Trigon 350 van EmileK


E

EmileK

Guest
Hallo,

Ik ga binnenkort mijn Trigon 350 hoekaquarium weer eens in gebruik nemen na mijn recente verhuizing. Nu zijn hoekaquaria een bijzondere uitdaging om in te richten, maar we gaan ervoor :)

Op dit moment neig ik naar veel wortelhout met java-varens etc. Maar zoek nog een manier om de diepte goed te benutten (binnenfilter is verwijderd).

Daarnaast denk ik erover om de achterwanden zwart te schilderen (vanaf buiten) omdat ik niet blij ben met mijn recente poster ervaringen. Heeft iemand tips voor mij? (type verf, do's and don'ts)

Bedankt alvast

Mvg.

Emile
 
Daarnaast denk ik erover om de achterwanden zwart te schilderen (vanaf buiten) omdat ik niet blij ben met mijn recente poster ervaringen. Heeft iemand tips voor mij? (type verf, do's and don'ts)
Gewoon schoolbordenverf, met een rollertje opbrengen, vaak is 2x voldoende, wel even het glas goed vetvrij maken.
 
Ik vind zwart enorm onnatuurlijk en heb groene latex gebruikt, inderdaad met een schuimroller opbrengen (geen vachtroller dus)

kweekbak-totaaltje.jpg
 
Ik vind zwart enorm onnatuurlijk en heb groene latex gebruikt, inderdaad met een schuimroller opbrengen (geen vachtroller dus)

Owja dat ziet er inderdaad ook mooi uit. Ik wil voor een wat "donkere" bak gaan met veel hout etc. vandaar dat ik aan zwart dacht, maar (donker)groen is wellicht mooier. Bedankt voor deze tip.
 
succes met het inrichten, ik ben al vanaf de start heel de tijd aan het "kloten" met de inrichting van mijn trigon.
Heb je nog een adresje voor wortelhout ?
Wat ga je doe qua filters ? 1 of 2 ?
Ik heb zelf nu twee filters staan (tetra 1200 en jbl 1501) maar ga switchen naar een fx6 die ik voor een zacht prijsje heb over genomen ( nieuw in doos)
 
Tnx Koirac en DvD!
Echt een goedkoop adres voor wortelhout heb ik nog niet gevonden. De LFS in Breda heeft meestal wel een redelijke voorraad liggen (oude woonplaats en kom er nog geregeld i.v.m. werk), maar moet me nog eens goed orienteren.
Het binnenwerk van de Trigon heb ik verwidjerd. Ik zat te denken aan de Oase Biomaster Thermo 600 als externe pomp. Ik heb een biomaster thermo draaien op mijn 240L tank (draait nu 2 maanden ongeveer). Met name het onderhoud hiervan is erg gebruiksvriendelijk en de verwaming geïntegreerd bevalt wel. Wel zou ik graag meer filtervolume willen, een tweede pomp tikt dan hard aan in de centjes, Ik ben daarom best benieuwd hoe de fx6 je bevalt.

Vraagje: is de fx6 met 1500 l/u geen overkill voor een bak van 350L ?

Ps. na wat wikken en wegen ben ik toch gegaan voor zwarte schoolbordenverf. Planning is dichte randbeplanting en hout, dan geeft zwart naar mijn idee meer diepte. Maar we shall see. Deze week ga ik maar eens schilderen en de laatste kitrestjes van de achterwand verwijderen.

Gr.

E
 
De fx6 is zelfs 3500l/u ..dus 10x de bak in een uurtje. Maar dat op papier. Ik heb van verschillende eigenaren begrepen dat 350 liter prima kan met de fx6.
Pondguru roept het overigens ook, om een full ccyle met je filter media te krijgen is de fx6 voor max 500 liter aquariums.

Ik heb met de twee filters nu ook op papier 3100 l/u, ik verwacht wel een iets hardere stroming.

Ik heb op mn vorige bak ook zwarte schoolbord verf gebruikt (Action) , twee laagjes was voldoende. Let wel: het is er ook zo weer af dus zorg ervoor dat al je leidingwerk gedaan is en niet meer wijzigt anders heb je zo een beschadiging. Zwart karton er achter is ook nog een optie.
 
Weer even een update..

