weken licht uitknijpen.
 
Ja maar ik wil een sponsfilter anders kan ik geen garnalen meer houden.
Ik kan het water wel laten testen bij de lfs, dat is een goede
 
Hoeveel liter is het luchtpompje? Kan er niet een zwaardere op waardoor er meer wordt aangezogen?
 
Fijn, ik kom thuis uit Letland en ga naar mijn aquarium kijken, zie ik een dode galaxy drijven. Er is dus echt iets goed mis met mijn aquarium. Het zand is ook echt verrot, dus daar zal het aan liggen. Wat nu doen? Het zand vervangen? Ik ga ook zsm naar de lfs voor een nieuwe pomp.
 
Ja dat er snel uitgooien zou ik zeggen en als je filter voldoende capaciteit heeft dan is dat vaak goed te doen als je de eerste weken wat zuinig voert. Als je zeker bent van bodemrot dan zou ik deze bodem verwijderen.
Je kan het ook schoonzuigen maar ja is dat een garantie dat het niet weer terugkomt? Ik zou het er zelf niet op wagen.
 
Oke bedankt voor je snelle reactie! Ik ga de bodem verwijderen en er nieuw zand in doen.
 
Ik ben de vissen aan het uitvangen en zie dat ze stukken van hun staart missen. Vinrot??
 
Zou kunnen of de cpo s hebben dat op hun geweten. ben je zeker van bodemrot en stinkt het ook als je er een stokje insteekt en daaraan ruikt?
 
Ze missen allemaal het zelfde stukje van hun staart en vinnen, dus denk niet dat het de cpo is. De bodem is gewoon pikzwart op sommige stukken, dus ik weet niet wat het anders kan zijn?
 
Als die zo zwart is dan zal dat rot zijn en die zou er hier uitgaan. Of de cpo er wel dan niet schuldig aan is durf ik niet te zeggen want als ze allemaal dezelfde beschadiging hebben dan zou dat met vinrot ook erg toevallig zijn. Misschien nog een topic openen bij ziekten om te kijken of er anderen iets van kunnen zeggen.
 
Oké, 5 van de 8 visjes verloren, maar vinrot lijkt weg te zijn na behandeling met Esha 2000. hoop dat het niet meer terug komt.
 
Nee inderdaad. de visjes eten gelukkig alweer dus als het een maand gewoon stabiel blijft zonder uitval koop ik er weer nieuwe bij. een groepje van 3 is zo sneu
 
Ja, complete bodem eruit. Ik heb ook nieuw water er in gedaan, dus hij moet nu eigenlijk een soort van opnieuw indraaien of niet? Ik heb verder niks met de filter gedaan.
Ik denk dat het probleem ligt bij dat ik teveel voer. Ik wist niet dat al zoveel van mijn garnalen dood waren dus bleef ik voeren voor 15 garnalen, terwijl er nog maar eentje leefde.
 
Ik maak de sponsfilter eigenlijk niet schoon, want gaan de goede bacteriën dan niet weg? De circulatie is prima en ik voer ook niet teveel. Is er een goedkopere manier om water te testen ? :)


Ik weet niet of het probleem al verholpen is. ;)
Maar ik maak me filter altijd schoon door een emmertje water uit het aquarium te halen en in dit water me filter schoon te spoelen. Het water hierna wel weg gooien! Zover ik weet dood kraan water namelijk de goede bacteriën.

Ik heb zelf ook 2 van deze kreeftjes. Mannetje en vrouwtje. Bij mij eten ze gelukkig de garnalen niet op. Ik heb ze in een 180 liter bak zitten met het filter van juwel bioflow
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Zover ik weet dood kraan water namelijk de goede bacteriën.
Nee hoor, niks mis met kraanwater (tenzij je in België woont, daar zit er soms chloor in) bij een waterwissel gebruik je toch ook gewoon kraanwater.
 
Ik doe het ook tegenwoordig en het maakt inderdaad geen verschil voor de waterwaardes.
 
Mij is destijds anders verteld dus doe het eigenlijk altijd al zo. maar dan weet ik dat! :) thanks
 

Terug
Bovenaan