EHBO kit voor vissen


Is ook een beetje afhankelijk wat voor soort vis je heb. Discus houder zal altijd wat voor flagelaten in huis hebben, neem ik aan.

De betta s die hier vaak op forum terecht komen is meestal een zaak van staart/vinrot dus is een pakje bactopur direct in huis hebben wel handig met name omdat dit het beste resultaat geeft in begin fase. Ik ben hier weinig tot geen betta tegen gekomen waar het al bij dit al gevorderd was, het na zout of medicatie, heeft gered. Laatst nog die Betta hier op forum die er nog wel mooi uitzag met een week alle vinnen en staart ernstig aangetast, dus wil je eerst met zout/cattapa/voogle proberen want is toch wel gebleken als dit toch niet blijkt te helpen dan ben je te laat voor de medicijnen.

Gebruik van medicatie is ook een zaak van resistentie. Als je vis heb die een levens verwachting van 2 jaar heeft is dat minder van belang dan een vis die 20 jaar leeft. Als je ieder half jaar een kuur geef in 2 jaar zijn dat 4 weekjes op een vissen leven, die veel ouder word kun je wel te maken krijgen met resistentie. Ook wat is er al gebruikt bij fokker/kweker als baby visje.

Voogle is wel eens uitgezocht meen door Nicole, die contact heeft opgenomen met maker van Voogle. Is natuurlijk product om weerstand hoog te houden. Gezonde vis word niet zo uit niets ziek. Zijn ook vitamine spullen om weerstand omhoog te houden. Moet ergens een post staan van antwoord easy life ivm voogle.
 
Nou ja, het gaat een beetje tegen mijn aard in om alles maar voor lief aan te nemen, een kritische houding is best belangrijk, helemaal in deze tijden met al die trollen met nepnieuws etc. Maar goed, we gaan het maar gewoon proberen ;)


Preventief? En dan elke week of alleen die keer en daarna pas weer als er problemen zijn?

Voogle kan je preventief bij elke verversing doen en je doseer hoger als er problemen zijn. Staat allemaal op de fles wel een beetje knullig omschreven bij ernstige zieke vis zoveel bij zieke vis zoveel. Hopen dat je dan een pratende vis heb die je kan vragen öp welke schaall ben je ziek 1 voor een beetje en 10 voor erg ziek"

Moet ook een post zijn voor Voogle de koi versie. Is veel goedkoper en zit hetzelfde in als de normale versie maar dan geconcentreerder. Hoef je er minder ml in te doen.

cattapa heeft easy life ook als vloeibaar middel.
 
Laatst nog die Betta hier op forum die er nog wel mooi uitzag met een week alle vinnen en staart ernstig aangetast
Ja, die post had ik ook gelezen inderdaad....erg sneu!

Voogle is wel eens uitgezocht meen door Nicole, die contact heeft opgenomen met maker van Voogle
Ik ga hier eens even zoeken, had even snel op google gekeken over het product.

Bedankt voor je antwoorden michelle1!
 

Terug
Bovenaan