De achterwand is zwart met schoolbordverf, twee laagjes was inderdaad voldoende :)

De techniek die ik voor ogen heb is inmiddels ook alweer wat duidelijker:
Filter:
- 2x JBL 902e pomp (samen ong. zelfde volume als de fx6 maar iets minder flow, door de spreiding ben ik ook flexibeler met flow bepalen en de vulling)
Verwarming:
- 2x JBL pro-temp S 200W om een goede warmte verdeling te krijgen
CO2:
- JBL pro-flora direct, in-line CO2
- pH controller (https://nl.aliexpress.com/item/Aqua...932.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ad734c4d0ubQk3) na positieve berichten van lid Benvo
Verlichting:
- Huidige T5 verlichting van Juwel, ga deze nog wel uitbreiden met LED om wat extra licht en mooiere zonsopkomst en ondergang te simuleren (advanced 50 set van LEDkoning)

Mogelijk nog dat ik met de Aquamedic Reefdoser EVO4 stockoplossingen ga doseren voor plantenvoeding.

Hoor graag jullie gedachten hierover :)
 
Met twee pompen ( waarvan 1 met co2 ) had ik de beste flow en overal een groene / gele bol , door aan beide kanten voorin de instroom en achter in de uitstroom. de uitstroom met co2 ging loodrecht naar beneden en de andere middels een wide uitstroom naar voren.
dus 2x een verwarming in je bak ? Ik heb ruim voldoende aan 1 eheim 200 watt. Houdt de bak netjes stabiel met een fluctuatie van hooguit een 0,6 graden.
PH controller heb ik even gehad, vond het niks. Ik heb de co2 nu gewoon opt tijd geschakeld. Naar mijn idee ging de co2 te weinig aan met een controller en kregen de planten dus ook niet genoeg co2.
 
Als ik het goed begrijp heb je de instroom dus aan beide zijden van de bolle voorruit? Makes sense, maar heb je de leidingen goed weg kunnen werken?
Goed om te horen van de verwarming, ga ik het ookk eerst met 1 proberen :)
Met pH controllers heb ik nog geen ervaring vandaar dat ik ook blij ben met deze relatief goedkope. Verwacht wel ook aactief de KH in de gaten te moeten houden / sturen om het geheel effectief te houden.

Kan niet wachten om te beginnen met de aanleg maar moet nog twee weekjes geduld hebben :)
 
Als je filters krachtig genoeg zijn kan je alles in de hoek stoppen, toen ik de jbl 1501 en de tetra 1200 had heb ik het met de instroom voorin gedaan.
Ik had eerst de opstelling met alles achter maar dan kreeg ik voorin niet genoeg stroming.
Dus goed testen !
Met een groter filter kon ik wel volstaan met alle in en uitstroom achterin de hoek.

Als ik het goed begrijp heb je de instroom dus aan beide zijden van de bolle voorruit? Makes sense, maar heb je de leidingen goed weg kunnen werken?

Klopt inderdaad. Mooi is anders, ik liet ze het aquarium binnengaan in de klep tussen de twee armaturen.
 
Ben benieuwd wat je er van gaat maken, is een moeilijke vorm volgens mij om goed in te richten
 
:( helaas...
Na wat overleg met mijn vrouw heb ik compromissen moeten sluiten (ik gok dat ik daar niet alleen in sta). Twee aquaria en een vijver werd haar teveel (en met een tuin van 60m wil ik toch wel echt een vijver)...:juggle:
Beslissing is dus geworden dat er een aquarium uit gaat. Omdat de trigon niet in de woonkamer past zal deze dus te koop aangeboden worden.:'(

Ben nu begonnen om de 240L bak in de woonkamer een upgrade te geven en ik zal daar dan ook een separate post voor maken.

Wel jammer want ik had net leuke plannen voor de trigon... Maarja...
 
Owja en de pH-controller is door de douane in beslag genomen :stom:
 
Jammer Emile, maar ja dat heb je soms als je huisgenoten hebt.
 
Geen idee waarom hij in beslag is genomen. Mogelijk door het stukje beschreven in de screenshot van Benvo?
Ik weet alleen niet zo goed wat ik dan had moeten doen? :S:help:
 
Zover ik weet krijg je boven de 21 euro inklaringskosten en BTW en die brengt de vervoerder bij je in rekening. Dus wellicht laten ze hem nog door bij de douane want anders zou ik de reden niet weten.
 
Ik hoop dat je dan je geld weer terug krijgt Emile. Bestel je op Ali nog een nieuwe of durf je dat niet meer aan?
 
Ik wacht rustig de uitslag van Ali af. Wat betreft de controller, ik ga nu eerst maar eens kijken hoe het gaat met een tijdschakelaar op het magneetventiel
 

Terug
Bovenaan