Zand groen?


Nou het is wel duidelijke om welke bak het dan wel gaat en om welke niet:D. Gelet op de korte draaitijd hou ik het erop dat er nog niet voldoende bacterien zijn om alles om te zetten.
 
(Ik ben trouwens een vrouw, en het is gewoon een vriendin :thumbs:) Ik heb de laatste dagen het licht een stuk korter aan gedaan en minder gevoed. tot nu toe geen nieuwe blauwalg gespot.. gewoon even zo doorgaan maar?
 
:'( Sorry, batterijen waren leeg, van glazen bol.;) Maar laat het even gaan.
Zoals John zegt, nog niet ingedraaid

En, ik ben ruimdenkend ,hoor.
 
Ja ik denk een combi van een nog niet goed ingedraaide bak en een redelijke bezetting. Of in een keer teveel vissen toegevoegd. Na 4 weken zijn veel bakken redelijk ingedraaid maar kan het nog wel even duren voordat ze echt goed zijn ingedraaid en moet je niet de bak gelijk teveel belasten.

Ik ben het hier geheel mee eens.

De bak moet nog in balans komen. Ook het leven in de bodem zelf is nog niet compleet.

De blauwalg afzuigen met een slang, tijdens de waterwissel. Beetje zand wat meekomt gewoon afvoeren.
 
Het zand kun je weggooien of goed spoelen en eventueel een paar dagen donker wegzetten. Maar goed het kost eigenlijk niks dus dan kun je het wellicht net zo goed wegmikken.
 
Of in de zandbak van de kids:D;)
Nee, dat kan niet. Dat kan rare gevolgen hebben. Ooit is dit eerder gebeurd, een kind dat destijds in zo'n zandbaak speelde heeft er iets aan overgehouden. Nu volwassen gaat hij door het leven als de Hulk. Alleen zichtbaar trouwens wanneer hij kwaad wordt om de toenmalige slordigheid waar hij de dupe van is geworden. Misschien heb je ervan gehoord?
 
Ik probeer dit al jaren hier te verbloemen Ben en nu gooi jij het zomaar in de groep zeg. Ik loop alweer groen aan zoals je denk ik wel kan begrijpen:D:D
 

Terug
Bovenaan